havtornsoljaOrange orange med en röd nyans har framgångsrikt använts för kosmetiska procedurer, hushållssaker och som ett botemedel. Folket använder flera tekniker för hur man gör havtornsolja hemma, inklusive alla huvudkomponenter i denna buske. Dessa inkluderar:

 • färsk juice;
 • tårta från bär;
 • ben.

frukter och solrosfrönDe bearbetas både separat och i ett komplex. Resultatet är en aromatisk och medicinsk potion. Följande är tidsbestämda metoder.

Havtornsolja

lagring av havtornsolja i glas och keramikvarorVid fabriker pressas en oljig blandning ut ur fröna själva. Genom sin konsistens är den mer viskös och utomordentligt transparent. Förfarandet för erhållande av en sådan eter är mycket komplicerat. För detta ändamål används speciella ugnar och pressutrustning. Det är svårt att göra ett sådant experiment hemma. Därför är det bättre att använda billigare metoder.

Hemmagjord olja lagras bäst i glas eller keramiska behållare. I detta fall måste locket täta flaskan tätt så att luften inte försämras.

Av bär

Sådana bär används inte för matlagning av havtornsoljaFörberedelse av havtornsolja i hemmet börjar med urval av mogen, lite övermålig frukt. Det är nödvändigt att försöka se till att de inte har fläckar av mögel och röta, eftersom sådana fel förstöra kvaliteten på luften. Därefter ska den valda skörden tvättas noggrant. Siktet och det goda vattentrycket från kranen är ett fantastiskt alternativ. För att torka frukten väl kan de läggas på våffel eller pappershandduk. Vissa älskarinnor använder en tidning eller en panna. Allt är klart för matlagning. Det finns två metoder för att erhålla olja.

Recept # 1: med färska bär

Beredningsstadier:

 1. I juiceren är mogna bär avbrutna. I ett annat fall kan de knådas (pundad) med en rullpinne eller en potatispasta. Gör det i en trä- eller glasskål.sätt att slipa havtorn bär
 2. Krama saften och separera mashen. Använd ofta gasväv, vikta i flera lager.pressa ut havtornsjuice
 3. Den erhållna kakan (3-4 koppar) häller 0,5 liter olja. I originalet används oraffinerad solros eller olivolja. Du kan ersätta dem med soja eller majs.solros och olivolja för kakttinktur
 4. Processen att insistera. Det tar ungefär 5-8 dagar, det tar lika länge som bär att mätta vätskan med vitaminer och mikronäringsämnen.
 5. Ansträngning. Först passera blandningen genom en sikta och sedan gasväv.vi klär juice och oljekaka
 6. Upprepa proceduren. Från resterande pomace klämma igen saften. Denna uppgift är bäst hanterad juicer, som hemma gör havtorn olja som en växt.
 7. Rester av sekundär bearbetning måste fyllas med en sedimenterad eter.

För att mala plantornas frukter kan du också använda köttkvarn eller en mixer. För bästa effekt är det värt att passera massan genom maskinen flera gånger.

Recept # 2: med stekt frukt

Beredningsstadier:

 1. Torkade bär bör placeras i ugnen. Temperaturen får inte överstiga 70 ° C, eftersom de kan brinna ut. Det är viktigt att övervaka denna process. När kornen byter färg och härdar kan de avlägsnas.panna för torkning av havtornsbär
 2. Torra och hårda frukter måste males till en pulvermassa. Kanske, utan en kaffekvarn eller blender kan det här inte.
 3. Det resulterande mjölet ska hällas med magert olja så att det täcker marksubstratet med en marginal på 3 cm.häll oljedrivet havtorn
 4. Täck och lägg på en mörk, torr plats i en vecka. Det är önskvärt vid rumstemperatur.
 5. Vid slutet av perioden måste blandningen filtreras genom en trasa eller en sikt. Lämna det för ett par dagar. När botten av bankerna blev grumlig, och färgen av kompositionen kommer att vara transparent, häll sedan färdig produkt till en annan behållare.ansträngd och färdig att äta havtornsolja

Related  Recept av komposit från himmelska äpplen

För att få ett koncentrerat läkemedel rekommenderas det sista föremålet att utföra minst 5 gånger. I en sådan behandlings-och-profylaktisk elixir kommer den fjärde delen av blandningen från näringsämnen. Det är bland annat viktigt att bekanta sig med ett annat recept på havtornsolja hemma. Det skiljer sig från komposition och förberedelseknologi.

Stekbär, du måste blanda dem var 30-40 minuter, så de brinner inte. Användning av trä eller gummi spatel främjar jämn torkning.

Ben, juice och oljekaka

frysta havtornsbärDenna tinktur görs oftare för kosmiska förfaranden, även om många framgångsrikt tar den in i terapeutiska syften. Frysta livsmedel används för att förbereda aetheren, vilket gör det möjligt att laga det även på vintern. Men först måste du göra tomater på hösten: samla mogna bär, rengör dem, tvätta, torka och frysa i påsar eller matbrickor.

Tekniken för att erhålla olja från gyllene havtorn visar följande algoritm:

 1. Avfrostning. Först rekommenderas att du lägger det frysta facket i kylskåpet. Efter 4 timmar kan den dras ut och låt den frysas på vanligt sätt.avfrostning bär
 2.  Wash. Denna procedur är nödvändig för att avlägsna överskott av vatten och rester från skadade bitar.skölj bär
 3. Spin. Nu måste du pressa ut saften så mycket som möjligt, samla och separera kakan.pressa saften
 4. Fragmentering. Torka spinnprodukten på papper. Välj sedan fröna noggrant och slipa dem i en kaffekvarn. Efter blandning av mosade bär och mjölet som erhållits från benen. För att inte förstöra slutresultatet, är det viktigt att observera alla detaljer om hur man gör havtornsolja i hemmet.att gnugga bär och hugga benen
 5. I morgon i ett vattenbad i 3 timmar. För att göra detta behöver du en svärson 2 kastruller: stora och små. Sätt locket på botten av porslinet, som ett stativ och häll botten med vatten. Placera en mindre behållare (2 liter) fylld med krossad tårta, bärjuice och vegetabilisk olja. Blandningen förblandas i god tro.stew på ångbadet
 6. Vi upprätthåller. I ett avskilt hörn, låt det stå upp till 72 timmar.
 7. Vi samlar det oljiga skiktet som bildas på sirapsytan. Du kan ta bort den med en sked, såväl som en pipett.buttery infusion
 8. Häll kompositionen i en behållare med mindre dimensioner och med en smalare topp. Lämna i 3 dagar och ta sedan bort filmen igen.

Olja kan behandlas genom munhålan med periodontal sjukdom, pulpit, stomatit eller efter borttagning. Det är också effektivt vid behandling av förkylningar. De behandlar halsen och bihålorna i näsan.

havtornsoljaUpprepa sista stycket i denna process tills ytan inte längre är oljiga fläckar. Färgen på medicinen kommer att visa sig vara lättare än andra metoder för att erhålla olja. Detta beror på att frön inte har pigmentering, i slutändan var inte rädd. Så, dessa tre enkla recept visar hur man gör havtornsolja hemma helt enkelt och med förstklassig kvalitet.

Related  Recept för sallad med avokado

Olja från havtornens tårta – video