sok od grožđa za zimuSok od grožđa toliko je koristan i ukusan da se sigurno može nazvati životodjelujućim eliksirom za tijelo. Slijedom toga, svaka domaćica bi trebala napraviti sok od grožđa za zimu kod kuće. Ovo piće potiče apetit prije jela i osvježava tijekom dana. Sok od grožđa korisno je za zdrave ljude da zadrže imunitet i preporuča se pacijentima. Od antičkih vremena iscjelitelji su savjetovali da ga piju s bolnim oboljenjima bubrega, jetre, pluća i grla. Dolma u listovima grožđa izvrstan je recept naših čitatelja!

Glavni načini dobivanja sok od grožđa

bijelog soka od grožđaOkus piva od grožđa uvelike ovisi o raznovrsnosti, zrelosti i uvjetima kuhanja. Da biste razumjeli kako napraviti sok od grožđa, morate vidjeti jednu od sljedećih opcija:

 1. Ručno. Ova metoda uključuje primanje soka rukama ili novinarima, čiji se napori ponovno daju rukama. Nakon ručno stisnutog soka, filtrira se kroz sirup ili sito. Za brzinu pritiskanja tekućine možete koristiti mlinac za mljevenje ili miješalicu, ali sljedeći koraci filtracije bit će isti.
 2. Juicer je najčešći način da se izvuci sok od grožđa. Nastala tekućina ne zahtijeva dodatnu filtraciju, a vrijeme prolazi cijeli proces malo.
 3. Sokovarka. Stručnjaci, koji se bave pripremom vina ili sokova svake godine, dugo su uživali u soku. Optimalna opcija, u kojoj samo trebate žetvu usjeva i operi ga pod vodom, onda je do posebnog električnog aparata. Bobice u grozdovima su smještene unutar stroja i povremeno se miješaju tijekom kuhanja.

Recepti sok od grožđa prema ocjenama

Za dobivanje soka od grožđa kod kuće za zimu, potrebni su vam alati kao što su sit, čašica, lonac, juicer, ručna tisak, gaza.

Stadije konzerviranja soka raznih sorti su gotovo jednake, ali sve se moraju strogo promatrati.

Glavna razlika u pripremi su instrumenti koji se koriste pri izradi obradaka.

Related  Tikvina ukusna konzervirana u sok od rajčice za zimu

Sok od grožđa “Cabernet”

sorta grožđa CabernetOva sorta grožđa najpopularnija je za izradu sokova i vina. Otporan je na pad temperature, donosi puno žetve, a također ne zahtijeva dodatna gnojiva. Sok od soje daje puno tekućeg i malo uljnog kolača, što je ono što je potrebno za dobivanje sok od grožđa kod kuće.

Opis koraka po korak:

 1. Operite grožđe pod tekućom vodom.moj grožđe
 2. Stisnite sok s drvenim zdrobljenjem.iscijediti sok
 3. Pritisnite masu da stavite vatru u tavu i kuhajte.kuhati sok od grožđa
 4. Nakon 5 minuta, ugasite vatru i filtrirajte sok kroz gazu ili sito s finim rupama.filtriramo sok
 5. Spread sok u boce ili staklenke, sterilizirati u tavi za 15 minuta i zaustaviti.vitamin sokova
 6. Sok od grožđa spreman je za upotrebu.

Prosječna težina kaberneta je 70 grama.

Sok od grožđa “Lydia”

sorta grožđa LydiaJuicy raznolikost Lydia nepretenciozan u skrbi, lijep izgled i ugodan okus. S takvim grožđem dobiva se nenadmašan slatki sok. Uz svoje potrošačke kvalitete, grožđe savršeno nadopunjuju i ukrašavaju vrt, osobne ploče, dvorište pokraj kuće. Sok od grožđa, recept iz sorte Lydia, ispostavlja se da je zasićen kremasti slatkim okusom.

