Mandarin träd i sydens dachasRelativt frostbeständiga sorter av mandarin (fortfarande en subtropisk kultur) tålar frost ner till -7- -12 ° C. Vidare är skelettgrenarna skadade.

Inomhus mandarin trädDärför fångar det nordligaste området av intervallet södra kanten av det tidigare unionens territorium: Svarta havet, Azerbajdzjan, Georgien. Men du kan odla ett mandarinträd från ett ben hemma. Samtidigt är det inte så viktigt vid vilka breddgrader du bor: snöstorm, om det rasar utanför fönstret, inte ett hinder.

På fotot växer man i trädgården av mandarinträd och odlas hemma.

Plantering, plantering

Köpt i kenneln eller butik Mandarin inom en snar framtid kommer att glädja dig med läckra små frukter. Endast ett mandarinträd som odlas av dig själv, glädjer dig mycket mer. Det finns flera sätt att plantera en växt som kommer att bära frukt med god omsorg.

Odling av mandarin träd från stenen

Mandarin från en stenDet mest tillgängliga sättet: Inget problem att extrahera benet från fostret. Det spirer i ungefär en månad, och substratet får inte torka ut. Först växer det väldigt långsamt. Sprida väl i en speciell gel.

Ung mandarin från benenDet är vettigt att först planta i en relativt liten kruka, om den utvecklas väl – transplantation är senare inte ett problem. Vänta inte på exakt samma frukter som originalet: detta är endast möjligt med vegetativ reproduktion.

Odling från sticklingar

Förbereda sticklingar för planteringMandarin har dålig rotning. För att öka den kan du täcka den från ovan, till exempel med en trimmad plastflaska eller en glasburk. Detta ökar luftfuktigheten nära handtaget. Substratet får inte torka upp! Skaftet själv kan bekvämt bearbetas med gibberilin före plantering, det finns ett stimulansmedel i någon trädgårdshandel.Rotning av steklingar av fruktig mandarin

Ett annat litet knep: klippa sticklingar före plantering är det nödvändigt att uppdatera under vatten. Denna trimning förhindrar igensättning av de ledande bjälkarna med luft.

Inokulering med andra citrusfrukter

Mandarin ympningOfta används inte en fröplanta av en apelsin som en grundstam. Graften är gjord med okular, kraven är desamma som i trädgården. Det vill säga: under en skarp låg av barken från träet (vanligtvis i juni); utan att röra kambrium med fingrarna (de minsta fettpartiklarna minskar överlevnadshastigheten). med noggrann förpackning av platsen för ympning med en remsa av polyeten – för att undvika uttorkning. Vår och höst planteras i en klyfta.

Cambium (en tunn remsa av delande celler mellan barken och träet) av scion och scion bör sammanfalla!

vaccination vrasschepOm du inte har färdighet, bör du först hämta din hand på någon annan kultur eller bara grenarna. Operationen kräver grundlighet. Enkelt information: Med en idealiserad vaccination tar en päron på en pil en rot, som i ett ordspråk. Men visstår då, så att frukterna inte väntar.

Related  När majs planteras i olika regioner i Ryssland och Ukraina

Vid ympning eller odling från handtaget bevaras varianterna helt: moderplantornas egenskaper är exakt samma som det mandarinträd som odlas hemma. NjurvaccinationVårdnaden mellan ympad på ett lager och odlad från en sten hemma av ett mandarinträd skiljer sig inte mycket från. Skillnaden är endast vid avlägsnande av skott från grundstammen och skydd först vid brott: med fysisk inverkan kan det bryta ner vid vaccinationsstället.

Vård av tangerine hemma

Efter alla de beskrivna rekommendationerna kommer du att njuta av den vackra utsikten över din växt, dess doftande blommande och söta frukter.

gödningsmedel

Gödselmedel för mandarinDet är uppenbart att alla ämnen som är nödvändiga för växten kommer från en liten mängd jord när de växer i en behållare. Där kan de inte vara i tillräcklig mängd, därför krävs regelbunden utfodring. Den enklaste lösningen är ett komplext gödningsmedel. Det är lämpligt att vattna den skilda 1:10 mulleinen. Ju större behållarstorleken desto lättare är det för att säkerställa en riktig utveckling: fler näringsämnen i jorden.

Om det inte finns tillräckligt med ett specifikt element (tecknen på bristen på olika element manifesterar sig på olika sätt), det är vad du behöver lägga till. På vintern, under vila, befrukta med halva normen eller inte befrukta alls. Dessutom gödslar vi på sommaren under hällningen av frukter. Matning vid denna tid ökar sockerhalten och minskar bitterhet i frukter.

Viloperioden

Mandarin förlorar inte löv, de stannar kvar på trädet i fyra år. Därför är “fred” inte absolut: trädet sover. Men denna period är viktig, med sin frånvaro kommer det inga frukter. Därför, på vintern är det nödvändigt att klara sig vid en temperatur av 8-12 ° C och reducerad vattning. Frekventa rekommendationer för att belysa vid denna tid speciella lampor … även om på vintern är dagen kort och ljuset kommer till lägenheten ännu mindre, vilar sin mandarin tillräckligt. Överdriven krångel runt busken motiverar vanligtvis inte sig själv.

Related  Kål romanesco – växande och grooming

vattning

Vattning citrusfrukterMarken bör inte torka ut, även i vila. Men stillastående vatten är skadligt för rötterna. För att komma ur denna kontroversiella situation är det bra att lägga ett lager av skär, grus eller andra stora material när de landar på botten av behållaren. Då är det lättare att behålla marken i ett fuktigt, men inte i skick. Överskott avvattnar, där det inte skadar rötterna. Och ändå är det, jorden kommer inte att torka helt. Det är bättre att vattna med stående vatten: det finns ingen skadlig temperaturskillnad; Klor förångas, vilket skadar växten.

transplantation

Resultat av vård av växtenDet är fortfarande ett träd, det börjar bara bära frukt i 4-5 år och växer i många år. Lägg omedelbart inte i en stor behållare – det ser dumt ut, tar platser oproportionerligt till spritets storlek mycket. Och med brist på utrymme för rottillväxt, kan de inte ge växten. Därför måste transplantationen göras många gånger, så snart rötterna smälter jordens klodde. Arbetet genomförs försiktigt, för att undvika onödig skada och rotbrott före transplantation, vattnas det rikligt.

belysning

Mandarin på vindrutanMandarin gillar mycket ljus, enklast att placera nära södra fönstret – behöver inte lysa upp. Om vi ​​på sommaren tar ut en busk i trädgården, då först de första dagarna bara några timmar. Eller först sätta i skuggan, till exempel under ett stort fruktträd. Förresten, på sommaren, i värmen är det också värt pritenyat, åtminstone under de hetaste timmarna. Och för att minska förångningen av vatten från behållaren sätta på ytan av mulch.

pollinering

Det här är ganska enkelt: det är inte nödvändigt. Samoplodnaya kultur.

Omsorg för mandarinträd hemma ger glädje åt ett litet mirakel … Grönsaker och frukter som fyller citrusfärgens arom på bakgrund av dåligt väder utanför fönstret glädjer själen och skämtar hjärtat.

Related  Plantering och vård av persilja på marken i landet

Teknik för ympning av citrus – video