doftande apelsin syltVad kan vara mer utsökt än apelsinjuice, rikligt utsmält med nybakade pannkakor? Endast två eller tre av dessa pannkakor. Den bästa frukosten och föreställ dig att det är omöjligt – han tar betalt för hela dagen livskraft och gott humör. Om det inte finns något sådant lager mellan dina aktier, låt oss försöka göra det nu på det bekvämaste sättet för dig.

Metod ett – i multivarket

apelsin sylt i multivarkenSättet att förbereda en apelsinjuice i en multivarker är lämplig för de mest upptagna eller oerfarna hemmafruarna. Vi behöver bara förbereda frukten för att laga mat och väga alla ingredienser, och den elektroniska köksassistenten gör resten enligt det inställda programmet.

tjock läcker apelsin syltMängden produkter beräknas för en burk på 1 liter:

 • apelsiner – 5 stora med en tunn hud;
 • citron – halva medelstorleken;
 • socker – i vikt av den skalade frukten i proportion en till en.

För att erhålla en homogen massa blandas den skalade frukten med en mixer, köttkvarn eller matberedare.

puré av apelsinerDetta recept på apelsin sylt kommer att ta väldigt lite tid:

 1. Först försiktigt min frukt, ta bort ett tunt skikt av skal från en halv citron och en apelsin och slipa den med en kniv.
 2. Den återstående frukten skalas och skäras efter dina önskemål.
 3. Vi väger fruktmassan tillsammans med zest och täcker den med samma mängd socker. Om apelsinerna är väldigt söta är mängden socker bättre något minskat.
 4. Låt blandningen stå i några timmar eller över natten, så att den hemliga saften löser upp allt socker.
 5. Lägg sedan allt i multivarkens skål och sätt på “Bakning” eller “Jam” -läget.
 6. Vi väntar när innehållet koka och exponera timern i en halvtimme. Under denna tid har vi tid att sterilisera bankerna.

Related  Billets av persikor i sin egen juice för vintern

marmelad från apelsinerKlar sylt hälls över burkar i en het form, efter kylning blir den tjockare.

Det andra sättet är i brödtillverkaren

apelsin sylt i brödtillverkarenOrange sylt i brödtillverkaren är ännu lättare att svetsa, eftersom den magiska enheten ens kommer att röra sig. Det viktigaste är att programmet “Gem” var närvarande i det. Vi behöver följande ingredienser:

 • 3 stora apelsiner
 • 1,25 koppar socker;
 • 50 ml vatten;
 • 1/3 tesked citronsyra;
 • 5 matskedar stärkelse.

Receptet på matlagning sylt från apelsiner kommer att ges med steg-för-steg bilder för dem som ännu inte har behärskat breadmaker.

Välj tre stora apelsiner och försiktigt gruva dem.tre apelsiner för sylt

Vi rengör dem från skalen och skär dem i skivor.klara apelsiner

Vi förskjuter de skurna frukterna till en hink.vi skär apelsiner

Tillsätt socker.somna i brödtillverkaren socker

Vi häller vattnet.tillsätt vatten

Tillsätt citronsyra.

Slutligen tillsätt stärkelsen och skaka skopan flera gånger så att innehållet kan blandas. Det återstår att lägga behållaren i brödtillverkaren och sätt på önskat läge.

I bageri är jamlagningsläget normalt utformat i en timme och tjugo minuter. Orange sylt kommer att vara klart om en timme, så för att bevara vitaminer kan programmet stoppas före förfallodagen.

Efter avstängning av brödtillverkaren hälls het massa över steriliserade burkar och rullas upp.

Den tredje vägen är i en kastrull, men från skalen

sylt från apelsinskalOm vi ​​i de tidigare recepten skal citrusskalet, kommer det nu vara nödvändigt för oss. Älskare av sylt från apelsinskalar försäkrar att de kokta bitarna av skal i det smakar som marmelad. Detta arbetsstycke är perfekt för fyllning i pajer, ostkakor och kakor och mellanlag av fruktkaka. Följande ingredienser behövs för beredning av efterrätt:

 • apelsinskal – 0,5 kg;
 • socker – 0,75 kg;
 • vatten 0,25 ml;
 • halv citron.

Related  Populära Aubergine Recept på koreanska

brygga sylt från en apelsinskalKork över och suga i kallt vatten för en dag, två gånger byta vatten. Häll sedan ut vattnet och väga skorporna. Socker måste tas i en mängd av 1 till 1,5. Korken skärs i remsor 1 cm bred och remsor i små kuber. Remsor kan inte skäras, men vrids. De återstående benen är bundna i en gasbindning.

I gropar innehåller pektin, vilket gör att sylt kan tjockna, så att de kan användas istället för stärkelse.

Den hackade skorpan, tillsammans med käftknuten, hälls med vatten och kokas i en halvtimme. Efter kokning reduceras elden till ett minimum. Under tillagningen blandas blandningen med en träsked. En halvtimme senare dras en påse med frön ut, socker hälls och fortsätter att koka i ytterligare 1,5 timmar på en långsam eld. Innan du stänger av plattan, kläm ut en halv citronsaft i en kastrull och rör om. Klar sylt från apelsinskalar spred ut på rena burkar och rulla.

Metod fyra – tillsammans med huden

sylt från apelsiner med skalI huden på citrusfrukter innehåller eteriska oljor, vilket ger frukt en doft och har en massa användbara egenskaper. Låt oss försöka göra en sylt med apelsiner med skal. En sådan produkt kommer att ge fler fördelar och kommer att bevara kryddiga anteckningar. För beredning är det nödvändigt att ta:

 • 350 g apelsiner;
 • 350 g socker;
 • 100 ml vatten;
 • citronsyra på spetsens spets.

Frukt tvättar, skärs i bitar och fritt från gropar. Hoppa över apelsinerna genom köttkvarnen. Vik i en panna med en tjock botten alla ingredienser, förutom citronsyra. Koka i ungefär en halvtimme. Innan slutet tillsätt citronsyra, rör om igen och stäng av. Klar för att sätta apelsin sylt i en burk och snurra.

Metod sist – med tillsatser

aromatisk sylt med kryddorVarierad apelsin smak kan och bör vara, lägga till sylt olika kryddor, nötter eller andra frukter. Tänk på de mest ursprungliga tillsatserna:

 1. En kanelsticka, några få stjärnor av tjaktorn, naglar, lite doftande och svartpeppar blir apelsinjuice i ett slags tjockt mulledvin. Denna blandning värms bra och är väldoftande.kanelnejlika
 2. När man lägger riven mandel i slutet av matlagningen, kommer sylt att ge sylt en tårtnota.mandlar
 3. En halv tesked kardemumma och vitpeppar, tillsatt i sylt, kommer att göra det till ett smakligt mellanmål för ost, svartbröd med smör eller saltkakor. Mängden socker bör minskas med hälften.kardemumma

Related  Allt är enkelt och enkelt – läckra mellanmål från puffdekor

Apelsiner är fantastiska frukter. De kombineras perfekt med en mängd olika produkter, vilket ger dem en ljus festlig smak. Förbi de minsta enkla ingredienserna, hemma, du kan laga apelsin sylt för alla gourmetprodukter.

Pärla från apelsiner, citroner och ingefära – video

Pärla från röd orange – video