saltad vattenmelon från en burk

Om det i sommar som regel är vattenmeloner en efterrätt, så på vintern kan denna frukt lätt bli en ovanlig mellanmål. Det förvärvar olika smakegenskaper och kan bli sur, kryddig, salt och till och med kryddig. Allt beror på personliga preferenser.

Vattenmelon innehåller många medicinska substanser och mikrodelar, som har en fördelaktig effekt på människokroppen. Men hur man saltar vattenmeloner för vintern i bankerna för att maximalt bevara dem?

Vid marinering förstörs ättiksyra några av de fördelaktiga föreningarna och vitaminerna. Dessutom kan inte alla äta mat med dess innehåll, desto mer barn som, när de ser vattenmelon, har sina händer dragna till delikatessen. Att ersätta bevarandeprocessen med naturlig jäsning får vi en naturlig produkt i sin egen juice. Därför är det mer användbart att tillverka saltade vattenmeloner i burkar för vintern, då kan de behaga hela familjen.

Innan du bestämmer dig för receptet på betning av vattenmelon i burkar för vintern måste du välja rätt produkt för att inte bli besviken i smaken på den färdiga maträtten och inte bli upprörd.

Vattenmelon med en gul punkt och en ljus kontrast av remsor innehåller förmodligen inte kemikalier. Ett grovt, gulaktigt kött, dess ojämn färg, färgglada frön bör varnas: mest troligt bäret fylls med nitrater, för snabb mognad.

Självklart, om du saltar vattenmelonerna hela i fat, är de mer saftiga och smakar olika. Men i villkoren för en lägenhet blir detta sätt att laga mat omöjligt. Därför finns det inget bättre än hur man saltar vattenmeloner med bitar, med flaskor eller burkar.

Recept för klassiska vattenmelonspipor med foton

saltad vattenmelon enligt ett klassiskt receptPå grundval av en 3-liters flaska behöver du:

 • vattenmelon (hur mycket kommer att gå in i flaskan);
 • 4 msk. skedar av socker;
 • 1 msk. matskedar av salt;
 • 1 tsk citronsyra;
 • vatten.

Related  Hur säkra och välsmakande saltade boletus för vintern

Matlagningsprocess:

 1. Vattenmelon sköljs väl med rinnande vatten.Tvätta bären noggrant
 2. Skär den tunna gröna skorstenen till ett hårt vitt kött.
 3. Skär i mellanslag och ta bort ben.skära och ta bort frön
 4. Tvätta flaskorna med läsk och sterilisera.
 5. Lägg vattenmelonen i en förberedd behållare och häll kokande vatten. Efter 10 minuter dränerar du vattnet i en kastrull, kokar och upprepar processen. Återigen häll vattnet i en kastrull, tillsätt socker, salt, syra och låt saltlösningen koka i 3-5 minuter.
 6. Slå inte ihop, sätt bitarna i burkarna, häll het saltlösning. Rulla med sterila lock.etapper av saltning av vattenmeloner i burkar
 7. Ställ burkarna upp och ner och linda dem med en filt. Insistera på ett par dagar, sätta på en cool plats.

För receptet för att beta vattenmelon i en kruka under bakningen, bör köttburkar avlägsnas. Under fermentationsprocessen sker en mycket aktiv reaktion i dem, vilket kan leda till att burken sprängs. Om produkten är lagrad under kapsylen eller i en annan sluten behållare, kan sådan rengöring inte utföras.

beredning av saltlösning med ättikaCitronsyra ersätts ofta med ättika, om det inte är kontraindicerat. Tillsätt den när man häller den färdiga saltlösningen i burkarna – 1 tsk. ättika per 1 liter produkt. Konserveringsmedel kan också tjäna aspirin. För varje liter förpackning sätta 1 tablett och häll saltlösning.

För detta recept kan du använda alla slags kryddor. Vattenmelon älskar samma kryddor som gurka. Det kan vara körsbär eller vinblad, dill, vitlöksklyftor, pepparrot, ingefära, paprika, vikblad, koriander.

Servera en saltad vattenmelon rekommenderas för feta livsmedel, för enkel matsmältning, eller som ett självständigt mellanmål.

För saltning rekommenderas att använda hemmagjorda vattenmeloner utan nitrater, eftersom undergiftning ökar. Välj fina sorter med en tät massa, inte överdriven. Om en omogen frukt fångas – släng den inte bort. Du kan till och med rulla gröna vattenmeloner utan att få godis. Koksalt och socker kommer att lösa situationen.

Den mest hälsosamma sättet att behålla en vattenmelon är att pissa den i burkar utan sterilisering. Det är omöjligt att rulla en sådan produkt – intensiv jäsning kommer att riva burken. Håll det under kapronhatten.

Related  Några enkla recept för frysta bönor

Men att förvara, ibland, inte tillräckligt med viljestyrka. Jag vill snabbt prova färdig maträtt och förberedelsen öppnas innan den är helt saltad. Hur man plockar vattenmeloner i burkar för vintern så att du kan njuta av dem när som helst? Vattenmelon och senap kan förbrukas på tredje dagen av tillagningen. Om du håller dem i en vecka – blir de ett smakligt smakat mellanmål med en rik smak.

Recept för saltad vattenmelon och senap

lätt saltad vattenmelon med senapVattenmelon tvättas och måste rengöras från skorpan (så att de snabbt saltas ut).

Vi skär frukten i cirklar och skär sedan varje cirkel i 4-6 trianglar.

Vi lägger salt, socker och torr senap på tallrikarna.

Varje bit gnides med senap och doppas i salt och socker. Vid vilja – det är nödvändigt att nypa.Stänk bitar vattenmelon med kryddor

Lägg vattenmelonen i en flaska i lager.

Ett par dagar står vi vid salthalt vid rumstemperatur, och sedan skickar vi det till en källare eller ett kylskåp.

På detta sätt kommer lätt saltade vattenmeloner att erhållas. Om du vill ha en mer uttalad smak – häll varje lager av lagade vattenmelon trianglar med en liten mängd salt och socker.

Vi fyller burkarna och somnar ihop med socker och salt

Saltande vattenmeloner är bättre att börja producera i september. En hög sommartemperatur främjar snabb och för intensiv jäsning och vattenmeloner kan peroxidisera.

Saltad vattenmelon med honung

saltad vattenmelon med honungOm steriliseringsprocessen ersätts med smält honung, naturligt konserveringsmedel och antibiotikum, kommer vattenmeloner att förvärva en speciell doftande arom och oförglömlig smak.

vattenmelon med honung på förvaringMatlagningsprocess:

 1. Skalad vattenmelon skärs i bitar.
 2. Väggar av burkar till fett generöst med honung.
 3. Lägg bitarna av vattenmelon.
 4. Lägg till välvasket blad av vinbär, en liten bit ingefära och 2-3 hackad kardemumma.
 5. Häll hett saltlösning (per liter vatten för 1 msk salt och socker)
 6. Efter 2-3 dagars jäsning ska saltlösningen dräneras, kokas och hällas igen.
 7. Du kan rulla upp den färdiga produkten.

Related  Populära Aubergine Recept på koreanska

vattenmelon med en piquant smakEfter att ha läst hur man ordentligt salt vattenmeloner i burkar för vintern, var vänlig med denna förberedelse på en kall vinterkväll. Dessutom saknar kroppen i denna period mycket brist på näringsämnen. Innehåller i vattenmelonbär, magnesium, kalium, fosfor, järn, vitaminer i grupp B, P och C, enkelt att fylla på några av de saknade spårelementen.