Meksikansk Holiday Radis NightDagen før jul i den meksikanske staten Oaxaca arrangeres en ferie Noche de Rábanos, som oversettes som Radishens natt. Massen av deltakere fra hele området og kommer til publikum er den fasen av historien til landet, den meksikanske legenden, julehistorier og skisser av landlige livet, laget av store friske rotgrønnsaker.

Historien om den uvanlige feiringen, kalt, som de sier, for å popularisere hagen kulturen blant lokalbefolkningen, har foregått i to århundrer. Det er mulig det er slik det var, men det ble brakt til Amerika i det XVI århundre på den frukt reddik meksikanske jord vokser til gigantiske proporsjoner. Derfor kan vi ikke utelukke den versjonen som samler rikelig høsting av tidlige grønnsaker, meksikanske bønder rett og slett ikke vet hvordan du lagrer reddiker, og som kom opp til å gjøre en skulptur av rot avlinger og demonstrere sin kreativitet naboer.

Her vokser en slik reddik i MexicoPå den russiske senger reddik vokser mye mer beskjeden størrelse enn i Mexico, men også til innenlandske gartnere kjent problem for lagring av innhøstingen, forsterket av det faktum at grønnsakene ikke tåler varmebehandling, og holde den frisk er ikke alltid mulig for alle nytten og produktivitet.

Hvordan holder reddik for vinteren frisk og ikke miste den dyrkede høsten?

Rødet som er samlet fra sengen ved romtemperatur, mister sin juiciness innen noen få timer.

Bare hentet fra hagen reddikLøvverk vil vil først, og deretter rotkulturer. I en kjeller eller et kjøleskap skjer noe som dette – fuktigheten etterlater røttene, men noe langsommere. Interessant er de tidlige røttene, mer saftige og små, lagret nesten halvparten så mye som radiket av senere varianter.

For høsting for fremtiden er det bedre å ta store tette rotkulturer, som visner langsommere.

Til reddiker, designet for langtidslagring, det var de mest saftige, rygger rikelig vannet i kveld og tidlig om morgenen, før solen har hatt tid til å varme opp luft og jord, rent umiddelbart kutte av topper og forlate petiole lengde på 3-4 cm. Roots i reddik, som holdes frisk for vinteren, må ikke fjernes.

Hvordan lagrer reddik i kjøleskapet?

Bookmark Radish for storageHvis rotgrønnsakene skal lagres i et hjemlig kjøleskap, vaskes de, tørkes forsiktig og legges ut i pakker eller beholdere. Ikke lukk beholderen tett, siden kondens kan forårsake utvikling av mugg. For å absorbere fuktigheten i posen kan du legge kluter, som må endres regelmessig.

Lagring av reddik i banken i kjøleskapetHvordan lagre reddik, hvis du mister fuktighet, mister den sin største fordel – sukkulens? Vann kan også bidra til å redusere tapet av radish fuktighet. Til dette formål blir rotbeskjærene vasket uten haler og toppene plassert i rene glassglass og hellet med kokt vann, slik at rødet ble helt dekket med et lag av væske. Deretter er beholderen lukket og satt i kjøleskapet. Som konserveringsmiddel i vannet kan du legge til salt eller litt eddik. Fra tid til annen er reddik bedre å inspisere, vaske og endre vann.

Men for å holde røkelsen frisk i kjøleskapet, ikke forvent at det forblir uendret i løpet av vinteren.

Maksimal holdbarhet for tidlige varianter er 1,5-2 uker, og gjennomsnittlig og sen modenhet er 1 til 1,5 måneder.

Hvordan beholde den friske reddiken i kjelleren til vinteren?

Tilberedelse av reddik til oppbevaring i kjellerenMen i kjellere og kjellere, hvor temperaturen holdes ved 2-3 ° C og luftfuktighet på 85-90%, reddik kolleksjonen opplever vinter, gjenværende praktisk talt friske og rik som i hagen. Hold reddik, samt andre røtter, kan bare være i nærvær av god ventilasjon og mangel på lagringsgnagere og sopp.

