sprouted veteSprouted vete är en källa till ungdom, hälsa och skönhet. Många människor ställer frågor om hur man odlar vete korrekt och hur man tar det. I plantor måste vitaminer och spårämnen bevaras, vilket positivt påverkar alla kroppssystem.

Hur man spjuter vete

vete började grodaFör groddar, välj helt intakta korn. Försiktighet bör vidtas för att säkerställa att vetexpiration inte behandlas med kemikalier, eftersom detta kan påverka bakterierna negativt.

Sprängningsprocessen är uppdelad i följande steg:

 1. Bestäm mängden korn som behövs. Rekommenderat antal: 1 matsked per person per dag.
 2. Korn häll på ett rent pappersark, noga med att välja det smutsiga och skadade vete. Sätt i en kolsyrare, skölj under en ström av kallt vatten.
 3. Välj en behållare för spiring. Ett glas eller porslinplatta med en bred botten eller en järnbricka är lämplig.
 4. Vete häll i en behållare, fyll i vatten och låt i 2-4 minuter. Töm vätskan, sprid försiktigt kornen över ytan.
 5. Häll vete med varmt källvatten, ovanifrån med ett bandage eller gasbindning. Du kan stänga behållaren med lock och lämna en liten plats för luftintag.
 6. Placera behållaren på ett mörkt ställe i 8-9 timmar. Byt vattnet.
 7. Efter sprouts utseende dränerar vätskan och lägger vete i kylskåp eller på balkongen.

Prokrochennuyu vete kan ätas i 24-34 timmar. Om groddarna har vuxit och nått 3-4 mm, lägg inte korn till maten.

Vete spirer inom en dag, men vissa sorter ger sprit och dag 2-3. Du kan gropa spannet i kylskåpet, men det saktar processen.

gröna groddar av veteGrönsprutor av vete utan korn är mycket användbara. De kan odlas genom att placera groddfrön i torv, humus eller sågspån. Daglig vattning och bra belysning bidrar till den snabba tillväxten av gräs. Spiror kan konsumeras på 8-9 dagar när de når en höjd av 13-16 cm. De skärs med sax och läggs till soppor, sallader och sidrätter.

Related  Hur man lagar äppelvin hemma?

Grönspiror rekommenderas att förvaras i kylskåp inte mer än 7-8 dagar, annars kommer de att förlora sin smak och vissnar.

Sprouted vete: nytta och skada

norm för konsumtion av vetegroddarSprouted vete är en hel förråd av vitaminer och näringsämnen. Användningen av groddar ökar immuniteten, normaliserar syrabasbasen, eliminerar vitaminbrist och rensar kroppen av toxiner.

Kornen innehåller:

 • kalium;
 • magnesium;
 • antioxidanter;
 • järn;
 • fiber;
 • fosfor.

Sprutat korn påverkar gastrointestinalt området positivt, ökar blodflödet och stärker hjärt-kärlsystemet. Det är rekommenderat att inkludera plantor i kosten för personer som är överviktiga.

Läkare rekommenderar att du studerar fördelarna och skadan av grovt vetat före konsumtion: produkten har kontraindikationer. Det rekommenderas inte att inkludera plantor i menyn:

 • barn under 10 år
 • i postoperativa och rehabiliteringsperioder
 • människor som lider av sjukdomar i mage och tarmar;
 • allergiska patienter med intolerans mot glutenhaltiga livsmedel.

Du kan inte använda groda korn under perioden för förvärring av inflammatoriska sjukdomar.

Hur man tar grodd vete

en maträtt av grodveteAtt lära sig om fördelarna och skadorna på spannmål, människor är intresserade av hur man tar vetegroddar. Från korrekt användning av groddar beror direkt på intaget av användbara ämnen och spårämnen i kroppen.

 1. Undvik värmebehandling av vete. Med ökande temperaturer förlorar kornen användbara ämnen.
 2. Mala kornen i en köttkvarn eller mixer. Den resulterande massimiliknande massan blandas med olivolja eller linolja. Ät 1 matsked dagligen till frukost.
 3. Från groddar kan beredas infusion. För att göra detta fyller du kornen med rent vatten och lägger dem på ett mörkt ställe i 2-3 timmar. För att lägga till smak, lägg till dryck citronjuice eller oregano blad.
 4. Torka och slipa plantorna i mjöl. Blanda till färdiga måltider och drycker.
 5. Vete mjölk är mycket användbar. 3 matskedar groddkorn blandas noggrant med 2 matskedar russin. Häll varmt källvatten och sätt i ett mörkt, kallt ställe i 4-5 timmar. Infusera infusionen. Du kan lagra den i kylskåp i 24 timmar.

Related  Inköp av fruktdrycker utan juicer: äppeljuice hemma

Under de första dagarna av att spira tar inte äta mer än 2 matskedar om dagen, annars kan diarré förekomma. Efter 2-3 veckors användning kan du öka daglig spridning upp till 60-70 gram.

Inkludera inte grodvete i kosten, tillsammans med fet mjölk, blommig honung, svamp. Detta kan orsaka allergisk reaktion och illamående.

grodd vete redo att ätaVinstkorns fördelar och skador har under lång tid studerats av specialister. Korn innehåller ett unikt spårelement, som läker alla kroppssystem. Med rätt spiring och konsumtion av vete kan du inte bara bli av med kroniska sjukdomar, utan också föryngra huden, stärka leder och muskler.

Spirande vete i 2-3 dagar – video