kål för kålbladDet svåraste steget i att förbereda kålrullar är att separera kålbladen från huvudet så att de inte går sönder, men de är inte för mjuka. Kål för kålrullar i en mikrovågsugn är mjukad nog så att den kan vikla fyllningen, men den är elastisk. Till skillnad från standardmetoden med en kruka med kokande vatten, kommer mikrovågsugnen helt att baka bladen och behålla sin styrka.

Receptet för mjukning av kål i mikrovågsugnen

Sättet att mjuka kål för kålrullar i en mikrovågsugn är mycket lättare än standardmetoden med kokande vatten. I närvaro av en mikrovågsugn är det inte nödvändigt att specifikt välja mjuka sorter, värma en stor behållare med vatten och försök att motstå rätt tid så att löven inte skåller.

Du kan till och med mjuka den unga kålen för kålrullar i en mikrovågsugn. I kokande vatten kokar sina löv snabbt och mognar, medan de slår in malet kött, i motsats till det mer moderna sättet.

För att förbereda kålrullar är en kål som väger 1,5-2 kg lämplig. Det kan sättas direkt i ugnen eller omslutas i matfilm.

 1. Innan du kan laga kål för kålrullar i en mikrovågsugn, måste den rengöras. Cobs kan förkortas, och de övre löven tas bort tills de visas rena och oskadade. Resterna kan kastas bort – de kommer inte att behövas för kålrullar.ta bort kålens översta löv
 2. Vid basen av kålstubben är snittet gjorda med en lång kniv och separerar bladen. Kålbladen är inte nödvändiga för att demontera – Kålblad för kålrullar i mikrovågsugnen kommer att mjukas och kommer lätt att separeras. Kniven fördjupas till det maximala, försöker att inte skada kålen.skära en kålkål
 3. Kochan skickas till ugnen i 8-10 minuter och slås på för maximal effekt. Det kan dessutom förpackas i en plastpåse eller matfilm. Bladen kommer att förlora mindre fukt vid bearbetning vid höga temperaturer.placera kålhuvud i en mikrovågsugn
 4. Hur många minuter kål för kålrullar i en mikrovågsugn kommer att förberedas, beror på dess storlek och antalet blad. Efter 8-10 minuter tas huvudet ur ugnen och separeras från det genom ytblad, vilket hade tid att mjukna. De som håller fast vid stubben, lämnar.uppvärmning av löv
 5. Nästa kål bör sättas tillbaka i mikrovågsugnen i 5-8 minuter. Därefter kan du ta bort nästa lager av löv, vilka mjuknar under påverkan av hög temperatur. Alla löv ska inte avlägsnas – de minsta av dem kommer inte att fungera för kålblad. De kan lämnas och läggas till en annan maträtt (laga borsch eller stuvad kål).ta bort förtjockning
 6. Hårda löv kan vara kvar på bladen. De kan trimmas snyggt med en kniv och håller den parallell med bordets yta. Det är viktigt att inte skada arkets integritet, annars kommer en sådan duva att komma ifrån varandra.vi rengör arket

Varmkål efter att ha kommit ut ur mikrovågsugnen är omedelbart att passera kallt vatten. Så bladen är lättare att skilja från stubben, och i dem kan du omedelbart vikla malet kött.

Förbered kål för kålrullar i en mikrovågsugn är mycket lättare än i en kruka med kokande vatten. Bladen mjuknar, men håller sig fast och elastisk. I den beredda maträtten kommer deras smak att känna, men det kommer inte att störa smaken av malet kött. Dessutom sparar detta sätt att förbereda kål betydande tid. Medan kålhuvudet sitter i mikrovågsugnen kan du snabbt fylla de första bladen med malet kött.

Ett annat kålrecept för kålrullar

Kål uppvärmning med cellofanförpackningarDet enklaste sättet att lägga kål i en mikrovågsugn i 10 minuter och inte täcka. Men många hemmafruar föredrar att använda en hylsa för bakning eller att sätta på huvudet i en plastpåse eller matfilm. Således förångar inte fukt, men återstår i bladen. De bakas jämnare och blir mjuka även i mitten.

Related  Recept för tillagning av svamp sallader med bläckfisk: förenklad och festlig alternativ

Kålkål i en hylsa eller film kan också förberedas i flera steg, men det är lättare att placera det i 10-15 minuter vid en lägre temperatur. Därefter doppas det i folie i kallt vatten, och när det svalnar lite – börja analysera bladen. Alla strimmor avlägsnas med en vass kniv, så att de inte förstör smaken på den tillagade skålen. I stället kan bladen försiktigt hammas av, medan det är viktigt att inte skada dem.

Hur man väljer en kål?

välj kål för kålrullarOm du väljer kål för kålrullar och koka den i kokande vatten, behöver du veta några finesser. Formen, storleken, färgen på bladen och också strukturen hos vegetabiliska materialet. I en mikrovågsugn kan du laga vilken kål som helst, så att det är bekvämt att omsluta köttfärs. Men om du följer råd från erfarna hemmafruar blir det ännu enklare att laga kål:

 • huvudet ska inte ha en runda, men en långsträckt form – med sådana kålblad är det mycket lättare att separera
 • Kål bör ha stora lakan – om de är små, kommer de vara svåra att sätta in malet kött, och matlagningen tar lång tid.
 • löven ska vara ljusa (vita med gröna nyanser), utan svarta fläckar, tårar och lesioner, tecken på svamp eller mögel;
 • separata löv ska vara täta, tjocka och elastiska, annars kommer de snabbt att riva och fyllningen i dem kan inte förpackas.
 • undvikande kål är inte bra, det kan sys med kött och för kålrullar för att få ett annat huvud.

Kålblad kan mjukas inte bara i kokande vatten eller i mikrovågsugn. Kall har en liknande effekt.

För att börja, måste du frysa hela huvudet och sedan hämta det ur frysen och tina vid rumstemperatur. Efter bearbetningskål kan dock endast användas för att förbereda kålrullar och kan inte lagras även i frusen form.

Related  Bäst och enkla recept för att plocka makrill hemma

Förbered kål för kålrullar i mikrovågsugn för mjukning – det här är det enklaste sättet. Även en nybörjare älskarinna kommer att klara av beredningen av maträtten enligt detta recept. Bladen är mjuka och elastiska, de håller formen väl och låt inte kålrullarna falla ihop.

Två sätt att förbereda kål för kålrullar – video