Izberite svež ananasStrokovnjaki pravijo, da zrel sveži ananas lahko jedo le na mestu rasti. Da bi prišli do kupca v srednjem pasu in na severnih območjih ploda, potrebuje veliko časa za potovanje po morju. Plodovi se najprej odstranijo nezreli, da ne bi pokvarili ceste. Samo z zračnim prevozom se ananas lahko okusi svež in zrel.

Kako izbrati slasten ananas

Kako narediti pravo izbiro ananasaSčasoma, preživijo na cesti, čezmorskih jagod recruits zrelost, kljub nekaj izgubo okusa. Pri izbiri ananasa morate poznati znake, ki vam omogočajo, da uživate v okusu, ne da bi vrgli plodno hišo doma:

  • videti;
  • občutek;
  • Sranje.

Ime ananas izhaja iz indijske opredelitve znaka sadja – apa-apa, vonja vonjev. Zato morate najprej uporabiti občutek za vonj in občutiti neprimeren vonj vonjav. Če prevladujejo pikantne sladke note, je sadje prezasno, fermentacija pa se je že začela. Če je vonj komaj viden ali popolnoma odsoten, je ananas zelen. Prav tako je mogoče izključiti obdelavo aromatičnega sredstva z nezamenljivim proizvodom.

Bodite pozorni na površino sadja in stanje snopaPazljivo poglejte površino vzorca, njeno barvo in stanje snopa. Sadje mora biti zlato rjava, z majhno zelenjem na vrh. Sama grebena je sestavljena iz listov. Če so le malo in so brez življenja tudi na sredini, sadje dolgo čakajo na kupca. Če se listi zlahka spustijo, je previsoka. Na stiku las in telesa mora biti vlažna, ta lastnost listov, zbira in prenaša vlago za plod. Ampak tu je nekaj trikov. Priprava pred prodajo lahko sestavlja potopitev jagod v vodo za en dan. Potem postane težje, listi so sveži in okus je slab in tak ananas ni predmet skladiščenja.

Zrelo sadje ima zlato rjavo lubje in zeleni čepNa stožcu ne sme biti rjavih madežev, plesni in njegovega vonja. Vse to označuje izdelek, ki je razvajal notranjost. Teža sadja mora biti težka. Svetlo in zvok odgovor na bombažni dlan ananasa, zelen.

Related  Fotografija in opis določenih vrst adianuma

Ostanek je še vedno občutljiv, saj je že v roki. Če pritisnete na skorjo, lahko občutite elastični upor. In če se utopite malo shishechku, takoj izstopi.

Mehko lubje in šibki listi tulca govorijo o prevelikem sadjuIzbira prave ananasa ni enostavna za tiste, ki jih redko kupujejo. Jamo pogosteje jedo jabolka, hruške, lubenice, melone in pomaranče. Zato jih lahko izberemo brez nasveta strokovnjakov. Pri izbiri ananasa za praznično mizo je bolje uporabiti nasvet izkušene osebe, ne pa prodajalca, ki se zanima za največjo realizacijo kupljenega izdelka.

Na Kitajskem je novoletna miza brez ananasa nepredstavljiva. To sadje je simbol blaginje in sreče v prihodnosti.

Kako Ripen Ananas

Tako ananas doma ob zorenjuKljub trditvi, da ananas dozori le na rastlini, je že jasno, da se kakršno koli čezmorsko sadje za dolgo cesto odstranjuje nezrelo. Zato plodovi na poti dozorejo. Ampak, če ste kupili nezrelo sadje, ga morate še naprej prenašati v užitno stanje. Vendar pa obstajajo sorte ananasa z zeleno kožo. Če zeleno sadje ima vonj in druge znake zrelosti, ga ni potrebno raztrgati. Potem ne sme imeti rjavih madežev, kar kaže na prezre. Kislo sadeži so primerni le za kulinarične užitke po toplotni obdelavi.

