Breskve za zimuJednostavno probavljiva pulpa breskve sočna, ukusna, mirisna i zahtijeva da se jede u bilo kojem razdoblju godine. Breskve u vlastitom soku za zimu upravo su ono što osoba treba za vrijeme nedostatka vitamina. U prošlom stoljeću čudotvorni je plod bio znatiželja, bila je delikatesa i koristila se sa zadovoljstvom samo u svježem obliku. Sad su breskve dostupne u bilo kojoj vrsti i raznovrsnosti. Vrlo popularne velike nektarine, zahvaljujući slatkom okusu. Plod breskve drvo je pokvarljiva, leži na stolu za jedan dan, blijedi, mijenja boju, a blagim utjecajem ovo mjesto potamni. Ako imate velik broj takvih voća, a nemate vremena za jesti, svakako se poslužite postupkom konzerviranja i, po mogućnosti, u vašem soku. Kako napraviti breskve u svoj sok, informacije u nastavku pripovijeda.

Par redaka o važnosti breskve

južni voće - breskvaKompleks vitamina B, C, E, K, PP čini peach ne samo ukusan, ali i koristan. Osim svega, sadrži limun, jabuku, octenu i vinsku kiselinu, također magnezij, mangan, željezo, bakar, cink i druge elemente u tragovima. Općenito, koristeći breskvu, tijesto namočimo sa svim potrebnim tvarima za normalno funkcioniranje. Preporuča se da je bolesnik bolesnik na bubrezima, reumatizmu, gihtu, jetri i žučnjaku. Breskve u vlastitom soku mogu spasiti navedene vitamine i ljekovita svojstva, ako slijedite sve korake recepata za zimu.

Breskve u vlastitom sokuPlodovi stabla breskve podijeljeni su u dvije vrste: s baršunastom ogoljelom i sjajnom. Navedene vrste podijeljene su u dvije podvrste: s lako uklonjivom kosti i teško razdvojiti. U vezi s tim značajkama, svaka ima svoj poseban ukus u svježem i recikliranom. Zreli plodovi bresaka mogu se iskušati već u srpnju i završiti uživanje u ovom daru prirode u listopadu. Produžiti zadovoljstvo, smatra se voće može biti obrađen u voćnih napitaka, sokova, džemova, čuva, pa čak i za očuvanje breskve u vlastitom soku recept priprema se nude s fotografijama i korak po opisu koraka.

U 1 litarskoj posudi stavlja se približno 0,5 kg breskve srednje veličine.

Breskve u vlastitom soku s sterilizacijom

Sastojci: breskve – 6 kom, voda (ne kuhana) – 4 tbsp. žlice, šećer – 1 tbsp. žlica.

Related  Корисна и укусна храна на столу – печена у полуотоку пећнице

Faze pripreme:

 1. Breskve se peru i oguljene.ukloniti voće
 2. Podijelite na dva dijela i riješite se kamena.
 3. Čvrsto uliti u steriliziranu posudu s slojevima šećera.čvrsto staviti u staklenke
 4. Dodajte vodu i stavite u posudu s vodom za sterilizaciju. Sterilizirajte 25 minuta.steriliziramo breskvu
 5. Izvadite posude, okrenite ih u poklopac, preokrenite ih i stavite ih na gustu krpu za jedan dan.zatvori breskvu
 6. Priprema za stol je spreman.

Breskve u vlastitom soku bez sterilizacije

Sastojci: breskve – 1,5 kg, voda (ne kuhana) – 1,5 litre, šećer – 200 g, limunska kiselina – 1 čajna žličica.

Faze pripreme:

 1. Za distribuciju voća kipućom vodom i uklanjanje oguliti, uklonite kosti.moje i ukloniti kosti
 2. Napunite staklenku do vrata s dobivenim komadima. Proširite pažljivo, tako da kuglasti plod ne izgubi oblik zalijevanja usta.
 3. Kuhajte vodom i ulijte u staklenu posudu, pokrijte i ostavite stajati oko pola sata.kipuće vode
 4. Ispustite aromatiziranu vodu natrag u lonac, dodajte šećer i limunsku kiselinu. Opet, kuhajte ovaj napitak sve dok se šećer potpuno ne otopi.
 5. Završeni sirup sipa staklenke sa sadržajem i namjestite poklopce. Vruće odredbe za okretanje i stavljanje toplih deka dok se ne ohladi.neka je cool
 6. Nakon hlađenja vratite ih u svoje normalno mjesto i vratite ih u spremište.

Breskve u vlastitom soku: recept bez vode

Komponente za tri komada od 1,5 litara staklenki: breskva – oko 4 kg, šećer – 1,5 kg.

Faze pripreme:

 1. Od opranih bresaka jezgra se odstrani i izreže u dijelove.smo izrezali nektarin
 2. Stavite sljedeće sastojke u jar: sloj šećera, sloj bresaka.napunite posude i zaspati šećer
 3. Stavite staklenke u posudu s vodom za sterilizaciju tako da su limenke limenki bile uronjene u vodu za pola. Sterilizirajte 40 minuta, tijekom procesa zagrijavanja, sok počinje odvojiti od voća i napuniti je s kontejnerom. Breskve omekšaju, a tu je i prostor u kojem možete primiti nekoliko voća.sterilizirati
 4. Nakon što se sterilizacija završi, staklenke se pažljivo uklanjaju i čvrsto zapečati poklopcem, okrenuti i omotati toplom krpom.bobica od breskve
 5. Sadržaj je spreman.

Related  Slijed pripreme klasičnog gritena iz krumpira

Breskve u svoj sok bez šećera

breskve bez šećeraSastojci: sočan breskve ili nektarin

Faze pripreme:

 1. Razvrstavanje svježih, ne pokvarenih bresaka pažljivo opere u vodi, uklanja jame.izrezati na dva dijela
 2. Stavite polovice u staklene posude na rubove, prethodno sterilizirane.čvrsto ispunite banke
 3. Kuhajte vodu i ulijte u breskve.
 4. Pripremite se sterilizirati postupak: u caklini tavi na dnu stavljanjem ručnikom ili labave tkanine opskrbe konzervi voća i sipati toplu vodu do ramena staklenke. Okrenite topline i kuhati tekućinu, i dalje ovisi o sterilizacije sočnosti voća i brzinu oslobađanja tih sokova, zbog visoke temperature. Obično je potrebno 15-20 minuta.proces sterilizacije
 5. Sterilizirane pripreme su namotane kapima s limenkama, spremnik je okrenut i omotan dekom.
 6. Slast je spreman!

Breskve na recept bez šećera mogu konzumirati čak i dijabetičari.

breskve za dijabetičareBreskve u vlastitom soku, pripremljene za zimu, može se jesti cijeli bez ičega i koristiti ih kao sastojak u drugim jelima, kao što su pite, želei, složenaca, žele. Da biste diverzificirali standardni okus breskve, možete dodati i drugo voće u konzervaciju. Slatka breskva će dati okus ukusan u kombinaciji s šljiva, a koraci očuvanja koji će biti nadopunjeni samo preradom šljiva. Iz njega će morati ukloniti oguliti i ukloniti sjemenke, a zatim konzerviranje recept u vlastitom soku je isti, samo banka nalazi i breskva i šljiva. Mjesto šljive savršeno može uzeti kriške naranče, limuna rezanje, ananas komade, kriške jabuke ili kruške, maline, jagode.

Biljke od bresaka – video