kyckling i senap-honungsåsHönan i ugnen med honung och senap kommer att vara en utmärkt maträtt på något festligt bord. Förbered kött på flera sätt. Några baka hela och andra förskärda. Med ett val kan du få en riklig och läcker varmrätt på kort tid.

Enkla kyckling recept i ugnen med senap

Det är bäst att laga en fågel i “ärmen”, då kycklingen, sylt i senap, blir öm och mjuk. Tack vare den värmebeständiga filmen förblir de juicer som släpps under bakning i mitten och spraya inte på ugnsväggarna. Köttet, kokt på detta sätt, kommer att visa sig saftigt och mjukt. Använd en “ärm” för både hela slaktkroppen och dess delar.

Lätt recept på kyckling i ugnen med honung och klassisk senap

kyckling i senap och honungsåsAtt laga maträtt kan du använda både butik och fjäderfä. Vid val av slaktkropp måste man ta hänsyn till sin ålder. Det är bättre att köpa en ung fågel. Den gamla används endast för kyla och buljonger.

För matlagning behöver du:

 • kyckling som väger 1-1,5 kg;
 • honung – 4 teskedar (med en bild);
 • klassisk senap – 2 teskedar;
 • salt, kryddor.

För att laga mat är det bättre att använda en ung kyckling, då kommer kycklingen med senap i ugnen att bli saftig.

Det första är att tvätta köttet under rinnande vatten och torka det. Sedan tillsätt försiktigt salt. Gör det både inom och utanför slaktkroppen.min kyckling

Marinade för kyckling med honung och senap rekommenderas att laga mat i en djup skål för att blanda det bra. I ett kärl, kombinera kryddor, senap, honung och ge en liten infusion.Förbered marinade för kyckling

Därefter tar du slaktkroppen och täcker med marinaden. För att säkerställa att kycklingen blöts i såsen, låt den stå i 30 minuter vid rumstemperatur.smör kycklingen med marinade

Related  Ljuka och enkla recept av äppeljuka

I slutet av tiden förpackas köttet i en “muff” och lägger på en bakplåt.vi packar kyckling i en ärm för bakning

Baka slaktkroppen i 45-60 minuter vid en temperatur av inte mindre än 180C. Att göra en hemlagad kyckling tar en halvtimme mer. För att kött har förvärvat en gyllene jordskorpa behöver du 10 minuter innan matlagningen slutar för att öppna förpackningen.

Samma princip används för att förbereda kycklingvingar med honung och senap. Den enda skillnaden är tiden för vistelsen i ugnen. Att de är väl förberedda, är 30-40 minuter tillräckligt.

Kyckling i ugnen med senap och majonnäs

kyckling i senap och majonnäsingredienser:

 • slaktkropp – 1 kg;
 • slipad peppar – 1 tsk;
 • majonnäs – 100 g;
 • senap – 50 g;
 • krydda humle-suneli – 5 g;
 • 6 vitlöksklyftor.

Steg för att laga marinaden för kyckling med senap:

 1. Vitlökskalad och klippt mycket fint.rena och finhacka vitlöket
 2. Lägg i vitlök, majonnäs, flytande senap, krydda i en skål. Blanda alla ingredienser noggrant.Vi förbereder sås från majonnäs, senap och vitlök
 3. Den resulterande marinaden torkar kycklingen från alla sidor.
 4. För att köttet ska ha en behaglig smak och arom, ska den lämnas i 2-3 timmar innan du bakar. Den här tiden kommer att räcka för att hönen ska marinera.
 5. Baka i 1 till 1,5 timmar.

Kyckling i honung-senap marinade och sojasås

kyckling i honung-senapssås med tillsats av sojasåsSlaktkroppen, kokad i honungsåsås, visar sig inte bara ovanligt för smak, men också mycket vacker. Brilliant-ruddy skorpa kommer inte lämna någon likgiltig. För att förbereda en sådan kulinarisk konst behöver du bara några ingredienser.

Erforderliga produkter:

 • slaktkropp – 1 kg;
 • sojasås – en halv kopp;
 • flytande, blomma honung – 4 tsk;
 • raffinerad solrosolja – 1 msk. l;
 • vitlök – 3-4 delar;
 • havssalt (mark);
 • torrt gräs.