O tem, kako zoriti ananas, je nekaj nasvetov. Eden od pospeševalcev je plin etilen. Odlikujejo jo bližnja jabolka in hruške. Če se doda poleg ananasa, meso postane rumeno po 2-3 dneh. V tem primeru mora vsak dan preverjati stanje plodov, odtrgati liste iz krošnje. Takoj, ko prihaja zrelost, morate ananas takoj pojediti. Po tako zorenju izdelek ni shranjen.

Ananas lahko preprosto shranite v prezračevanem prostoru z visoko vlažnostjo, zavite v papir, v obliki zelja. Istočasno pa ga morate obrniti na drugi strani vsak dan, tako da ni ležišč. V enem tednu ananas dozoreva.

Related  V domači hiši rastejo različne vrste in vrste anemonov

Središčno steblo v ananasu se zaradi svoje togosti ne uporabljaČe je prej potreben zrel ananas, ga je treba na vseh straneh postaviti neposredno v časopisih z jabolkami in hruškami. V tej soseski plod zori v 2 dneh.

V nezrelem ananasu odstranite greben, ki ga lahko uporabite za pridelavo, ananas pa obrnjen navzdol, bo rumen pred tem in bo sladek.

Pogoji skladiščenja ananasa

Če upoštevamo določena pravila, lahko ananas shranite do 14 dniDa bi ohranili ananas dva tedna, je potrebno izpolniti bistveni pogoj – temperatura 7,5 – 8 0, zaviti v papir in pakirani v plastično vrečko. Istočasno je paket treba obrniti. Če spremenite temperaturo, se bo ananas zamrznil ali prevrnil. Da ananas ni plesen, mora biti vlažnost nad 90%, okoli 80.

Kako dolgo hraniti ananas v sveži obliki, ni receptov. Samo sušenje, konzerviranje ali zamrzovanje lahko dolgo časa omogoči okus zdrave sadje. V tem primeru je treba opozoriti, da glavna aktivna snov bromelina ostane le v sveži in zamrznjeni hrani, kot je vitamin C.

Zamrznjeni narezani ananasZato, koliko ananasa je shranjeno, je odvisno od tega, kako zdravilo je šlo skozi. Živila v pločevinkah imajo rok trajanja do enega leta, v šestih mesecih porabijo posušeno sadje. Izdelki z uporabo konzervansov so veliko manj uporabni kot sveži ananas.

Zamrznjeni ananas

Le v svežem in zamrznjenem ananasu ostajajo pomembne koristne lastnostiČe primerjamo sveže in zamrznjene z globoko zamrznjenim ananasom, lahko poskrbite, da sestava izdelka ostane skoraj nespremenjena. Konzerviran ne samo bromelain, sadni okus. V tem primeru je po odmrzovanju primerna za svežo porabo in kuhanje solate, sokove in kuhanje.

Dajte produktu globokega zamrzovanja iz tropskih držav, izdelanih v Evropi, saj sadje pride v sezoni. Zato ne morete tvegati in izbrati globoko zamrznjenega izdelka, ki je shranjen tri mesece od datuma izdelave.

Zamrznitev ananasa potrebuje le globoko zamrzovanjeAnanas lahko zamrznete doma, če imate sodoben zamrzovalnik. V tem primeru plod:

  • pranje;
  • odcedite in očistite od skorje;
  • odstranite jedro, razrežite na tanke obroče ali kocke;
  • zamrznjene v eni vrstici na paleti več ur;
  • se prenesejo v skupno posodo za shranjevanje.

Related  Odrasli smo na odprtem terenu začinjeni rožmarin

Ta metoda vam omogoča, da kupite nekaj sadja iz dobrih serij sadja, jih redno jedo z ugodnostmi za zdravje.

Shranjene zamrznjene ananasije ne morete več ponoviti. Taljen proizvod je treba uporabiti v celoti.

Ananas čistimo hitro in lepo – video