Torkad melon - hemgjord efterrättSommaren är över. Nu kan du njuta av frukterna om du tar hand om konservering. Det bästa sättet att behålla melonens fördelaktiga egenskaper är att torka. Men det är inte möjligt att helt vrida melonen i en torr, bräcklig skiva. På grund av den höga sockerhalten är melonskivan alltid elastisk och vävd i en fläta för bättre inslagning i en skyddande film. Torkad melon, vars foto på sidan, behöll sina värdefulla egenskaper, till och med vitaminer.

Förbereder meloner för förvaring

Många meloner med fast köttMelonens särdrag är att den inte kan hållas färsk även under en kort tid. Men vi vet från de bibliska tiderna om fördelarna med torkad melon. Inte alla sorter är lämpliga för beredning av torkade skivor. För att göra detta, använd några sorter, som kännetecknas av en fast kött och arom. Exempel på sådana sorter är meloner:

  • Den kollektiva bonden.
  • Torpedo.
  • Ananas.
  • Gulab.

För skörd för framtida bruk, välj endast intakta frukter av medelstorlek. Deras förberedelse består i att torka i en allmän form i två dagar. Därefter kasseras de skadade frukterna, resten tvättas ordentligt och skärs i skivor. Skorpan och det gröna subkortiska skiktet avlägsnas.

Hur man torkar en melon hemma

Avslutad melon väger 10 gånger färska färskaOm billetet är hemma i friluft, så skärs naturligtvis skivorna av melon, men i slutet lämnar du en bygel så att du kan hänga två skivor på trådar eller rep som sträcker sig i ett luftkonditionerat rum. Tjockleken på remsorna är 2-4 cm. Torkning i friluftslivet varar ungefär två veckor, med skivor som vänder varje dag till avdunstning av fukt jämnt. Minskningen i vikt, i förhållande till originalet, inträffar cirka 10 gånger.

Related  Vet du hur det är gott att salivera den röda fisken hemma?

Efter det kan de elastiska remsorna flätas i flätor, inslagna i en film, så att produkten inte drar fukt, lämnar den för förvaring. Ett annat sätt att lagra smält melon är glasburkar, där skivorna installeras vertikalt och stängs tätt. Sedan smältning av en melon i hemmet i luften under lång tid, och kan förhindra felfritt väder, oftare för torkning, använd speciella anordningar, ugnar, torkskåp.

Hur man torkar en melon med ett verktyg

Du kan torka melonen i en elektrisk torktumlareFör att torka melonskivor, som att skära äpplen, äggplanter, morötter och andra frukter, kan du i ugnen eller på eltorken. I alla fall skärs smala remsor för att torka snabbare. Skivorna får inte vara mer än 0,7 cm tjocka. När de utsätts för varm luft i ugnen ska temperaturen inte vara över 75 , Det är bättre om det finns en fläkt i skåpet. Torkning utförs i två steg. De första 7 timmarna torkas vid förhöjd temperatur. Efter en paus på några timmar, torka vid 60 . Den totala torkningstiden är ca 24 timmar, inklusive en paus för att utjämna fukten inuti remsorna.

Det är dock mycket bekvämare att torka en melon på en elektrisk torktumlare som andra saftiga produkter. Samtidigt används inte mer än tre rutor för att torka snabbare. Torktumlaren är inställd vid en temperatur av 55, sedan 45 grader och periodiskt inverterad. Processen utförs under dagen.

Eltorken är ett hus med internt monterade kokkärl med perforeringar, genom vilken luften som släpps ut genom lockets öppningar pumpas genom den installerade fläkten. Luften upphettas och matas underifrån eller fördelas på brickorna på sidan.

Enheten är bullrigt, tar lite plats och energikostnaderna beror på enhetens prestanda. För ett hushåll måste du välja en medelstor hårtork.

Related  De bästa recepten på kvinsjuice hemma

Konsumentegenskaper av torkad melon

Torkad melon är utsöktDen torkade produkten har alla samma egenskaper som den färska melonen, endast i en högre koncentration. Den viktigaste energikomponenten i produkten är kolhydrater. Därför rekommenderas inte en torkad skiva för att äta de som går ner i vikt och diabetiker. Som en ny melon kan en torkad skiva inte konsumeras med mjölk, alkohol eller honung. Söt läckerhet kan ätas med varmt te, men i små mängder, eftersom 100 gram av produkten innehåller 341 kcal, varav 329 snabbt assimileras socker. Kolhydrater är mono- och disackarider.

Torkad melon kan köpas i butikenI den torkade produkten har hela spektret av vitaminerna B, PP, E och A. bevarats. Vitamin C är rikligt i mineralet. Mineralämnen är närvarande i hela sortimentet, vilket gör denna produkt användbar för alla som dra nytta av fräsch melon.

Tips för matlagning och lagring av melon

Torkad Cantaloupe melonOm du köpte en misslyckad melon på marknaden, skynda inte för att kasta den bort. Skär i tunna skivor och lite podvyatte på den porösa ytan av produkten. Häng sedan löparna för att torka i luften. Två timmar om dagen borde hon vara under solen. När plåtarna blir tröga, vrid dem i en turné eller väv en fläta, torka den i luften i tre dagar. Håll i linnen påsar eller i matfilm.

Om du skär bitarna i små fragment och rulla dem i bollar får du en lämplig form för användning. Och om en klibbig yta sprinkles med sesam eller vallmo blir delikatessen ännu mer attraktiv. Du kan rulla en melon i en rulle med en nötfyllning och skär i små bitar.

I en ålder av överflöd är det inte förvånande att ha godis på festbordet. Men delikatesser, beredda av torkad melon och serveras till efterrätt, ger gästfrihet till värdarna en speciell charm.

Related  Juice från gult havtorn för vintern genom en juicer

Torkad melon med skivor – video