unger krypendeJuniper krypende – en av verdifulle nåletrær. Dens viktigste forskjell fra andre vanlige enebær er dens utseende. Denne arten brukes ofte som et prydplante på grunn av en rekke forskjellige varianter med en rekke nålestikker, en behagelig aroma og muligheten til å supplere dem med ulike sammensetninger.

Eksterne egenskaper

Planten er en busk som ikke vokser mer enn 10 cm i høyden. Noen arter av enebærkryp når 0,3-0,4 m i høyden og 2 m i bredde. Grøntens grener vokser og sprer seg langs bakken. Det er ikke noe blad. Avhengig av sorten dekkes hver gren med korte nåler eller med lys grønn farge.

Kjærlighet gartnere å plante i det faktum at han var åpen til smak av solen, kan det være lett tilpasses alle typer jord, kan vokse selv i steingrunn, ikke krevende for fukt og mister ikke sin dekorative utseende i solen.

arter

Omtrent 60 varianter av horisontal enebær er kjent. Utad er plantene veldig lik hverandre. Noen krypende urtergartnere er til og med podet til en lav stubbe. Vi presenterer bilder av de vanligste varianter av enebær krypende:

 • Agnieszka;grade agnieszka
 • Andorra Variegata;enebær andorra variegata
 • Bar Harbor;Bar Harbor
 • Douglasii;juniper douglasii
 • Grå perle;sort grå perle
 • hughes;enebær hughes
 • Ice Blue;Ice Blue
 • Limeglow;Limeglow
 • plumosa;Plumosa
 • Prince of Wales;Prince of Wales
 • Andorra Compact;enebær andora kompakt
 • Blue Chip;Blue chip grade
 • enebær blå krypende blå skog;enebær blå skog
 • Golden teppe;grade golden teppe
 • Wilton.juniper viltoni

Planting enebær krypende

enebær plantasjePlantering og pleie av enebær krypende krever ingen spesiell innsats. For planting tar bare vokst i containere unge trær.

Kjøper frøplanter, det er tilrådelig å velge de prøvene som selges med jordklump innpakket i sekk.

Plantingen foregår fortrinnsvis om våren i april-mai eller venter til oktober. Hvis du kjøpte en busk med jordklump, kan du til enhver tid gjøre landing, noe som gir planter med lys skygge og vanlig vanning. For busken plukker opp et åpent sted, opplyst av solen.

Det er ikke anbefalt å plante en plante under veggene i bygningene eller i skyggen, fordi det vil miste sin dekorativ effekt, blir syke, og grenene mister sin elastisitet.

Jorda er valgt avhengig av typen av enebær krypende. Planten er som regel uemanding til jorden og vokser godt på kalkholdig sandstrand, på loam. Men noen arter krever spesielle vekstforhold.

einer frøplanteDet er ønskelig for planting å blande i like forhold barbent, torv og sand. Dybden av brønnene bør tilsvare de pinner 3 av bladet dybde, holde avstanden mellom forekomster av 1 m. Frøplanter senkes ned i hullet og dekket med jord må vannes det direkte under roten. Etter å ha gjort mulching i nærheten av stammen av busken, bruk for dette formet barrträdspåner, torv.

Vedlikeholdsregler

vanning av frøplanterRøttet enebær som kryper i omsorgen er ikke komplisert. Du må bare følge noen regler. Unge dyr skal vannes regelmessig, men moderat. Voksne busker er tørkebestandige, så de bør vannes 2-3 ganger i måneden. I alvorlig varme er buskene vannet tidlig om morgenen eller ved solnedgang.

Ved vårenes begynnelse utføres gjødsel av nitroammophoska planter med en hastighet på 30-40 g gjødsel per 1 m2 av jorda. Ikke glem å luke i nær-sirkelen. For ikke å kaste bort tid på det hele tiden, kan du bruke bioklipp chips, skog åler, grus, legge dem på det svarte geotekstiler.

Juniper er påvirket av grå mold, sopp rust. Eliminer dem med spesielle kjemikalier fortynnet i henhold til instruksjonene på pakken. Ved rettidig behandling er det mulig å forhindre fullstendig forurensing av anlegget.

For å vokse en sunn plante, må du følge følgende regler:

 1. Om vinteren, beskyt grenene fra alvorlighetsgraden av snøen, bundet med tvilling.
 2. Dekk anlegget i varmen.
 3. For å unngå å brenne, må buskene sprøytes og vannes.
 4. Sprøyting utføres på avstand slik at eneben ikke bøyes under påvirkning av vann.
 5. Ved starten av våren beskjæres pasienter, tørre og skadede grener.
 6. I midten av sommeren er enebær en østers.

reproduksjon

 

Juniper er en dioecious plante. Reproduksjon av unger krypende utføres av lag (utføres bare under vegetasjon), frø og stiklinger. De to første metodene brukes svært sjelden, spesielt frøet, fordi det bare er fagpersoner, fordi skuddene først vises 1-3 år etter sådd. Derfor er den viktigste måten å reproduksjon på utbredelse.stikker for reproduksjon

Stiklinger kan kuttes fra busker på 8 år når som helst på året, men det er bedre å begynne våren.

Den kuttede materiale (10 cm i lengde), ble først inkubert i våt strie eller vann fra bunnen av første tråduttaging nåler et sted 5 cm, og deretter plantet i bakken.

metode for rotting av steklingerRooting utføres i et drivhus (inkludert om vinteren) under en svak skråning. Etter planting er frøplanten dekket med plastfolie og plassert på et mørkt sted. Dermed oppfylles følgende krav:

 • temperatur 16-19º;
 • diffust lys;
 • tilstrekkelig fuktighet av substratet;
 • vanlig sprøyting.

I henhold til vilkårene i 1-1,5 måneder borekaks la de første røttene, da, etter å ha ventet en stund, om sommeren, borekaks blir transplantert sammen med klump av jord i det åpne bakken. For permanent opphold transplanteres buskene bare etter 2-3 år.

frukt av enebær krypendeDen fruiting av enebær kryp skjer først etter 2-3 år, med dannelsen på kvinnelige busker av frukt mørkblå.

Overholdelse av alle reglene vil tillate deg å vokse en sunn plante, som sikkert vil bli hovedhensikten med hagen din.

Slike sjarmerende junipers – video