Opis koraka po korak:

 1. Odvojite grozdove grožđa u tekućoj vodi, odvojite ih od zelenila i stavite ih u sokovnik. Ako ima mnogo bobica, tada se sokovnik treba periodično zaustaviti i očistiti od kolača, jer to može biti pokvareno takvom smećem.drobilice
 2. Rezultirajuća tekuća smjesa se filtrira kroz gazeću krpu ili sitnu siticu.
 3. Ako je napete sok dobro koncentrirano, može se razrijediti vodom – 1: 2.
 4. Pomiješajte tekućinu u tavi i dodajte šećer brzinom od: 1 litra soka zahtijeva 50 grama šećera.dodajte šećer
 5. Kuhajte 15 minuta.
 6. Ulijte sok od vrenja preko posuda i odmah pluta. Ako je prošlo neko vrijeme, sipajte sok u posude bez prekrivanja poklopaca i sterilizirajte ih 10 minuta, zatim ih utaknite.
 7. Ilijak od grožđa je spreman!sok za zimu

CSterilizacija boce s sokom je obavezna, jer se sadržaj može fermentirati.

Recepti sok od grožđa “Bianca”

grožđa BiancaZelene sorte grožđa nisu manje ukusne i sočne nego plave. Za primanje slatkog napitka svjetlosnim tonovima moguće je krajem kolovoza. Sok je tako koncentriran da zahtijeva prisilno razrjeđivanje s vodom sve dok lusicno slatki okus ne postane nježan, začinjen i profinjen.

Related  Popularni ukusni recepti kunića u kiseloj vrhnja

Opis koraka po korak:

 1. Zrele grozdove s kvalitetnim plodovima kako bi izrezali grmlje i isprali. Od grana ne može biti pušten, oni će dodatno prenijeti neobičnu kvasac na sok.operite bobice
 2. Pripremljeni grožđe treba staviti u prihvatni odjeljak stroj za sok, a da ne dođe do gornjih rubova.
 3. Ako želite, dodajte potrebnu količinu šećera.
 4. Kuhajte bobice oko sat vremena.sok od grožđa soka
 5. Rezultirajući vrući sok trebao bi biti stavljen u boce ili u bocama. Isti sat do pluta. Ugodna potrošnja!

Sok od grožđa “Delight”

grožđe DelightGustoća srednjeg razreda je rasprostranjena na našem teritoriju. Ukusne svježe bobice savršeno se pretvaraju u dugotrajnu kiselkastu sok.

Opis koraka po korak:

 1. Razbijena grozdova grožđa mora biti odvojena od grana. Kasnije ovaj zeleni može potamniti svjetlosni ton soka, a također dati neugodan okus.odvojimo plodove
 2. Stisnite isprane plodine u sokovniku. Ili stisnite sok ručno, a zatim proći kroz sito.trituriran kroz sito
 3. Pasteurirati 15 minuta, kuhati sok u tavi.
 4. Da bi se postigla svijetlo zelena nijansa, tekućina za pasterizaciju ostavljena je nekoliko dana tako da se talog smiri. Zatim se izlije u tavu i ponovno kuhati 15 minuta, sipati u boce, hitro zategnuti poklopcima.
 5. Sok je spreman!aromatski sok

Neki savjeti za dobivanje kvalitetnog soka

U postupku izrade sok od grožđa potrebno je izvršiti detratracno – pročišćavanje sokova iz kamena vina.

Vinski kamen je kalij tartrat, koji se nalazi u grožđu u iznosu od 0,7%. Ovaj postupak se provodi zbog zamućenosti tekućine tijekom produljenog skladištenja billet-a. Stoga, nakon tri mjeseca, kada se kamenac istaloži, boce su uklonjene i pasterizirane, sok se izlije natrag u iste spremnike i kotrlja.

Sok od grožđa za zimu kod kuće može se koristiti kao osnova za vino, a prosijani kolač tijekom kuhanja često se koristi za chacha. Da biste dobili istinski dostojan sok od grožđa, uvijek biste trebali slijediti sve faze njegove pripreme. Ako se iz nekog razloga sokovi fermentiraju, nemojte se obeshrabriti, ali odmah početi obrađivati ​​u vinu.

Related  Брзо јело за посебне прилике – кобасице у љешном тесту

Priprema prirodnog soka od grožđa – video

Sok od Varima – video