Ahimenez je všeč s cvetenjemZa novice pridelovalca, zanima le v rastlinah iz družine Gesneriaceae, poznavanje achimenes prinaša veliko pozitivnih čustev in vtisov. Danes ne samo, da je cvetje te kulture lahko enostavno in Terry, pokončna grmičevje in jadralno Downing, hibridi in sorte achimenes na voljo je zelo nezahtevna in enostavno izmenjavo za nego lastnika pripravljeni dati kot darilo s svetlimi barvami.

Zahvaljujoč tem lastnostim imajo cvetličarji veliko različnih vrst ahimenov, ki uživajo posebno ljubezen. To je dolg čas dokazano rastlin, in nove, ki jih nedavno pridobijo rejci kopije.

Opisi in fotografije vrst, ki so priljubljene pri izkušenih cvetličarjih in začetnikih, zaslužijo pozornost in pomagajo najti nove rastline za dekoriranje hiše.

Ahimenez Serge Saliba

Ahimenez Serge SalibaOd križanja sort oranžne in rumene kraljice Ahimeneza leta 2007 je Serge Saliba prejel še eno spektakularno rastlino, ki je prejela ime avtorja. Achimenes Serge Saliba oblikuje kompaktne grmičevje s pokončnimi poganjki in srednje velikimi terri cvetovi kompleksne barve. Če je barva rumena, oranžno roza ali lososov ton prevladujeta do roba cvetnih listov. V središču koronete je rjav krap. Rože ahimenov lahko spremenijo odtenke, odvisno od pogojev za rast, osvetlitve in temperature v prostoru.

Achimenez rumena angleška roza

Achimenez rumena angleška rozaNjegov prispevek k ustvarjanju sort achymenes, ki spominja na cvetenje rose, je predstavil in slavni vzreditelj Serge Saliba. Njegova rumena angleška roza – achimenez, ki je bila leta 2012 predstavljena ljubiteljem notranjih rastlin, je postala eden največjih dosežkov avtorja. Velike dvojne cvetice iz čudovite rumene barve ne odlikujejo le velikost in čistost sence, temveč tudi valovita roža cvetnih listov. Za ohranitev barve, po opisu Achimenese, je bolje ohraniti sorto z razpršeno svetlobo.

Ahimenez Sergejeva razodeva

Ahimenez Sergejeva razodevaAhimeni Sergeja Saliba so dobro znani in ljubiti cvetni pridelovalci številnih držav. Eden od najbolj znanih rastlinskih sort je Serge’s Revelation, ki je bil uveden leta 2013. Rastlina se razlikuje po tem, da tvori izredno veliko cvetje, do premera sedem centimetrov, modro-vijoličaste listnice in zlepljeno sredino vogalov.

Ahimenez modro obleko

Ahimenez modro oblekoRože modre ali bledo lila barve so vedno čiste in nežne. Ahimenez Blue Temptation, ki ga je leta 2012 ustvaril S.Saliba – ni izjema. Terry cornices, odpiranje na rastlinah, imajo zanimivo obliko, čisto barvo in odlično prenašajo poletno toploto. Po opisu so ahimeni te sorte zelo nezahtevni in zadovoljni z bujnim dolgim ​​cvetjem.

Ahimenez Blue Swan

Ahimenez Blue SwanAhimenez Blue Swan je leta 2013 registriralo S. Saliiba in se nanaša na sorte achimenov z neprekosljivo obarvanostjo cvetja, pod katerimi pogoji je bila rastlina. Veliko cvetje, premera do šest centimetrov, ima občutljivo modro barvo, ki se spremeni v svetlo rumen ali kremast ton do sredine vlečnice. Modri ​​cvetovi Achimenes, na fotografiji, učinkovito gledajo na ozadje temnega listja, ki tvori lepe kaskade.

Related  Nenavaden čudež je cvet aspidistre

Ahimenez Blue Twice

Ahimenez Blue TwiceAhimenez Blue Twice, avtor znanega S.Saliba, se je pojavil precej kasneje šele leta 2011, vendar je že postal ornament številnih hiš. Semi-dvojno ali dvojno, ne zelo veliko cvetje te rastline so naslikane v svetlo modri barvi z lila barvo. Na zaobljenih ukrivljenih cvetnih listih je viden vzorec žil. V središču Corolla je razprševanje slike. Grmenje ahimenov, kot je na sliki, je sestavljeno iz pokončnih poganjkov z zeleno jagljenim listjem.

Ahimenez Peach Cascade

Ahimenez Peach CascadeVeliko cvetov arašidov Peach Cascade je darilo za tiste, ki ljubijo svetle barve. Obrat ampela, dobljen leta 2009, zahvaljujoč izboru S.Saliba, velikodušno daje lastniku privlačen breskev ali roza-oranžni odtenek. Ta kultivar achymen se dobro odziva na rastlino iz hiše, barva koron pa se lahko spreminja glede na pogoje, ki so bili ustvarjeni za rastlino.

