smörgåsar med avokado pastaPasta från avokado för smörgåsar är bra inte bara för varje dag, men också för ett festligt bord. Det passar dem som följer principerna om riktig näring – det kan spridas på skålar och äta under mellanmål. Avokado kallas också en alligatorpäron, men dessa två frukter har ingenting gemensamt förutom extern likhet. Smaken av avokado är mjuk gräddig, den passar bra med salt och kryddor.

Hur man väljer en avokado?

välj avokadoPasta från avokado kommer att bli framgångsrik om du använder god mogen frukt. Denna frukt anses vara exotisk, så på hyllorna i butikerna, blir det ofta omogent eller overripet. Det finns flera kriterier för val av kvalitetsfrukt:

 1. Huden ska vara mörkgrön. Svart frukt kan bara vara i Kalifornien-sorten, i andra fall är de olämpliga för konsumtion. Det är bättre att ta omog frukt med en ljus hud och vänta några dagar tills de mognar.
 2. Om du lyssnar kan du höra ljudet av ett tappning av ett ben. Detta innebär att avokado är mogen.
 3. Om du trycker på frukten kommer det att ha en liten fjädrande tand, som snabbt släpper ut.

Vissa avokadoälskare odlar dessa växter hemma. Processen är lång och mödosam, men du kan vara säker på fruktens kvalitet och fräschhet.

Pasta med vitlök och ost

avokado pasta med ost och vitlökDet finns en stor mängd avokado pasta recept för smörgåsar. Koka dem mest bekvämt i en mixer ─ tillräckligt ren, skära alla ingredienser och tryck på knappen. Om det inte är det måste du använda en rivare, gaffel och andra improviserade medel.

För ett klassiskt recept på smörgåsar med avokado, vitlök och ost, kommer dessa 3 ingredienser, liksom citronsaft, salt och grädde (om så önskas) att krävas. Du kan välja proportionerna till din smak, men en stor avokado kräver minst 150 gram ost. Det är bättre att välja en mjuk ost med en skarp piquant smak och även bearbetade ostkvarnar.

Related  Urval av de bästa recepten bakade i ugns kalkon

Matlagningsprocess:

 1. Först, skär avokado i hälften och få ett ben ut ur det.skära avokado och separera stenen
 2. Nästa steg är rengöring av frukten från huden. Om frukten är mogen kan den lätt avlägsnas med en kniv.vi borstar frukterna
 3. Skaka avokado i en stor skål. I konsistens liknar den förädlad ost, så det är bättre att välja en stor rivare.vi gnuggar avokado på en rivare
 4. Gnugga osten i samma skål. För honom kan du ta en rivare mindre, men stora bitar av ost kommer tydligare att känna i pastaen.grilla ost på riven
 5. Vitlöket kläms ut med vitlök. Om den inte är där kan du använda den minsta rivaren eller klippa den med en kniv.hugga vitlöket
 6. Sedan tillsätt alla övriga ingredienser – surkräm, salt och citronsaft. Den sistnämnda kommer inte bara att ge en pikant smak, men skyddar också köttet av avokado från mörkare. Syrkräm kan och lägger inte till: det lägger bara till en krämig nyanspasta.tillsätt kryddor och gräddfil
 7. Pastan är klar. Det måste förvaras i kylskåpet, och om nödvändigt, ta det och lägg det på skålar.

För recept av pasta med avokado för varje dag behöver du inte använda vitlök. Dessutom kan du komplettera pasta med andra ingredienser. Om du lägger till ett krossat kokt ägg till det, blir skålen från ett mellanmål till en fullvärdig måltid på grund av det höga proteininnehållet. Festliga toasts kan också dekoreras med gröna, nötter, granatäpple eller räkor.

Pasta för smörgåsar med bris

smörgåsar med avokado pasta och brisReceptet på avokadopasta för smörgåsar med sprutor kommer att vara något annorlunda. I detta fall är den obehagliga smaken av dessa frukter en fördel, eftersom den inte kommer att kontrast med den lätta fiskens smak och lukt. Dessutom lägger en sådan pasta inte högkalorimat (ost, ägg), eftersom själva fisken är en fullvärdig maträtt.

