како стерилисати поклопце за залазак сунцаПроцес очувања је тежак и захтева пажљиву припрему, тако да свака домаћица треба да зна главне тачке. Почнимо са припремом, наиме како стерилизовати поклопце за сунчање, топлотно третирати стаклене тегле, за оно што је потребно и како се свака фаза одвија. Размотрићемо главне начине стерилизације компоненти за конзервирање.

Припрема за стерилизацију

припрема поклопаца за стерилизацијуДакле, пре свега, уверићемо се да је све што нам треба. Говоримо о лименкама, поклопцима, кључу за залазак сунца и великом прслуку.

Не заборавите на клешта, јер када је кључање користило високу температуру и голим рукама, тегла или поклопац не могу узети!

Стерилизација једноставним речима је топлотна терапија која дезинфицира и чисти површину поклопаца и лименки од микроорганизама. Нужност спровођења процеса је искључити могућност ферментације, што може довести до погоршања производа за чување. Са банкама све је једноставно – потребно је проверити чипове и пукотине, а затим темељито опрати. Што се тиче капица, онда би требало да будете пажљиви, производи морају имати тачну, тј. Чак и облик без оштећења и савијања.

обавезна стерилизација капица“Да ли треба да стерилишем поклопце за сунчање?” – ово питање често постављају многе љубавнице. Ако имате сличну мисао, ово је већ добро, а ево и одговора – ово је обавезна норма. Запамтите да резултат зависи од правилне припреме. Сврха овог чланка је да вам помогне у постизању максималног квалитета у конзервацији.

Ако се на поклопцима приметила рђа или прљавштина, лак на унутрашњости је неисправан или је површина оштећена савијањем, таква компонента се не може користити за очување!

Како стерилисати поклопце за сунчање?

микроталасна стерилизацијаЈедан од једноставних начина на који можемо разликовати термичко чишћење у двоструком котлу. Овде можете стерилисати и лименке и поклопце за конзервацију. Да бисте то урадили, потребно је да темељито исперите лименке и ставите их на уређај. У режиму кувања поставите време на 15-20 минута. Истовремено, могуће је поставити капице одједном, главна ствар није покривање врату лименки, тако да процес топлотне обраде прође унутар резервоара за стакло.

Related  Zrno komadiće bobičastog ploda

Карактеристике методе:

  • једноставно, брзо, спашава вам снагу;
  • у кухињи неће бити топлоте;
  • Погодно само за оне који имају пару;
  • Потребна је велика запремина машине за стерилизацију неколико лименки истовремено.

Препоручује се стерилизација лименки и поклопаца синхроно, што је истовремено, јер изненадне промјене у температури могу утјецати на резултат. Слажете се, то ће бити изузетно непријатно ако врући врат теглице пукне са хладног поклопца. Иста температура компонената за чување гарантује сигурно заптивање, без икаквог ризика од оштећења.Поклопци и лименке су спремни да се врате

Како стерилисати поклопце за сунчање са еластичном траком?

Једна од опција је стерилизација паром, оптимална је за поклопце са гуменом заптивком. Овде је вредно запамтити да гумени део треба да добије довољно количине паре, стога – да би се поклопац поставио неопходно, тако да парна стиже до доње стране поклопца.

Постоји тачка о којој је такође неопходно запамтити – да извадимо еластични трак са поклопца када пролази термичка обрада, није неопходно. Ствар је у томе што је тешко уложити гумени дио у загрејано стање, иако ће се и поклопац загрејати.

Како стерилисати шрафове за залазак сунца?

стерилизација завртањ за вијкеБез сумње, једна стерилизација није довољна, па чак и ако је поклопац укривљен и не ваљани кључем, неопходно је и топлотно третирање. Микроби не би требало да уђу у контејнер са очуваном заштитом, тако да не заборавите на стерилизацију завртања.

Сигуран и поуздан начин је кључање у топлој води. Акција се врши непосредно пре него што се поклопац заврне. Вриједно је запамтити колико минута ће покрити поклопце за залазак сунца, по правилу – од 10 до 15 минута ће бити довољно.

Не препоручује се стерилизација поклопаца за сенчење у машини за прање посуђа или микроталасне пећнице!

Генерално, процес топлотне обраде лименки и поклопаца за конзервацију је обавезан. Спровођење стерилизације, гарантујете квалитет резултата – без инфекције, замућења, надимања због ферментације.

Related  Pripremamo ukusan pikantni marel – marinirani daikon

Методе се разликују, али дају један резултат. Ако је парна, приметите положај тегле или поклопца, извршите све манипулације врелим предметима помоћу посебних клешта, у случају загријавања у води – сјећајте се колико ће потапати крпице за сунчање. Стерилизација је обавезан процес, ипак индивидуалан. Понекад се пастеризовање конзерви и поклопаца може комбинирати, ау неким случајевима је једноставно неприхватљиво.

Пет начина за стерилизацију поклопаца и конзерви за конзервацију – видео