Slaktkroppen tvättas väl och får torka.tvättad och torkad kyckling

Skaka köttet med kryddor. Det bästa är Provan gräs eller humle-suneli. Det kan också slipas peppar, ingefära eller curry.strö kycklingen med en blandning av kryddor

Related  Tre beprövade metoder för att göra havtornsolja

För marinaden kommer det att vara nödvändigt att blanda olja, sojasås, honung och senap i en djup behållare. Rör bra och tillsätt vitlök. Det är bättre att undertrycka tänderna. Om det inte finns någon sådan möjlighet är den mycket finskuren.förbered marinade

Placera fågeln i marinaden och lämna i kylskåpet i 60 minuter. Kyckling är ett ganska ömt kött, så denna period kommer att räcka för att göra det blötläggt med alla smaker. Vid slutet av tiden, flytta köttet till bakplåten. Kyckling med honung, senap och sojasaus på 200C. Håll i ugnen i ca 60 minuter.

Till kycklingen håller inte fast på bakplåten, den bör smörjas med vegetabilisk olja.

Till slaktkroppen förvärvades en vacker karamellskorpa under köttet, köttet bör periodiskt vattnas med ett fett, som staplas i en form.

Kyckling med fransk senap i ugnen

kycklingben med senapssåsKyckling enligt detta recept är otroligt ömt och doftande. Fransk senap är ingrediens som mättar köttet med en unik delikat smak och en trevlig eftersmak.

Receptet kommer att kräva:

 • kyckling;
 • Fransk senap
 • salt;
 • peppar;
 • andra kryddor på vilja.

Metod för framställning:

 1. Kycklingen måste skäras i portioner.högg kyckling i portioner
 2. Tvätta köttet och torka lätt med en pappershandduk.
 3. Tillsätt kyckling, peppar och sätt senap. Blanda väl och lämna i två timmar.kött salt och fett med senap
 4. Alla kryddor läggs till smak. Jag är för en medelstor kyckling, en matsked salt, två matskedar senap och en tesked peppar.
 5. Smör grytan med solrosolja. För att göra detta rekommenderar vi att du använder en pensel. Lägg sedan ut kycklingen.Fett canape med senap
 6. Sätt ugnen i förvärmd till tvåhundra grader.
 7. Baka i fyrtio minuter.

Denna kyckling passar bra med någon garnering. Den kombinerar framgångsrikt med gröt, potatis och vermicelli. Innan du serverar, dekorera skålen med färska örter.

Related  Komposit av druvor och äpplen – ett användbart recept på vintern

Ett populärt recept på kycklingfilé i ugnen

kycklingfilé i ugnenFör att förbereda ett saftigt bröst har du inga yrkeskunskaper. Det är nog att använda specialtillverkade marinade.

Ingredienser för kycklingfilé med senap:

 • Bröst av en ung kålare (400 gram);
 • hemgjord gräddfil (50 gram);
 • flytande senap (1 matsked);
 • klassisk sojasås (ca 100 ml);
 • Salt och kryddor vid vilja (Provencaliska örter, persilja).

Kycklingfilé kan köpas i affären eller tillagas av dig själv. Skär köttet och slå det bra med en hammare.hacka och kyckling

Efter att fileten blir genomskinlig, fortsätt förbereda marinaden. I en skål, kombinera alla ingredienserna och blanda dem tills de är smidiga. Om så önskas, lite salt.förbereda marinaden för filéer

Därefter placeras det färdiga köttet i en skål med vätska, omrördes och lämnades i 1 timme på en kall plats.marinera kycklingfilé

Vid slutet av tiden lägg bröstet i ett smurt bakplåt och skicka det till en förvärmd ugn. Baka kycklingfiléer i en halvtimme. Det är viktigt att övervaka temperaturen. Det borde vara inom 180S.

Så att köttet inte sprider sig på bordet under betongen, det bör täckas med en matfilm.

Matlagningshön i ugnen med flytande honung och senap kan vara i folie, ärm eller på ett öppet bakplåt. I alla versioner blir köttet utsökt.