tomater i äppeljuiceKonserverade grönsaker har länge blivit en klassiker av vinterpreparat, de finns i menyn hos någon inhemsk familj. Tomater i äppeljuice – är det inte original?

Vissa hemmafruar kan förvånas. Men denna icke-standardiserade kombination av tomater och fruktjuice kommer att glädja både sin ursprungliga smak och förberedelsens enkelhet. Tomater och äppeljuice – ett friskt blick på den långvariga maträtten. Tomater förvärvar en ovanlig äppel smak, och saften blir som en gelé.

Tomatar, vilka är deras användbara egenskaper och skador

täta frukterTomater är mycket användbara för kroppen, och för huden. Tomater innehåller vitaminer E, C, PP, K och A. Dessa grönsaker är rika på fosfor, kalium, magnesium, järn, natrium. Tomater rekommenderas för användning med förstoppning, anemi, diabetes, fetma och vitaminbrist.

Dessutom kan fördelarna med en tomat kallas:

 1. Tomater hjälper också till att föryngra och stärka kroppen. Med hjälp av tomater som har kommit in i kroppen ökar motståndet mot ultraviolett.
 2. Den viktigaste antioxidanten i tomat är lycopen, som har anti-cancer egenskaper, stoppar separationen av specifika celler och tillåter inte DNA-mutation.
 3. En liten mängd tomat är ett kraftfullt antidepressivt medel. Tomaten förbättrar humör med hjälp av serotonin. Och naturliga phytoncides hjälper till att bekämpa inre inflammationer. Därför kommer tomater i äppeljuice att vara mer än någonsin.

Tomatens främsta negativa egenskap är ett stort antal allergener i deras komposition. Matallergier följs ofta av att kroppen inte accepterar röda tomater.

I kompositionen finns oxalsyra. Det är skadligt för patienter med gikt, personer med sjuka njurar och en överträdelse av saltbalansen i kroppen.

Äppeljuice är bra och dåligt

äppeljuiceFördelarna med äppeljuice är:

 1. Juice av äpplen innehåller askorbinsyra, antioxidanter som främjar avlägsnande av kemikalier, toxiner som ackumuleras med användning av olika läkemedel, strålningsexponering och rökning.
 2. Juice av äpplen är användbar i fiber, vilket hjälper till att gå ner i vikt och reglerar kolesterolhalten, vilket förhindrar förekomst av hjärtinfarkt. Det finns en åsikt juice hjälper till att sakta ner åldrandet.
 3. Appelsinjuice ökar immuniteten, innehåller enzymer som smälter mat och tar bort skadliga ämnen från kroppen.

Related  Hur man producerar och vilken kokosmjölk används för

Om du ska laga tomater i nypressad äppeljuice bör du vara uppmärksam på att juice är skadlig för personer med hög surhetsgrad, eftersom saften innehåller syror. Dessutom är drycken kontraindicerad i gastroenterit, sår och pankreatit.

När du gör en självständig förberedelse av en drink, bör du vara försiktig, annars kan du göra äppelcidervinäger.

Vintergourmetberedning – tomater i äppeljuice

Recept av tomater i äppeljuice för vintern kan delas in i tre kategorier: konservering, betning och skörning utan sterilisering.

Okomplicerad konservering

Behållning är lätt. Det kräver inte komplexa ingredienser eller mycket tid. Du måste använda:

 • 2 kg mogna tomater
 • 1 liter färsk äppeljuice;
 • dill;
 • peppar;
 • en matsked salt.

Bevara tomater i äppeljuice för vintern kan vara följande:

 1. Tvätta tomater och ta bort pedunclesna.Tvätta tomaterna
 2. Framställning av färskpressad juice (användbar juicepress).juice från mogna äpplen
 3. Saften blandas med saltet och kokas över låg värme.koka saften
 4. Tomater distribueras på försteriliserade burkar fyllda med kokt juice. Tillsätt peppar och dill (efter smak).Tomater i banken
 5. Banker med grönsaker placeras i kastruller med varmt vatten, där de efter kokande vatten steriliseras i ca 7 till 10 minuter.
 6. Bankerna rullas i lock och coola.burkar med tomater

Innan du kokar, bör du smaka på juice från äpplen. Om det verkade väldigt surt – du kan lägga lite socker i den.

