Persikor för vinternLätt smältbar massa av en persika saftig, välsmakande, doftande och kräver att den ska ätas under vilken tid av året som helst. Persikor i sin egen juice för vintern är precis vad en person behöver under en brist på vitaminer. Under det senaste århundradet var en mirakelfrukt en nyfikenhet, det var en delikatess och användes med glädje endast i fräsch form. Nu finns persikor tillgängliga i alla slag och sort. Mycket populära stora nektariner tack vare dess söta smak. Frukten på ett persikonträd är förgänglig, ligger på ett bord för en dag, det bleknar, färgförändringar och med en liten inverkan mörkar denna plats. Om du har ett stort antal sådana frukter, och du har inte tid att äta dem, bör du definitivt ta hand om proceduren för bevarande och helst i din juice. Hur man gör persikor i din egen saft, berättar informationen nedan.

Ett par linjer om vikten av persika

södra frukt - persikaKomplex av vitaminerna B, C, E, K, PP gör persika inte bara läckra, men också användbara. Förutom allt innehåller den citron, äpple, ättiksyra och vinsyra, även magnesium, mangan, järn, koppar, zink och andra spårämnen. I allmänhet, med en persika, mättar vi kroppen med alla nödvändiga ämnen för normal funktion. Det rekommenderas att det finns en persika sjuka på njurarna, reumatism, gikt, lever och gallblåsa. Persikor i sin egen juice kan spara de angivna vitaminerna och medicinska egenskaper om du följer alla steg i recepten för vintern.

Persikor i egen juiceFruktträdets frukter är indelade i två typer: med flätig skal och glansig. Den angivna arten är uppdelad i två underarter: med ett lätt avtagbart ben och svårt att separera. I samband med dessa funktioner har varje sin egen speciella smak i färskt och återvunnet. Äldre frukter av persikor kan provas redan i juli och sluta njuta av denna gåva av naturen i oktober. För att förlänga nöjet kan den aktuella frukten bearbetas till kompott, juice, sylt, sylt och till och med konserverad persikor i sin egen juice, vars recept är försedd med ett foto och en steg-för-steg-beskrivning.

I 1 liter burk placeras ungefär 0,5 kg mellanhaltiga persikor.

Persikor i egen juice med sterilisering

Ingredienser: persikor – 6 st, vatten (inte kokt) – 4 msk. skedar, socker – 1 msk. sked.

Related  Några enkla recept för frysta bönor

Beredningsstadier:

 1. Persikor tvättas och skalas.Skal av frukten
 2. Dela in i två delar och bli av med stenen.
 3. Häll rent i den steriliserade burken med sockerlag.sätt tätt i burkar
 4. Tillsätt vatten och lägg i en panna med vatten för sterilisering. Sterilisera i 25 minuter.vi steriliserar persiken
 5. Ta bort burkarna, vrid dem i ett lock, vrid dem över och linda dem i en tjock trasa för en dag.stäng persikan
 6. Tillhandahållande för bordet är klart.

Persikor i egen juice utan sterilisering

Ingredienser: persikor – 1,5 kg, vatten (inte kokt) – 1,5 liter, socker – 200 g, citronsyra – 1 tesked.

Beredningsstadier:

 1. För att fördela frukten med kokande vatten och ta bort skalen, ta bort benen.min och ta bort ben
 2. Fyll burken i halsen med de erhållna bitarna. Sprid försiktigt så att den sfäriska frukten inte förlorar sin munvattenform.
 3. Koka vatten och häll det i en glasbehållare, täck och låt stå i ungefär en halvtimme.kokande vatten
 4. Tappa det aromatiska vattnet tillbaka i kastrullen, tillsätt socker och citronsyra. Koka igen denna dryck tills sockret löser sig helt.
 5. Färdig sirap häll burkarna med innehållet och rulla upp locken. Varma bestämmelser att vända och sätta i en varm filt tills det kyler ner.låt oss svalna
 6. Efter kylning, sätt tillbaka dem till sin normala position och lägg dem tillbaka i skafferiet.

Persikor i egen juice: recept utan vatten

Komponenter för tre bitar av 1,5 liter burkar: persika – ca 4 kg, socker – 1,5 kg.

Beredningsstadier:

 1. Från de tvättade persikorna avlägsnas kärnan och skärs i delar.vi skär nektarin
 2. Lägg följande ingredienser i burken: ett lager socker, ett lager av persikor.fyll i burkarna och somna socker
 3. Ställ burkarna i en panna med vatten för sterilisering så att burkarna på burkarna nedsänktes i vattnet med hälften. Sterilisera i 40 minuter, under uppvärmningen, börjar saften separera från frukten och fylla den med en behållare. Persikor mjuka, och det finns ett utrymme där du kan rymma ett par frukter.sterilisera
 4. Efter att steriliseringen har slutförts avlägsnas burkarna försiktigt och förseglas tätt med ett lock, vänds om och lindas med en varm trasa.Billet från persikor
 5. Bestämmelsen är klar.

Related  Recept av komposit från himmelska äpplen

Persikor i sin egen juice utan socker

persikor utan sockerIngredienser: saftiga persikor eller nektarin

Beredningsstadier:

 1. Sorterade färska, inte bortskämda persikor tvätta noga i vatten, ta bort gropar.skuren i två delar
 2. Lägg halvorna i glasbehållarna i kanterna, försteriliserad.tätt fylla bankerna
 3. Koka vatten och häll det i persikor.
 4. Förbered dig för steriliseringsproceduren: Lägg en handduk eller en lös trasa i emaljpannan på botten, sätt fruktkrukorna och häll varmt vatten till burkens axlar. Slå på värmen och låt vätskan koka, och sedan beror steriliseringstiden på fruktens juiciness och hur mycket juice som extraheras från dem, på grund av hög temperatur. Vanligtvis tar det 15-20 minuter.steriliseringsprocessen
 5. De steriliserade bestämmelserna rullas upp med tennlock, behållaren vänds om och inslagas med en filt.
 6. Sötheten är klar!

Persikor på recept utan socker kan konsumeras även av diabetiker.

persikor för diabetikerPersikor i sin egen juice, förberedda på vintern, kan ätas hela utan något, och även använda dem som ingrediens i andra rätter, till exempel pajer, gelé, gryta, gelé. För att diversifiera standard smaken av persika, kan du lägga till andra frukter till bevarande. Söt persika ger en raffinerad smak i kombination med en plommon, stegen att bevara som kompletteras endast genom att bearbeta plommon. Det kommer också att behöva avlägsna skalen och ta bort benen, och då kan konserveringen i sin egen juice vara densamma, bara persikan och plommon kommer att ligga i potten. Placera plommon kan helt enkelt ta apelsinsnitt, citronskivning, bitar av ananas, bitar av äpplen eller päron, hallon, jordgubbar.

Billets från persikor – video