Billets från äpplen

Bevarande i egen juice är det billigaste och snabbaste sättet att göra vinterbeställningar. De mest utsökta är äpplen i sin egen juice för vintern, recepten för sådana preparat är enkla och inte besvärliga. Den täppta vitaminsatsen i en kan ersätta ett paket dyra vitaminer från apoteket. Dessutom är det på vintern mycket svårt att hitta en naturlig produkt för dig själv. Öppna mat, kokta hemma, kommer att glädja dig och din familj.

Behovet av äpplen i våra liv

Immunitet i våra liv spelar en viktig roll, och följaktligen är äppeljuice en integrerad del av den mänskliga kosten, eftersom den innehåller tillräckligt med vitaminer som är avgörande för kroppens hälsa och tillväxt. Ett glas juice hjälper dig att förebygga sjukdomar som angina eller bronkit. Denna dryck har en positiv effekt på munslemhinnan, behåller tänderna och dödar bakterier. Dessutom används denna frukt alltid som grund för kosten.

Närvaron i vitamin B1, B2, C, E, P, järn, mangan, kalium och andra näringsämnen antyder att denna frukt bör konsumeras varje dag för att vara hälsosam och kraftfull. Äpplet i kosten fungerar som en förebyggande produkt när kalla symtom uppträder, stabiliserar trycket, stärker benbroskvävnad och tar bort kolesterol från blodet. Äppelskal innehåller oxidanter, vilket saktar bildandet av cancerceller.

Med förhöjning av magsjukdomar kan du äta ett bakat äpple en gång om dagen.

Äpplen och konservering

doftande äpplenDet är önskvärt att stänga äpplen under säsongen av sin skörd. De behandlas inte med kemikalier, så de lagras bättre och innehåller mer användbara ämnen. Jag vill se en sådan naturlig produkt på vintern. Äpplen i sin egen juice för vintern är det enklaste och överkomliga alternativet. En av fördelarna med att bevara äpplen är bevarandet av alla verktyg när man behandlar dem med varmt vatten och ånga. Under konserveringen läggs inte ättika. Äppelsyror ersätter standardvinägerna så att burkarna inte exploderar under lagring av bestämmelser. Det finns även många recept för produktion av äppelcidervinäger, vars hållbarhet är upp till 2 år. Därför är det önskvärt att äta i två år och följaktligen och klara bestämmelser från äpplen och juice. Banker för konservering är nödvändigtvis mottagliga för bearbetning med varm temperatur, detta görs återigen på grund av att bestämmelserna inte använder ättika. Äpplen i sin egen juice för vintern, recept med ett foto av processen att förbereda dem är likartade i många avseenden, det finns några skillnader, som ges nedan.

Related  Hur man lagar perfekta ärter i en multivark

Äpplen i sin egen juice för vintern med sterilisering

Bevarande steg:

 1. Elastisk, mogen, inte ruttad 1 kg äpplen för att tvätta. Om så önskas kan kärnan avlägsnas.mina äpplen
 2. Att sterilisera burkarna.vi steriliserar bankerna
 3. Lägg ut lager av frukt: ett lager av äpplen, ett lager av socker. För 1 kg äpplen behöver du 500 g socker.kan fylla burkarna med äpplen
 4. Flaskor med ingredienser sätts steriliseras i 15 minuter med ett ögonblick kokande vatten i en kastrull. Under denna tid separerar saften från äpplen, som fyller mer än hälften av burken (»2/3). Allt beror på juiciness av äpplen.
 5. Koka separat 300 ml vatten och fyll det med en tomrum i burken tills nacken. Ta inte bort behållaren från pannan. Med vattendelen av vattnet sterilisera bestämmelserna i ytterligare 10 minuter.häll i sirap
 6. Ta bort, täck och rulla. Vik i varmt. Klar.rulla upp och linda in

Efter sterilisering ska burkarna placeras på en träskiva eller -duk, så att glaset inte brister i kontakt med kylbordet.

Äpplen i sin egen juice för vintern utan sterilisering

I detta recept finns det ingen sterilisering av burkar med äpplen inuti, men i förväg måste tomma glasbehållare kokas för att undvika störningar av färdiga bestämmelser.

Bevarande steg:

 1. Sterilisera tomma burkar. Denna procedur kan utföras genom att placera dem i en ugn eller genom att placera dem på en vattenkokare.
 2. 1 kg äpplen att rengöra, ta bort ben och gröna. Skär i bitar och placera i en burk.ta bort kärnan
 3. Stänk 300 g socker i en gryta, häll 1 liter kallt vatten och koka.gör sirap
 4. Sötkokande vätska häll i en burk med äpplen och korken. Bon appetit!läckra äpplen

Äpplen i sin egen juice för vintern utan socker i exemplet av sårade

Bevarande steg:

 1. 2 kg sår tvätta noga och rengör kärnan med en gadget.ta bort kärnan från äpplen
 2. Tätt tryck dem i burkar.sätt äpplen i burkar
 3. Förbered 4 kg äpplen för att göra 2 liter juice. Tvätta, ta bort skaftet, skär i bitar, pressa ut i juicer. Den resulterande saften kokas i en kastrull.pressa saften
 4. Häll glasbehållaren med äppeljuice burkar och låt den suga i frukten i ungefär en timme.
 5. Tappa saften tillbaka i pannan, koka igen och häll burkarna igen. Rulla upp täcken och linda dem i duken.vitaminberedning

Med 2 kg äpplen erhålls 1 liter ren äppeljuice.

Äpplen med kilar i sin egen juice med kryddor

Ett sådant recept på äpplen i sin egen saft för vintern kräver tillsats av citronbalsam och citrongräs. Men dessa ingredienser presenteras som ett exempel, du kan ersätta dem med mintbladen eller något annat. Behållningsstadiet kommer inte att förändras.beredning av ingredienser

Related  En ovanlig smak av Dijon senap

Bevarande steg:

 1. Tvätta äpplen, skär ut kärnan, skär i bitar.
 2. Placera skäret i brakt vatten i följande proportioner: en liter vatten + 15 g salt.äpplen i saltvatten
 3. Efter 4 – 5 minuter skölj äpplen med rent vatten och strö med kokande vatten.
 4. Sätt den bearbetade frukten i en 3-liters burk, lägg flera skivor Schisandra, en gren av citronbalsam.citronbalsam
 5. Förbered äppeljuice: kläm på en juicepress 2 kg äpplen, för att få 1 liter juice. Koka i en kastrull.koka äppeljuice
 6. Häll kokande sirap över burken. Skydda med ett lock, täck med en varm filt och lämna den som den är tills den är helt kyld.

äpplen i deras juiceRecept för vintern äpplen i sin egen juice är inte mycket olika från varandra. Som en sirap, som kan lagra äpplen, kan användas som sin egen juice, skild från äpplen genom att skälla dem med kokande vatten och juice från saftpressen från andra äpplen. För att fylla bestämmelserna med önskad eftersmak, kan du lägga till någon annan frukt i vila, hel eller med nypressad juice från den.

Läckra för dig blanks för vintern!