Ahimenez Peach Cascade Izboljšano

Ahimenez Peach Cascade ImprovedLeta 2012 je Serge Saliba predstavil breskev Cascade Improved s polsubljicami, vecjimi cvetovi kot prvo varianto. Središče corolla je okrašeno z dodatnimi cvetnimi listi in bogato rumeno točko. Rastlina oblikuje pokončne poganjke, pokrita z zelenim listjem, ki že dolgo cveta.

Achimene Pink Slava

Achimene Pink SlavaRaznolikost z velikimi čisti rožnatimi rožami Pink Glory – izbira šimpanzov s strani Sergeja Saliba, ki jo je leta 2009 rodil mojster. Robovi venčnih listov, in ta sorta valovite in v središču corolla je rumena pega, nizajo vijolične ali temno roza pikami in kapi. Grm, po opisu Achimenes, sestavljajo pokončna stebla, prekrita s temno zelenimi listi z barvno hrbtno stranjo. Rastlina je kompaktna in nežna, lepo cveti in na svežem zraku ter v penumbra in na soncu.

Ahimenez Aurora čar

Ahimenez Aurora čarSvetlo cvetoč hibrid Aurora Charm je achymena Sergeja Saliba, ki jo je avtorica predstavila leta 2009. V rastlini je bogato cvetenje, zanimivo pa ni le splošen vtis svetlega kompaktnega grma, temveč tudi vsakega vagona na njem. Cvetovi so veliki, privlačni roza odtenek z obarvanostjo, da je zebra postala prva lila, nato pa rumena. Vhod v zev je naslikal vijolične in vijolično-rjave pike in kapi.

Achimenez Sauline

Achimenez SaulineCvetovi tega kultivarja ne morejo biti imenovani veliki, vendar je njihova barva precej neverjetna. Achimenes Sauline izbor Serge Saliba, ki ga je prejel leta 2008, izstopa v svetlo rumene cvetne, z nazobčane robu cvetnih listov pobarvane v roza in vijolične svetle barve. Skozi cvet lahko vidite in ločite temno rožnate pike. Rastlina je pokončna z jagljenimi listi srednje zelene barve.

Ahimenez Blueberry Lemon

Ahimenez Blueberry LemonLeta 2009 je Serge Saliba prejel neverjeten borovnični limon z dvojnimi ali dvojnimi cvetovi. Središče vogalov je rumeno rumene barve, postaja debelejše in toplejše do vhoda v žrelo. Na cvetnih lističih cvetov Achimenez so spektakularna lisica, kot so madeži madežev in madeži. Listi so svetli, poganjki, ko rastejo, postanejo obrezani.

Related  Kaj storiti s puščico po cvetenju orhideje?

Ahimenez Lavender Fizz

Ahimenez Lavender FizzFlowers Lavender Fizz je težko opaziti. Sorta, ki jo je leta 2012 naredil Serge Saliba, bo postal ornament katere koli zbirke. Kompaktne pokončne rastline debelo pokrivajo zrnate liste in velike frizerske rože iz presenetljivo modrikasto sivke. Posebnost te priljubljene sorte achymenes je lahka barva zadnje strani cvetnih listov.

Ahimenez Lavender plamen

Ahimenez Lavender plamenLeta 2012 so ljubitelji ahimenov prejeli številne spektakularne rastline od Sergeja Saliba. Raznolikost achymenes Lavender Flame je eno izmed takšnih čudovitih daril z rahlo lavandnimi cvetovi precej velikih velikosti. Zev rože Achimenes je označena z opazno rumeno točko in bordo rjavim rakovicem, ki postane vijoličast, ujame in valovite cvetove. Žrebica je pokončna s poganjki, prekritimi s svetlo zeleno listje.

Ahimenez Tropski mrak

Ahimenez Tropski mrakSort Achimenes Serge Saliba so priljubljeni domačih cvetličarjev. Med njimi je Tropical Mum, dobljen leta 2011, s srednje velikimi frizerskimi in škrlatnimi cvetovi in ​​zelenimi ustnicami. Posebnost rastline je sestavljena iz kombinacije vijoličnih in roza-oranžnih odtenkov na cvetnih listih, ki ustvarjajo učinek sijaja in dajejo poseben čar cvetjem Achimena.

Ahimenez Nightfall

Ahimenez NightfallAchimenesu Nightfall iz S.Saliba ni mogoče primerjati s prejšnjo rastlino v velikosti cvetja. Ampak predstavljena leta 2011, sorta ni nič manj zanimiva in ljubimo cvetličarje.

Terry cornflowers cvetov Ahimenez izstopajo z gosto barvo češnje, ki postane čim bolj bogata in sočno v središču. Do danes je ta raznolikost achimerov lahko najtemnejša od obstoječih. Grm je majhna, kompaktna. Listi so temni s vijolično svetlobo na venah in na hrbtni strani.

