aptitretande judisk aptitretareSmakande, varmt judiskt mellanmål har varit populärt sedan sovjetiska tider. Då var valet av mat små, och för beredningen av denna maträtt var inget speciellt nödvändigt – endast bearbetad ost, vitlök och majonnäs, så förrätten uppträdde ofta på festliga festmåltid. Med nuvarande överflöd av produkter har det fortfarande inte förlorat sin popularitet, utan tvärtom har det förvärvat många variationer på grund av tillägg av andra komponenter och intressanta sätt att arkivera.

Classic Edition

vi serverar ett judiskt mellanmål

Det klassiska receptet på ett judiskt mellanmål innehåller endast två komponenter – ost och vitlök. Förberedd helt enkelt, det behöver inte insisteras eller hållas i kylskåpet, du kan omedelbart servera på festbordet.

ingredienser:

 • mjuk bearbetad ost – 2 förpackningar (100 g vardera);
 • vitlök – 2-3 kryddnejlika
 • majonnäs – 2-3 msk. l.

preparatet:

 1. Smältost ost på en fin rivare. För att göra det bekvämare, sätt ugnen i 20-25 minuter i frysen, de kommer inte att vara så mjuka och de kommer att fungera bra utan att sprida rivaren.Galler smältost
 2. Vitlökspentiklar släpper igenom pressen.hugga vitlöket
 3. Kombinera ost med vitlök, tillsätt majonnäs och blanda noggrant.

Du kan inte frysa ostronen och gnugga dem inte på en rivare, men lägg den helt enkelt i en skål, lägg till majonnäs med vitlök och mos med en gaffel.

Typer av mellanmål

Alternativ för ytterligare ingredienser:

 1. Snackrättens ljusstyrka kan ges genom att tillsätta färska morötter, som måste gnidas på en grunt rivare. Det tas från beräkningen: 1 genomsnittlig morot per 2 behandlad ost.aptitretare med morötter
 2. För att göra det judiska snacket mer ömt, kan du lägga till det riven på en smörgås kokt kycklingägg (baserat på 1 smält rå 2 ägg).ägg
 3. En mycket bra kombination av detta mellanmål med färska örter. Du kan ta något som du gillar (persilja, koriander), men det perfekta alternativet är dill. Gröna bör finhackas och läggas till ostmassa.grönska
 4. Inte mindre välsmakande är ett judiskt mellanmål med vitlök med hård eller korvrökad ost.korv rökt ost

Antalet vitlöksklyftor är anpassade till din smak, men kom ihåg att mellanmålet fortfarande ska vara akut.

Matningsmetoder

Jewish mellanmål i en salladskålEtt judiskt mellanmål av ost och vitlök kan serveras i en liten salladskål, dekorerad med örter (som sallad).

Related  På vintern kalla, färska daikon sallader

med krabba pinnarSärskilt läckra är tillförseln av snacks i form av bollar som rullar ut ur ostmassan och rullar sedan i krabba pinnar, slitna på en liten rivare.

Judiskt matbaserat mellanmålFör ett buffébord är sättet att betjäna små portioner på något sätt bäst. I det här fallet behöver gästerna inte ha en gaffel, du kan ta ett mellanmål med dina händer. Grunden används oftast:

 • Halvor av kokta ägg (utan äggula);
 • croutoner från franska baguette;
 • Figurativt skuren skivor rågbröd (rund, diamantformad, oval, fyrkantig);
 • tärnad gurkor och tomater;
 • tartlets;Judiskt mellanmål i tårtor
 • korgar av deg.

För att bekvämt sätta ett mellanmål på basen fyller du den kulinariska sprutan med ostmassa, installerar det formade munstycket och kläm ut små portioner. Det kommer att visa sig jämnt och vackert.

Det kommer att vara väldigt gott och doftande om du smörar ett judiskt mellanmål av ost på heta skivor bröd från en brödrost. Men det här alternativet är lämpligt för ett litet antal gäster eller för en romantisk familjen middag. När firandet är bra är det problematiskt att göra många heta skålar.

Judiskt mellanmål med bulgarsk pepparEtt originalt judiskt mellanmål serveras med hjälp av bulgarsk peppar. Den är tätt fylld med ostmassa, skickad i en halvtimme till frysen, skärs sedan i ringar.

Jewish mellanmål på chipsDu kan sprida lavash med en färdig massa ost och vitlök, rulla in i en rulle och klippa den sedan.

Kanske kan din fantasi föreslå några andra alternativ. Prova, experimentera och överraska dina gäster.

Ett video recept för ett judiskt mellanmål