mesin pengetinanSetiap pelayan wanita memerlukan mesin untuk melancarkan tin. Yang terbaik dari semua model yang sedia ada, mari kita cuba mencari bersama.
Pemilihan pelbagai sayur-sayuran dan buah-buahan dalam tin di rak-rak kedai tidak membatasi bilangan pencinta makanan buatan sendiri. Walau bagaimanapun, sebelum semua suri rumah yang membuat keputusan untuk mengambil perolehan dan memperoleh kunci untuk tin tin, tugas memilih model penyesuaian timbul. Pilihan peranti adalah mencukupi. Siapa yang tidak mahu membeli model terbaik, sepadan dengan harganya?

Model asas kunci untuk tin penyegel

model asas kunci pengedapMengikut jenis mekanisme, jenis mesin berikut boleh dibezakan untuk pengalengan tin:

  • skru;
  • semi-automatik;
  • mesin automatik;
  • siput.

Setiap pilihan adalah dengan cara yang baik. Mana-mana model mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Setiap wanita mesti menentukan sendiri mesin mana yang akan melancarkan tin lebih baik dan sepadan dengannya.

Mekanisme skru

kunci pengedap heliksKunci manual, atau dengan mekanisme skru, boleh didapati di setiap rumah. Model ini adalah salah satu daripada yang pertama. Walau bagaimanapun, ramai yang terus menggunakannya, memandangkan umur panjangnya.kunci yang paling mudah untuk tin penyegel
Mekanisme ini berfungsi dengan cara berikut: roller dengan setiap lingkaran cenderung tepi tudung ke bank lebih ketat. Apabila anda menyimpan dengan kunci manual, anda perlu membuat banyak usaha. Dengan satu tangan, ketat, dengan semua daya, tekan peranti ke bank, yang lain – putar kekunci itu. Untuk mencapai matlamat anda perlu membuat minimum 9 atau 10 berputar di leher.

Apabila pemuliharaan diperlukan untuk mengawal keseluruhan proses. Ia perlu untuk mengira dengan betul betapa ketat kekunci utama ke leher tin. Jika terlalu ketat, retakan boleh. Sekiranya kunci itu tidak cukup ketat, kalis tidak boleh dimeteraikan secara hermetikal.

Ciri-ciri model – harga mesin penggulungan manual adalah yang paling rendah di antara semua model. Ia adalah yang paling tahan haus.

Related  Billets dari barberry untuk musim sejuk

Ramai orang menggunakan kunci ini, kerana ia telah wujud di setiap rumah untuk masa yang lama, tetapi ia tidak bernilai membeli model ini. Terdapat model lain yang lebih baik yang menutup balang lebih cepat, tidak memerlukan usaha khas.

Mesin separa automatik

tin untuk tin pengedap - separa automatikMesin untuk melancarkan tin separuh secara automatik menyerupai mekanisme skru, namun ia adalah versi yang lebih baik. Untuk menutup bank anda perlu melengkapkan kira-kira 8 kalangan. Satu klik khas akan memberitahu anda tentang pencapaian sasaran. Peranti ini, seperti versi sebelumnya, anda perlu menekan terhadap bank. Skru mengetatkan diri tidak perlu, kunci itu sendiri mengawal proses ini. Harga seperti mesin untuk rolling tin adalah lebih tinggi daripada model sebelumnya, namun ia agak berpatutan.

Kelemahan model ini adalah tempoh tugasan. Untuk mengeluarkan kunci dari balang yang tertutup, perlu melepaskannya dalam arah yang terbalik. Ternyata ia memerlukan masa yang tepat untuk memelihara seseorang.

Automatik

mesin lipat automatikMesin penutup adalah perkataan terakhir dalam bidang ini. Boleh dengan mudah dan cepat menyimpan peranti ini. Ia cukup untuk menurunkan tuil dan semuanya sudah siap.

Jika kunci adalah sistem automatik, penutupnya perlu dipilih daripada keluli yang agak nipis. Sarung keras tidak boleh ditekan rapat dengan balang. Jika tudungnya sukar, anda perlu meletakkan banyak usaha ke dalam pemuliharaan.

Satu-satunya kelemahan model ini adalah harga tinggi mesin untuk rolling tin.

Siput

Sistem model ini mudah dan intuitif. Di permukaannya ada alur di mana satu cerapan khas slaid. Untuk matahari terbenam, anda perlu lulus siasatan ke pusat, kemudian keluarkan kunci ke arah yang bertentangan. Mekanisme sedemikian menghilangkan keraguan tentang keperluan untuk putaran tambahan. Satu minus boleh dianggap membuang masa untuk mengeluarkan mesin taip dari tin.salah satu model mesin penggulungan

Related  Resipi terbaik jem quince di rumah

Mesin yang digunakan untuk melancarkan kaleng adalah yang terbaik diputuskan oleh setiap tuan rumah sendiri. Semua model mempunyai kelebihan dan kelebihan mereka sendiri.

Memilih mesin taip – video