Før oppbevaring av en fersk reddik, røtter hentet fra bakken:

 • litt tørket, pre-cut toppen og røttene;
 • nøyaktig fri fra overflødig jord;
 • inspiser og velg sterke grønnsaker uten skade og tegn på sykdom;
 • Stack i desinfiserte rensekasser, helles lag for lag med knapt fuktig sand.

Ved observasjon av lagringsregler lagres periodiske kontroller av rotlinger og en prøve av tørket eller forfalt reddik til januar eller til og med til midten av februar.

Nesten uendret er ikke bare utseendet på reddik, men også dets vitamin- og mineralsammensetning.

Er det mulig å fryse radise for vinteren?

Rødet skal ikke frysesHva kan ikke sies når noen gartnere prøver å fryse radiser til vinteren. Fuktigheten som finnes i rotkulturene, når den utsettes for en temperatur på -18 til -24 ° C, blir til iskrystaller, rive vevsceller. Resultatet er at ristet, som er tint for forbruk, mister sin elastisitet, fukt avløp, og en uformet klump forblir i parabolen, uten smak og andre egenskaper.

Den eneste måten å fryse radise på vinteren og ikke miste sin fordel er lav temperatur frysing i industrielle forhold.

Skalede og hakkede røtter blåser gjennom luft i 8-10 minutter med en temperatur i størrelsesorden -40 ° C. Samtidig har fuktighet ikke tid til å skade rotenes vev, og noen av det fordampes bare fra overflaten. Dessverre er denne frysen av reddik for vinteren hjemme, umulig. Men det er andre måter å regale i den kalde årstiden med saftige røtter med en søtskarp smak.

Marinade, som en måte å holde reddik for vinteren frisk

Råstofflagring i marinadeI de østlige landene er syltet radise en tradisjonell og svært respektert matbit. Røster er bevart i Mexico og i mange europeiske land. Den enkleste marinade består av 1 glass vann, 1 kopp eddik, 1/2 kopp sukker og 1 teskje salt. Vasket rotlinger:

 • kutt i skiver, sirkler eller kutt på den ene siden for å lage en knopper;
 • stablet i krukker;
 • Hell marinaden
 • sterilisert og dekket med lokk.

Radis i marinade for vinterenSammensetning av marinade kan variere. Hvis salt erstatning soya eddik, tilsett ingefær og krydder, kan du få en matbit i japansk stil. Med tillegg av pepper og tomat marinade gjør Søramerikansk fatet, og rosmarin, sort pepper og pearl løk skiver slå den inn raffinert fransk forrett.

Hvis du ikke kan holde røkelsen frisk om vinteren, kan du lagre slik hjemmelaget hermetikk i kjøleskapet eller kjelleren i betydelig lengre enn 2 – 3 måneder. Og siden biter av reddik er små, kan du prøve å regne på en dag.

Slik lagrer reddik: sjetonger og japansk delikatesse

Tørket daikonI Japan er en relatert reddikultur, daikon, revet og tørket, og får lange hvite og gule striper med søt varm smak, kalt kiriboshi. Hvis avlingen oppnår høst av hvite store rotkulturer, forsvinner spørsmålet om hvordan man holder rødet på vinteren.

Nøye vasket reddik:

 • kutt i lange striper, omtrent 0,5 cm tykk;
 • Ikke lenger enn et minutt blanchert i kokende saltvann;
 • utfolde seg på risten og tørk
 • plassert i en ovn og tørket ved 55-60 ° C.

Tørket reddikPå samme måte, fra en fargerik reddik gjør du sjetonger som, før tørking, når skiver av rotkultur er fortsatt våte, kan du litt tilsette salt eller dryss med krydder. For å oppbevare den tørkede radikoen er det nødvendig å lukke glassskruer eller dobbeltpapirposer tett. Resultatet er en original snack, spørsmålet om hvordan å lagre ristet, vil slutte å være et problem, og høstet avling vil ikke gå tapt.

Marinerte reddik – video