Hibiskus i trädgårdenTropikerna har presenterat många växter för kulturellt jordbruk. Bland dem kommer hibiskusträdgård, vård och reproduktion av det inte att orsaka svårigheter, även i mittenbandet. Bland de många trädgårdsarterna är den hetaste hibiskus syriska. Den överför låga temperaturer och går längre norrut.

Plant hibiskus trädgård och dess sorter

BlomträdgårdshibiskusTotalt finns 200 sorter av hibiskus i naturliga förhållanden, och antalet hibiskusarter har ökat till 500 genom uppfödarnas ansträngningar. Alla kulturella arter är uppdelade i form av utveckling:

 • örtartade sorter
 • träd;
 • buske.

Att växa och ta hand om trädgårdshibiskusar är en spännande aktivitet. I landskapsdesign upptar alla typer av växter speciella nischer. Herbaceous sorter väl vinter under skydd och ge vackra hattar som maskerar hushållsstrukturer.

Hibiskus buskePlantering och skötsel av hibiskusträd – fotokrubb kan du få en häck och olika kompositioner genom att bilda. Det är särskilt lätt att arbeta med en enkel hibiskus syrisk. Det vanligaste i det milda bältets milda klimat var busken. Det är lättare att täcka för vintervård.

Hibiscus agrotechnics

Reproduktion av hibiskus av sticklingarAtt växa i en okarakteristisk klimathibiskusgård, i omsorg och reproduktion, måste följa uppfödarnas rekommendationer. Huvudoperationerna är:

 • välj planteringsplatsen;
 • vatten och foder;
 • förbereda sig för vintern.

Vård omfattar skydd av plantager från skadedjur, sjukdomar och skapande av dekorativa former.

På en solig plats och utan transplantation kan hibiskusträd växa till 20 år. Den valda platsen bör skyddas mot vind och brännande solstrålar. Att plantera en växt från en behållare eller transplantera bör ske under våren när växten är full av vitalitet. Plantor planterade väl utvecklade växter. För det mesta transplanteras buskarna som övervintrar i behållaren i värmen.

Korrekt roten av hibiskus

Växtens starka rotsystem består av en central stam med processer. Transplantation av hibiskus behövs inte om det blir tillräckligt med näring. Därför är landningsplatsen förberedd i förväg. Den är utgrävd med en reserv, så att rötterna har en plats för utveckling först i en lös jord. Ned låg näringskompositionen:

 • sod land – 2 delar;
 • arkjord – 2 delar;
 • mogen humus – 1 del;
 • stor sand – 1 del.

Related  Садња и негу, користите у дизајну пејзажа приградске области Туи Западни Брабант

Häll en halv hink vatten. Kudden är ordnad med rötter, utan skada, med förväntan att den övre delen kommer att ligga på ytan. Bara lätta rötter arbetar på växten, gamla tar näringsämnen för sig själva.

Säd av hibiskus i en behållareHälls och komprimeras jorden försiktigt, och från toppen läggs en ny växt och vattnas så att jorden mellan rötterna kondenseras. På bilden är plantering och efterföljande vård av hibiskus trädliknande.

Om växten behöver transplanteras till en ny plats, är den bästa tiden på våren före blommande. De övre rötterna tas bort, och trädet flyttas till en ny plats utan att förstöra jordens koma. Till växten kunde mata övre delen innan transplantationen gjordes beskärningen av kronan.

Viktigt vid odling och vård av hibiskusträdgården är regelbundet utfodring av fosfor-kaliumgödselmedel. Fosfor aktiverar blomningen och kalium förbättrar växtens hårdhet i växten. Juice med ett ökat innehåll av kaliumsalter gillar inte moss – växtens huvudsakliga skadedjur.

Bildande av en prydnadsväxter

Bildande av trädgårdshibiskusI vissa områden med kalla vintrar odlas hibiskusträdgården som en kadväxt. Om tre växter med olika färger odlas i en behållare, kan interlacing stammen under tillväxten producera en mångfärgad komposition med en gemensam stam, som i ett foto av en hibiskus av ett trädliknande träd.

