Vattenmelon, denna säsongsbetonade bärRik skörd av meloner för sommaren bosatt – detta är en bra anledning till glädje och stolthet, och ståt, får en att undra hur man håller meloner på vintern. Om grannar vattenmeloner på en bädd – pumpa lätt lagras, även hemma, de gröna och randiga jättar är mer krävande.

Med ett kompetent tillvägagångssätt och uppmärksamhet på frukterna kan du hålla vattenmelonen fram till nyåret. Men att sommarelektroniken i fräsch form dykt upp på festbordet mitt på vintern är det nödvändigt att förbereda i förväg.

Men för att vattenmelon och vintern visade sig saftig och söt frukt låg i källare, där det är viktigt att säkerställa att temperatur och luftfuktighet, att fördela tillräckligt med utrymme vattenmeloner och även lagringsjätte bären betala en viss uppmärksamhet.

Temperatur och fuktighet för lagring av vattenmelon

Vattenmelon kan lagras i källaren med optimal temperatur och fuktighetOptimala förhållanden för bevarande av vattenmeloner för vintern kan skapas i källaren. Här, vid en temperatur av 1-4 ° C och en fuktighet på 75 till 85%, förlorar vattenmelonerna inte deras saftighet eller smak.

  • Om temperaturbakgrunden är högre varierar vattenmelons konsistens, jäsningsprocessen kan börja inuti den, och bärarnas kvalitet kommer att vara ouppnåelig förlorad. Vid en temperatur under noll fryser vattenmeloner.
  • På samma sätt, med en minskning av fukt, förlorar vattenmeloner juiciness, men om luften i källaren är för fuktig ruttnar frukterna.

Lokalerna där vattenmelon och andra grönsaker och frukter lagras är nödvändigtvis utrustade med ventilation.

Urval av vattenmeloner för långtidsförvaring

Senast mogna vattenmeloner hålls färska i upp till 5 månaderHur mycket vattenmelon är färskt?

Vanligtvis, samtidigt som du behåller rätt temperatur och fuktighet, förlorar meloner inte sina egenskaper i upp till tre månader.

Om tidiga sommarsorter och hybrider används oftare för sommarkonsumtion, är det bättre att plantera sorter av sen mognad för vintern. När allt kommer omkring kommer vattenmelonen att läggas i källaren, ju längre är hållbarheten.

Ett exempel på sådana senmognande vattenmeloner kan betraktas som en mängd Lezky, Bonde eller Excellent Black. Hur mycket lagras en vattenmelon av sådana sorter? Ledaren i förmågan att lagras efter borttagning från piska är en vattenmelon av Kholodok-sorten, som inte förlorar kvalitet till 5 månader. Det är viktigt att välja de starkaste, släta och hälsosamma frukterna av medelstorlek och regelbunden form.

Related  Allt är enkelt och enkelt – läckra mellanmål från puffdekor

Vattenmelon svål – Det är det enda skydd saftiga massa, så vill hålla vattenmelon före nyår för sin integritet och kvalitet bör tas med största omsorg. Om det finns repor på ytskiktet avvisas märken av stötar, bucklor eller andra defekter, sådana vattenmeloner. De bör ätas omedelbart eller skickas för bearbetning.

Vitamin salladTa bort vattenmeloner från sängarna bättre i handskar och avlägsnas från pisken bär sätta på en mjuk ren yta, vilket ger mellan de enskilda frukterna ett litet ledigt utrymme.

Endast friska vattenmeloner kommer att förbli fram till nyåret och kommer att behaga familjemedlemmarna med en sådan välbekant sommar smak.

Hur håller du vattenmelonen för vintern frisk?

Du kan lagra vattenmeloner i sand eller träaskaI källaren i vattenmeloner lagrade på hyllor och lådor med grönsaker, med hjälp av olika fyllmedel för att förhindra utvecklingen av förruttnelsebakterier och svampar, samt suga upp fukt. Den mest tillgängliga materialet för att fylla lådan anses att torka sandskiktet, på vilken försiktigt sprida vattenmeloner. Häll sedan sanden, fyller utrymmet mellan frukterna.

Samma metod används om det är tänkt att hålla vattenmeloner för vintern i ett lager av träaska. Det viktigaste är i förevarande fall att i förväg kontrollera att det inte finns några stora fraktioner i fyllmedlet, till exempel oförbrända chips eller skarpa bitar kol, som kan skada barken i vattenmelonen.

Bättre än andra material med fukt och skadlig flora, strider torr träskmos av sphagnum.