Marinerande är nyckeln till en oförglömlig smak.

tomater i äppeljuiceMarinerade tomater i äppeljuice för vintern – det här är en riktig dekoration av festbordet, de har en ljus och unik smak. För denna beredning behöver du: 1 kg tomater, 1 l juice (ca 2 kg äpplen), 2 matskedar socker, en matsked salt och en tesked ingefära.

Sekvens av åtgärder:

 1. Tomater rengörs, punkteras med en tandpetare på flera ställen och sprids ut över steriliserade burkar.
 2. Förbereder juice från äpplen (från affären eller hemmet).
 3. Juicen blandas med salt, socker och jordginger, kokas sedan i en emaljpanna, varefter den hälls över burkar.
 4. Banker med grönsaker steriliseras på spisen i ca 30 minuter, stängs sedan med lock och kyls till rumstemperatur.

Related  Komposit av plommon för vintern – rekommendationer om solnedgångsteknologi, recept

Om det finns brist på äppeljuice kan det spädas, men bara mycket lite, och efter allt är klart och juice kvar, kan du säkert dricka det efter att ha svalnat förut.

Om detta recept använder butiksjuice ska det inte klargöras utan massa.

Utan sterilisering – snabb och användbar

För dem som vill hålla maximalt användbara ämnen i grönsaker finns det tomater i äppeljuice: ett recept utan sterilisering. Det kommer att kräva medelstora tomater, juice (hem eller industriell matlagning), salt, socker samt bladblad av körsbär och svarta vinbär.
häll tomater juiceI botten av burkarna lägger ut olika typer av löv, skalade tomater tränga igenom en tandpetare och placera i samma behållare. Blanda saften med salt och socker, koka upp och häll i gröna burkar. Nu måste arbetsstyckena få svalna. Därefter tappas juicen åter i en kastrull och kokas upprepade gånger. Därefter hälls den kokta saften igen i behållare som kan vara igensatta. Kryddiga tomater i nyberedd äppeljuice är redo!

Ibland sänktes på burkarna, tvättades, avskalades frön och skalade skivor äpplen, skaldade före detta kokande vatten.

Gröna tomater i äppeljuice

gröna tomateringredienser:

 • tomater 2 kg;
 • äppeljuice ca 1,2 liter;
 • salter 50 g;
 • peppar 20 ärter;
 • några dillgrenar;
 • en skiva vitlök.

Vidare fortsätter vi enligt följande:

 1. Sterilisera bankerna.
 2. Tvätta alla tomater och låt dem torka.
 3. Punktera tomatens skal med en tandpetare.
 4. Tvätta dillan, skal vitlöket.
 5. Koka äppeljuice med salt.
 6. Rör om och ta bort från plattan.
 7. Sätt tomaterna i burkarna tillsammans med dill, vitlök och peppar.
  Häll kokande vatten, lämna i 20-25 minuter.
 8. Töm och fyll på med vatten i 20 minuter.
 9. Tappa vattnet en andra gång, häll äppeljuice där och rulla upp locket.
 10. Vänd upp och ner, låt stå i två dagar.

Related  Intressanta recept för snacks till whisky för varje smak

läckra gröna tomaterTomater i äppeljuice: lämna recept för din framtida generation. Dina barn kommer att vara nöjda med detta ovanliga recept.

Tomater i äppeljuice skadar inte hälsan, eftersom ättika inte används för konservering. Konserveringsmedlet i detta fall är fruktsyrorna som finns i saften av äpplen, det bästa alternativet är färskpressad juice.

Någon av recepten är en utsökt aptitretare som kommer att vara en höjdpunkt på bordet för middag och på festbordet kommer ljusa och saftiga färger till en avslappnad måltid.

Tomater i äppeljuice utan kryddor – video