För 1 burk bris och 1 stor avokado behöver du 4 skivor bröd, 1 citronsaft, 1 tomat och 1 vitlöksklyfta (tillval):

 1. Sprutor tas från en burk, oljan dräneras och fisken sprinklas med finhackade örter.öppna sprutor
 2. Avokado gnidade på en rivare eller knådades med en gaffel tills tillståndet av gruel. Lägg till krossad vitlök på samma plats. Blandningen omröres sedan och kryddat med citronsaft. Det är bekvämt att använda en mixer.krossa avokadoblandaren
 3. Toast smörjs med pasta och lägger på en skiva färsk tomat och några bris. Du kan steka brödet från båda sidor till en gyllene skorpa, men så blir mellanmålet mer kaloriskt.

Related  Spicy tillsats till maträtten – avokadosås

Smörgåsar med avokado och sprutor är bara ett exempel på att kombinera pasta med andra produkter. I stället för bris kan du ta röda fiskar eller räkor, bitar av omelett och andra ingredienser.

Om du lägger på en rostat bröd med avokado färsk tomat, blir mellanmålet lättare och lämnar inte i magen.

För dem som är på en diet

dietary sandwichKostsam frukost med avokado är snabbt och enkelt. Många människor förgäves tro att kalorimat för viktminskning bör vara fräsch och ful, och från den utsökta maten kommer det nödvändigtvis att bli överflödig kilo. I kostpasta från avokado är det inte nödvändigt att tillsätta många ingredienser som är förbjudna i rätt näring (majonnäs, fettsyror) och i stället för bröd är det nödvändigt att använda bröd eller kakor.

För en dietmat behöver du 2 bröd eller några krackare, 1 mogen avokadofrukt, 2 ägg, citronsaft, fettfri yoghurt, salt och sallat efter smak:

 1. Avokado måste skäras i två delar, ta bort sten och hud.vi rengör avokado för pasta
 2. Därefter blandas alla ingredienser för pastan med en gaffel i en djup behållare. Frukten är knådad till mos, då tillsätts yoghurt, kryddat med salt och citronsaft.krossa avokado-massan med en gaffel
 3. Det viktigaste ögonblicket är beredningen av pocherade ägg. Vatten läggs på elden i förväg och väntar tills det värms upp. Ägg måste hällas i det medan det redan är varmt, men har ännu inte haft tid att koka. Det är nödvändigt att bryta dem snyggt, för att inte skada äggulan.Vi förbereder pocherade ägg
 4. Det är bara att ansluta alla komponenterna i smörgåsen. Pastan sprids på bröd och ett ägg placeras på toppen. Om så önskas kan du dekorera skålen med sallad eller grönsaker. Servera toasts är bättre med färska grönsaker.

Stekt bröd har en mer intensiv smak, men de är mer feta och skadliga för levern. Ett alternativ är att baka toast i ugnen tills den är krispig.

Frukost bör vara näringsrik för att kunna ge energireserven hela dagen. Men bli inte involverad i feta och stekta livsmedel – de representerar inte ett värde för energimetabolism, utan skjuts upp snabbt i form av extra pounds. Avokado är en frukt med högt näringsvärde, kan därför i sig fungera som en separat maträtt. Den kan användas på en diet, men den bör inte kombineras med andra kalorihaltiga livsmedel. Cracker och kokt ägg med avokado massa kommer att räcka för att få den nödvändiga energin.

Related  Enkla recept för snacks med sill i hemmet

Smörgåsar med avokado från Gordon Ramsey

Vad kan jag lägga till avokado-pasta?

Avokadoerna har en ganska obehaglig smak, så det är inte ätit som en separat maträtt. Dess konsistens är tät och viskös, så det fungerar som en formande substans i avokado pasta för smörgåsar. Den främsta smaken av skålen ges av andra ingredienser: det kan vara fisk, röd fisk, grönsaker, ost eller kryddor. Pastaen visar sig tjock och närande, så det är bättre att inte applicera det på vitt jästbröd. Det kommer att vara bra kombinerat med svarta eller gråa kvaliteter bröd, liksom kostbröd. Som mellanmål kan du laga lavash- eller omelettrullar, som smörjs med avokado-pasta och förpackas.

Video recept för avokado pasta