Den har en naturlig bakteriedödande styrka och god absorption, är mjuk och säker för frukt och att hålla vattenmelonen för vintern i en sådan miljö är inte svår. Vattenmeloner läggs på ett lager av mossa och de kompakterar också avståndet mellan bären.

Related  Trevlig kränkning av traditioner – pilaf med svamp

I förrådsrummet behöver vattenmeloner god ventilationEn bra effekt är ytbehandling av vattenmelon med en slemlösning av lera eller alabaster, vax eller paraffin. Skyddande ämnen appliceras på barken av vattenmelon för att få ett lager upp till en centimeter tjock. Att inte tillåta luft, ljus och fuktskydd hjälper till att skydda vattenmelon från yttre påverkan och från förlust av egen fukt.

Om möjligt kan du spara vattenmeloner före det nya året, som de gör i Centralasien med sena sorter av meloner. Bär, inslagna med en naturlig trasa eller en tunn, vävd duk, suspenderas i galler på en sval torr plats.

Under sådana förhållanden, före det nya året, kommer vattenmeloner att bevaras, men det kommer att bli överflödigt att häcka och från tid till annan kontrollera kvaliteten på frukten i tid för att märka början av förstöring och ta bort lågkvalitativ bär.

Förvaring av vattenmeloner hemma

Vattenmelon dessertOch hur mycket vattenmelon lagras i en vanlig lägenhet? Tjocka, mogna frukter inslagna i ogenomskinligt material eller papper kan lagras i lägenheten. På avstånd från värmeanordningar och med regelbunden vändning kan vattenmelon ligga ungefär en månad, och då är den söta frukten bättre att äta.

Om byboren har turen att odla stora söta vattenmeloner, måste han eller hon senare möta problemet med att lagra dessa läckra frukter. Tja, om hela vattenmelonen i källaren överlever till mitten av vintern, men ibland även med alla regler måste frukterna avvisas och skickas till bordet.

I det här fallet uppkommer frågan ofta, hur många kan lagras i kylskåpet sände vattenmelon? Tyvärr utvecklas sålunda på den söta massan sålunda patogena mikroorganismer, att vattenmelonen i kylskåpet förblir säker för inte mer än en dag. Hur hanterar du mer kvalitetsfrukt? Hur man håller vattenmelonen för vintern, och vad kan man laga fram i framtiden från massan av denna friska frukt?

Är det möjligt att frysa vattenmelon för vintern?

Skalad från skorpan och fröna kan massan frysasÄven om det är ett resultat av exponering för låga temperaturer, förlorar den saftiga massan av vattenmelon sin konsistens och efter upptining blir den flytande, det är möjligt att frysa vattenmelonen för vintern. Minimera skadorna som orsakas av frostmassa av vattenmelon kan, om det skalas av frön och skorpa bitar av godtycklig form sätta på en platt bricka och placera den i frysen. Tack vare kallens allroundpåverkan fryser vattenmelonen så snabbt som möjligt, bevarar form, arom och smak samt juiciness. Delar av frusen vattenmelon tillsammans med jordgubbar, körsbär, vinbär, hallon kommer att vara ett utmärkt komplement till näring på vintern

Related  Hur man lagar en doftande juice i en äppelkokare?

Frysta bitar placeras i stängbara påsar eller behållare. I denna form kan du hålla vattenmelonen fram till nyåret och fram till nästa skörd och använda den för att göra efterrätter, cocktails, fruktkrämer och juice. Det är ännu lättare att frysa vattenmelonsaft med massa. Om du använder à la carte kan denna saft bli en uppfriskande och användbar glass, isbitar för cocktails eller kosmetiska förfaranden.

Frukt efterrätt på vinternDet finns andra sätt som tillåter utan mycket tid och ansträngning att spara vattenmeloner för vintern och att förundra familjemedlemmarna och gästerna med ursprungliga delikatesser:

  • Vattenmelon tvättas noggrant och skärs i partiella triangulära skivor tillsammans med bark.
  • I skivor genom ett snitt på en tät hud en pinne för en glassinsats.
  • Massa från båda sidor doppad i pulveriserat socker.
  • Vattenmelonskivor läggs ut på ett bakplåt så att bitarna inte rör varandra.
  • Brickan placeras i frysen, där den lämnas tills produkten är helt frusen.
  • Färdiggjord glass, byte av pergament, sätta i behållare och lagra vid en temperatur som inte överstiger -18 ° C.

Läcker vattenmelon glassEn sådan behandling serveras fryst. Om du behöver tina bitar av vattenmelon för att laga maträtter, gör det bättre i kylskåp, vid en temperatur nära 0 ° C.

Hur man sparar vattenmelon – video