vrba lubjaVrbovo lubje, zdravilne lastnosti in kontraindikacije, ki so bile vedno znane, aktivno priporoča ljudska medicina. Bela vrba, znana tudi kot vrba, se nanaša na število trajnih dreves (družina Iowa). Njegova skorja ima značilno sivkasto senco, in krona se razlikuje v širši hemisferični obliki.

Kdaj se zbere vrba?

lubje vrbe lubjaPogosteje, v medicinske namene, je lubje, ki se uporablja, malo manj pogosto listi. Za pripravo lubja je primerna zgodnja pomlad. Iz nje se pripravijo infuzije in odtoke za terapevtske in preventivne učinke na različne bolezni.

Lubje vrbe zdravilne lastnosti in kontraindikacije ima veliko, zato je pred uporabo tega zdravila vredno zagotoviti, da je telo neškodljivo. Surovine za zdravljenje določenih bolezni se zbirajo iz dreves, ki so že dopolnili šest let.

Pridobivanje vrbe lubja ima nekaj odtenkov, o katerih mnogi ne vedo. Ne nabirajte zdravilnih surovin z vseh dreves, ki jih boste našli. Ta proces negativno vpliva na rast vrbe, zato je zaželeno, da se praški v zmernem obsegu. S tem boste prihranili prebivalstvo dreves na določenem območju, zato boste imeli vedno možnost, da zberete novo serijo zdravila.

Lastnosti in sestava vrbe lubja

lubja vrba za kuhanje tinkture in decoctionsV vrhu se aktivno izražajo zdravilne lastnosti in kontraindikacije, kar je posledica kemične sestave tega drevesa. Lubje je nasičeno s snovjo, imenovano glikozid, salicin. Je edinstvena v njenih lastnostih naravna komponenta, ki jo je odkril nemški znanstvenik Buchner v začetku 19. stoletja.

Malo kasneje so italijanski profesorji uspeli izolirati iz snovi “sálix” – znane salicilne kisline. Na podlagi tega je v uradni medicini pokazalo, da se je pojavilo običajno zdravilo za vse – aspirin. Vendar se trenutno salicilna kislina pridobiva z umetnimi sredstvi, ker je iz nje izvlečena iz vrbe (vrba bela) zelo drag proces.

Prisotnost te snovi v skorji, ki pojasnjuje koristen učinek vrbe. Torej, pri jemanju salicina v obliki tinktur ali decokcij v človeškem telesu začne proizvajati salicilno kislino. Njen vpliv je manj škodljiv od učinkov sintetičnega aspirina. Kot kažejo raziskave, njegov dolg sprejem negativno vpliva na prebavni sistem.

Koristne lastnosti vrbe lubja

V laktu vrbe je salicinNaravni salicin se uporablja kot:

 1. Anestetik.
 2. Haemostatik.
 3. Diuretik.
 4. Antipiretik.
 5. Poliuretan.
 6. Protivnetno zdravilo.

Zato se vrba lubja priporoča za naslednje zdravstvene težave:

 • mraz;
 • bolezni mehurja, črevesja;
 • glavobol;
 • bolezni želodca;
 • notranja krvavitev;
 • klimakterij.

Načini uporabe vrbe (vrbe)

čas žetve vrbovega lubjaZa pripravo zdravilne juhe priporočamo naslednjo recepturo:

 1. Eno žlico vrbe vrbe je treba napolniti z vrelo vodo. V ta namen je zaželeno uporabljati emajlirane posode.
 2. Nadaljnjo vodo in surovine je treba kuhati še pol ure, z uporabo metode “vodna kopel”.
 3. Surov je treba še vedno filtrirati v vročem stanju.
 4. Nadalje v njej je treba nalijte še vrelo vodo (začetni volumen).
 5. Zdravilo se jemlje večkrat dnevno, eno žlico pa pol ure pred obroki.

S pomočjo salicina se aktivno zdravi tudi vnetje sklepov. Zahvaljujoč njegovemu protivnetnemu učinku se vrba lubje uporablja pri zdravljenju revmatizma, osteoartritisa in protina. Willow se uporablja v ljudski medicini za bolezni, kot so aritmija, driska, zlatenica, pa tudi težave z ustno votlino.

noseče ženske vrba lubje je kontraindiciranoKot večina zdravil, je zelo odvrača od uporabe odlitja iz vrbe, ki jo imajo ženske, ki imajo plod, in tudi za otroke, mlajše od 16 let. Kontraindikacija za sprejem je lahko in posamezna nestrpnost tega pravnega sredstva. Pred uporabo za medicinske namene je vredno posvetovati z zdravnikom.

Video o zdravilnih lastnostih vrbe lubja