Ahimenez Lemon Orchard

Ahimenez Lemon OrchardPo tem, ko je leta 2010 ustvaril ampelitno sorto Lemon Orchard, je Serge Saliba predlagal, da cvetijo pridelovalce, da občudujejo kombinacije limonastih rumenih in rožnate odtenkov. Srednje velika frotirja tolkače presenetljivo pot okoli robovi venčnih listov obarvanih v vijolično-roza ton, pri čemer je na venčnih listov včasih pojavijo svetle Carmine madežev. Zelenice na kaskadnih poganjkih te sorte, po opisu Achimeneza, odlikuje srebrnokrvni odtenek.

Ahimenez Petite Fadette

Ahimenez Petite FadettePetit Fadette, ki ga je leta 2007 predstavil Serge Saliba, ima majhno, pol dvojno ali dvojno cvetje lepega rdečega odtenka. Barva postane bolj intenzivna in debela do vhoda v žrelo. Hrbtna plošča je vžigalica. Listi so tudi majhni, precej temni. Različni ahimeni, ki jih je mogoče v vseh pogledih obravnavati kot miniaturne.

Ahimenez Peach Glow

Ahimenez Peach GlowSrednegorly z obeski poganjki breskev Glow iz R.Brumpton cvetovi zelo prostovoljno in obilno. Cvetovi ahimenov niso zelo veliki, vendar so privlačni zaradi občutljivega, roza barve cvetnih listov in rumenega središča ter zehanja kroglice.

Related  Kaj veste o kaloriji, koristi in poškodbah lubenice?

Ahimenez Sun Wind

Ahimenez Sun WindV letu 2010 je bil Serge Saliba predstavila lepo košaro rastlina z bledo roza cvetovi, okrašeno s pisanimi resicami meje in rumene pege v središču corolla. Od središča do robov listov Achimeneza, kot je na sliki, so razpršene rjave in oranžne lise. Torej avtor sorte predstavlja sončni veter, potem ko je vsaka taka naslova prejela ahmenes Sun Wind, z ogromno ljubeznijo pridelovalcev cvetja.

Ahimenez Dale Martens

Ahimenez Dale MartensZaradi prehoda v sorte Elegance in Yellow Queen leta 2007 je Sergeju Salibi uspelo dobiti nov semi-arpeggly acheemen Dale Martens. Rastline z malinasto rožnatimi preprostimi cvetovi, rumeno sredino corolle so okrašene z razprševanjem vijoličnih ali rumenastih sprejev, so postale priljubljene pri velikem številu pripadnikov Achimenes.

Ahimenez Dale Martens Izboljšano

Ahimenez Dale Martens IzboljšanoV letu 2012 je vzreditelj razvil uspeh in predstavil skupnost cvetličarjev z vrha Dale Martensa Izboljšana z velikimi pol-dvojnimi ali dvojnimi obrobljenimi obrobami. Rastline so pokončne in visoke, zato je za raznolikost achimenov priporočljivo, da poganjate poganjke.

Fantazija Ahimenez Sergeja

Fantazija Ahimenez SergejaFantastika Achimenesa Sergeja se je pojavila zaradi križanja tako znanih in najljubših sort ahimeneza kot Elegance in Rainbow Warrior. Terry, rožnati cvetovi malin z rumenim središčem in karminsko raztresanje madežev na aureolu so naredili novo raznolikost achimenov, kot je na sliki, ena izmed najbolj želenih.

Ahimenezova zadnja zora

Ahimenezova zadnja zoraKultivar Achimenez Last Dawn iz Sergeja Saliba, gojen v letu 2011, ima veliko skupnega s prejšnjim rastlinjem. Ampak to je samo na prvi pogled! Srednje velik frizerski cvet Achimenes združuje najbolj nepričakovane odtenke rdeče in rumene barve, kar daje cvet resnično edinstven videz. Pravi stoji grmičevja so kompaktni in dobro nagnjeni k razvejanju.

Ahimenez Alter Ego

Ahimenez Alter EgoV letu 2012 je bil žlahtnitelj S. Saliba predstavljen z modro-vijoličastim kultivarjem Alim Ego, ki se uvršča med številna druga velika dvojna cvetja. Barvanje koron je lahko odvisno od pogojev za rastlino. Velik je grmičevje, ki potrebuje klopi in podporo.

Ahimenez Golden Lady

Ahimenez Golden LadyIsti starševski par, ki je dal kultivatorjem “Sergeja Saliba”, je postal “krivec” videza leta 2007 nove pasme mojstra, ahimenez Golden Lady. Nežne rumene ali kremasto cvetje Achimeneza imajo povprečno velikost, elegantno polumono vrečo in včasih okrašene z majhnimi lila kapami. Rastlina je pokončna, zelena.

Achimen Made In Heaven

Achimen Made In HeavenSpectacular bolečine Made in Heaven vzreja S.Saliba je relativno nova, saj se je pojavila šele leta 2012. Vendar to ne preprečuje, da bi ta kultivar aktivno postal priljubljen. Modre ali sivke cvetovi so zelo velike, frotirne, nežne. Grmovnice so pokončne, zelene, s svetlo jagljenimi listji.

Skrivnosti bogatega cvetenja Achimenes – video