aromatisk vitaminkvot från kvittenPå vintern vill du alltid skämma bort dig själv och dina nära och kära med något som påminner dig om sommarens sommar och välsmakande. Försök att göra en quince sylt. Denna doftande och söta billet kommer inte bara att lysa upp solen, men kommer också att stärka immuniteten, berikar kroppen med vitaminer och andra användbara ämnen, som är många i kvitten. Japanska kvitten, eller chanomeles, innehåller en rekordmängd askorbinsyra. Inte konstigt att denna frukt kallas den norra citronen. Sorbenten ger den mogna frukten en stark sur smak. Därför är frukten av chanomeles sällan ätit råa, vanligtvis kokas de med tillsats av socker, och kväve sylt anses vara en av de mest utsökta desserterna.

Låt oss överväga några varianter av dess förberedelse.

Hur man förbereder en kvit för sylt

förberedelse av frukt för syltFrukt av vilken kvalitet som helst, även lite gammal, lämpar sig för skörd. Det viktigaste är att de är fulla mogna. Då kommer kvitten att helt avslöja sin smak. Frukt tvättar och borstar fleece på huden. Man tror att det kan irritera struphuvudet och vokalbandet. Frukttorka, dela upp i fyra delar och trimma de skadade platserna.

Ivovy sylt utan skal kommer att bli mer homogen, och med en skal kommer att spara mer vitaminer.

samla frön av kvittenKvartals frukter ska rengöras från frön och frökammare, skölj igen med rent vatten och låt dränera. Nu är vår korg redo för vidare bearbetning.

Quince quince i multivariaten

sylt från kvitten i multivarkNu har varje upptagen hemmafru en multivark, vilket sparar tid och gör livet enklare. Låt oss försöka göra sylt från kvitten i den. Vi behöver följande produkter:

 • kvitten – 1 kg;
 • socker – 0,5-0,75 kg;
 • vatten – 0,5-0,75 liter.

Socker i sylt sätts på viljan. I andelen av en till en, kommer sylt att lagras perfekt i lägenheten. Om du lägger en mindre, är det bättre att rulla i små burkar och förvara i kylskåp, eftersom ämnen med en liten mängd konserveringsmedel kan mögel med tiden.

Metod för framställning:

 1. Fyll flaskens skål med vatten och sätt manuellt läge eller “Multi-cook” till en temperatur på 160 ° C.
 2. Medan vattnet kokar, skära kvittenkvarteren i flera bitar.brygga sylt i multivarken
 3. Fyll frukten i kokande vatten och koka i en halvtimme.
 4. Töm vattnet, låt frukten dränera och väga dem.
 5. Överför dem tillbaka till multivarken och tillsätt så mycket socker som fruktvikten väger.
 6. Koka sylt i ytterligare 40 minuter vid en temperatur av 130 ° C.
 7. Medan massan kokar, sterilisera rena burkar i ugnen eller ångan.
 8. Ordna sylt från kvitten i multivarken på bankerna och ukuporiten.

Quince innehåller mycket gelningsmedel – pektin, så häll alltid hett sylt. Efter kylning blir massan mycket tjockare.

Recept med köttkvarn

sylt från kvitten genom köttkvarnOm du ännu inte har förvärvat en multivariat, tar processen med att förbereda en vinterns delikatess lite längre tid. Men kvantiteten av den färdiga produkten kommer inte att begränsas av skålens storlek. Låt oss försöka laga sylt och haka frukten i förväg i köttkvarn. Ett steg för steg recept kommer att ges med bilder, och då kommer sylt från kvitten att erhållas även från den mest oerfarna älskarinna.

Related  Det är viktigt att veta hur man lagrar bönor fram till nästa skörd hemma

Denna metod har ytterligare en fördel – huden efter köttkvarnen känns inte alls, så det är bättre att inte klippa den.

Förutom kväve och socker behöver vi lite citronsyra och kanel om så önskas:

 • kvitten – 1 kg;
 • socker – 0,75-1 kg;
 • citronsyra – ¼ tesked;
 • kanel – efter smak.

Om du vill spara max C-vitamin, gnugga frukterna på en plastrist.

För att få sylt från kvitten, passera genom köttkvarnen de beredda frukterna och fyll massan med socker. Lämna det i flera timmar för att tillåta kvitten att juice.hoppar över kvitten genom köttkvarn

Sätt sedan kastrullen på spisen för en stark värme och låt i ungefär 40 minuter röra med en sked och ta bort skummet.fylla med kvetsocker

brygga sylt från kvitten

När vätskan från skeden börjar sträcka en tråd och inte droppa, tillsätt citronsyra och kanel, blanda och stäng av. Varm massa sprids i steriliserade burkar och rulla.

De mest lämpliga rätterna för att göra sylt från kvitten är emalj eller rostfritt stål. Aluminiumanvändning är oönskade.

Video recept för doftande efterrätt

Gem fem minuter

sylt från kvitten fem minuterReceptet är lämpligt för älskare av frukt te, pajer och ostekakor. Alla användbara ämnen i jam-pyatiminutke av kvitten är bevarade, så för att bekämpa förkylning stör flera burkar inte.

För att förbereda denna tidiga mogna efterrätt, mättes den beredda frukten med socker i ett en-till-ett-förhållande och lämnas i flera timmar så att kvitten ger juice. Sedan sätts massan på en stark eld, koka snabbt och koka i fem minuter, ständigt rörande. Brand släcker och lämnar sylt på kaminen tills den är helt nedkyld. Därefter upprepas proceduren ytterligare två gånger. Klar sylt hälls över burkar och förseglas. Att hålla en fem minuters behandling är bättre på en cool plats.

Detta recept har många sorter – för varje smak. Här är de mest framgångsrika av dem:

 • Under förberedelseprocessen lägger de bara hälften av sockerns norm. Den andra halvan ersätts med honung, som tillsätts först efter att blandningen har svalnat;
 • i slutet av matlagning sylt säsong med en av kryddorna – kanel, kardemumma, muskotnöt;
 • För att få en rik smak för kvitten, lägg till äpplen, citroner, torkade aprikoser, pumpa, apelsiner eller skalade och hackade valnötter.

Related  7 av de enklaste recepten av pumpa sylt

Nu känner du till några recept, hur man förbereder en quince sylt.

Den resulterande efterrätten är perfekt för att fylla i söta pajer och ostkakor. En tjock gula sylt i en vacker vas kommer att fylla ditt hus med sommar smaker och göra vinterfamilj te dricka särskilt hjärtligt och glatt.