I början av våren utförs stimulerande, tunna och korrigeringsbeskärningPå våren, med tillkomsten av nya stammar, tas gamla torra kvistar bort. Beskärning är nödvändigt, bara unga grenar blommar. Ta därför bort överflödiga kvistar till början av sapflödet på våren. Klipp ut de gamla grenarna, för ett kvartal förkorta skotten i förra året. Buskar genom systematisk beskärning kan ges önskad form. Det finns flera typer av beskärning:

 • stimulerande, tidig vår;
 • Torkning, avlägsnande av torkade, försvagade skott;
 • korrigering;
 • höst efter blomningen har upphört
 • För överlevnad, när ett minimum av grundmassa kvarstår.

Related  Зелена декорација врта – домаћин, врста, садња и негу

Vattning och sprutning av hibiskus

Bladlöss på grenarna av hibiskus kan leda till att plantan dörVatten för bevattning behöver regn eller flod avvattning med låg styvhet. Vattnande växten krävs måttlig, beroende på torkningen av det övre jordskiktet. Om gatan är varm kan vattnet vara dagligt. Bladen måste tvättas från dammet och förhindra detta genom att en spindelmyt kommer fram. Om färgen börjar falla i stora mängder, är det inte tillräckligt med fukt. Kloros varnar för att vattna med vatten med klor eller järn. Det finns ingen kränkning om en vacker blomma faller genom dagen. I sin plats måste en annan blomma. Farosignalen är massförlusten av blommor och oöppnade knoppar. Och oftast är orsaken till hibiskushudsjukdom felaktig bevattning.

För att rädda från bladlöss, måste växten sprinklas med vatten med aska från cigarrer eller cigaretter. Bladlöss tolererar inte lukten av lavendel som växer bredvid hibiskusen. Därför vidta åtgärder för att säkerställa att de känsliga bladen av hibiskus inte är intresserade av insekten.

Förberedelserna för övervintring är ett viktigt steg

Trädgårdsliknande hibiskus för vintern förkastar blad. I medelzonen växer den inte mer än två meter. Hibiskusblommar, som börjar i juli och till den första frosten. Frostbeständiga sorter betraktas som inte fryser under den södra milda vintern. I mitten lane är skydd för tropiska växter nödvändigt. För odling bör sorter med enkla icke-primära färger användas här.

Växten vattnas rikligt på vintern, efter torkning av det övre lagret är det högt, men sand läggs till marken med en tredjedel. När ett stabilt frostigt väder är upprättat, är plantan täckt med spån, sågspån, torrt blad – lös underlack ca 15 cm hög.

Related  Описи и фотографије популарних сорти боугаинвиллеа

På norra stripen är hibiskus täckt för vinternSprigs, så långt som möjligt, är böjda till marken, täckt med tätt non-woven material i flera rader. Över ramen är konstruerad, som därefter är täckt med värmeisoleringsmaterial och barrskikt lapnik. Bilden visar hur hibiskusgården sover i trädgården.

Shelter hibiscusI tempererade latitud kan trädliknande hibiskus övervintra endast med varma rötter, men det är nödvändigt att förbereda en ram för räddning under extrema förhållanden. I områden med ett kontinentalt klimat garanteras hibiskusträdgården i källarna och gräver växten med en stor jordklump.

Kryddande hibiskus kommer att övervintra, om den är isolerad, efter att markdelen har dött ut.

Reproduktion av hibiskusträdgård

Rotning av steklingarHibiskus förökar lätt genom sticklingar och frön. Båda metoderna appliceras, men stekarna ger snabbare dekorationsbusken. Frömetoden tillåter att man får en vuxen blommande växt efter 3 år.

För sticklingar är lämpliga lignified cut skott, vilket ger en sopa av rötter i vattnet. Det bästa av sticklingar kan planteras i krukor och planteras på permanent plats efter vintern. Du kan rota stekarna i substratet. Men en stark busk, stark för sommaren, klar för vintering kommer från en övervintrande och vuxen plantor.

Video om vård av trädgårdshibiskus