äppeljuiceMycket smaklig och hälsosam, gjord för hand naturlig juice från äpplen till vintern från en juicer. En fascinerande process kommer att strama till och med den mest unemotionala för bevarande av kvinnor, när de kommer att förbereda juice från äpplen för vintern av. Den resulterande produkten kommer att glädja alla familjemedlemmar som enbart trevlig nektar på morgonen och tillägg till de festliga rätterna.

Användbara egenskaper hos äpplen

Äpplen innehåller en mängd olika vitaminer och mineraler, bland vilka är: vitamin A, B2, C, G, kalium, järn, fosfor, jod, magnesiumsalter, folsyra och andra. Regelbunden användning av äpplen stärker immunsystemet, gör kärlens väggar starka och därigenom förhindrar penetrering av toxiner, återställer styrkan. Apple anses vara en av de vitaminiserade frukterna, dess fördelaktiga effekt på kroppen och inte räknas. Men de grundläggande faktorerna är värda att nämnas: förbättrad syn, avlägsnande av modervätskan, ett botemedel mot anemi, stimulera mental aktivitet, förebyggande av Alzheimers sjukdom och cancer, normalisering av hjärt – kärlsystemet, diabetes skydd av tänderna och benhälsa, och många andra positiva egenskaper.

Vilken sort att välja?

För att välja äpplen för juice bör man börja med sin variation och önskad smak. För att få riklig massa och mindre vätska är det bättre att ta äpplen med en tät struktur, som Freedom, Antey, Cosmonaut Titov, Elena. Den resulterande nektaren kommer att ha en söttsyra smak. Och här är älskare av lämpliga sorter: Nizhny Novgorod, Verbnoe, Antonovka. Det är de sura äpplen som rekommenderas att bevara för vintern. Tanniner bidrar till långtidsförvaring av juice i burkar.

Det rekommenderas inte att blanda sorter av äpplen för juice, och även att använda sommar och tidiga mogna äpplen.

Äppelsaft med andra ingredienser

Det bör noteras att denna frukt är mest användbar i sin råform, men det kommer inte att förlora all sin användbarhet vid konservering. Inköp av äppeljuice för vintern genom en juicer är mycket mer fördelaktig för kroppen än den köpt juice. Det är naturligt, utan några skadliga tillsatser och konserveringsmedel.

Denna frukt är grunden för beredningen av alla de kombinerade juicerna. Beroende på sorten och procenten av mognad är det möjligt att tillsätta socker i receptet.

Äpplen är universell och perfekt kombinerad inte bara med andra frukter, men också med grönsaker. För att förbereda juice från äpplen är det möjligt i rent tillstånd, och även med tillsats av en hallon, en päron, currantbär, morötter och andra.

För att starta en hemmafru inte fråga: “Hur att bevara äppeljuice från juicer”, och upplevde nödvändigtvis måste ha märkt, här är toppsäljande recept för elixir.

Related  Exotisk produkt någonstans i världen – kokosnötflis

För att förbereda juice från äpplen genom en juicer för vintern är det inte nödvändigt med stort arbete och en otalig mängd ledig tid. Det räcker att utesluta en kvällstid för denna procedur.

Äppelsaft för vintern genom en juicer utan massa

välj äppleningredienser:

 • äpplen – 3 kg;
 • socker – 50 g (eller efter smak).

Teknik för förberedelse:

 1. Sorterade, inte bortskämda, färska äpplen skärs i fyra delar, ta bort kärnan med ben.skära äpplen
 2. Frukt passerar juicer.vi passerar juicer
 3. Den resulterande vätskan har en grumlig struktur och kräver filtrering. Hemma kan filterets roll utföras med gasväv, bandage eller en ren bit bomullstyg. Från den återstående massan kan du göra sylt.vi filtrerar saften
 4. Uttryckt juice placeras i en kastrull på en eld och bringas till en temperatur av ca 85 grader. Att koka det är inte nödvändigt att ta med!
 5. Förvärmd vätska hälls i burkar och täcks med lock. Nästa är processen att sterilisera burkarna med innehållet på 20 minuter. Rulla sedan upp locket och det är klart!färdig juice

Om det inte finns juicer kan minceren utföra sin roll. Först efter detta bör den resulterande massan vikas i en trasa och läggas under en press.

juice genom köttkvarnVissa vill inte förlora värdefulla vitaminer i frukt- och juicevolymen, så de stänger den med massan, utan att filtrera. Du får recept på sådant preparat.

Otålig äppeljuice – video

Äppeljuice med massa genom en juicer för vintern

saftiga äpplenIngredienser för en tre-liters burk:

 • äpplen – 4 kg;
 • socker – efter smak.

Med 1 kilo äpplen erhålls ca 800 gram juice. Beror på mognadsgrad, kvalitet och styvhet av frukten.

Teknik för förberedelse:

 1. Äpplen tvättar, skär och tar bort kärnan.ta bort kärnorna
 2. Stycken kläm på juicer.pressa saften
 3. Den resulterande massan hälles i en kastrull och placeras på en spis, smäll på låg värme tills den kokar.
 4. Kokad vätska med massa hälls över burkar och skruvas med ett metalllock. Bankerna vänder inte över.rulla saften med massan
 5. Innan du klarar resultatet.juice med massa

Related  Sommar recept för pajer med aprikoser

För dem som vill utföra bevarandet av äppeljuice efter juice extractor med tillägg av mer av en frukt / grönsak erbjuds receptämnen äppelmorotsjuice. I samma proportioner kommer det att vara möjligt att stänga den önskade frukten istället för morötter. Att vara en källa till vitamin A, påverkar morötterna positivt ögonen, kardiovaskulärsystemet, matsmältningsorganen, njurarna, leveren. Dessutom är dess användning rekommenderad för personer med diabetes och lider av ökat blodtryck.

Morot och äppeljuice för vintern

äpplen och morötternaingredienser:

 • äpple – 1,5 kg;
 • morötter – 1 kg.

Teknik för förberedelse:

 1. Tvätta och skär i skivor av äpplen.
 2. Skala morötterna och skära i stycken.vi rengör morötter
 3. Ursprungligen, i juicer, ålägger vi äpplen, efter att ha pressats, dräneras den resulterande blandningen separat.
 4. Vänd nu morötter. Samma sak görs med henne.pressa ut morotjuice
 5. Rör juicerna i en kastrull, sätt i eld, låt vätskan koka. Från kokpunkten bör du vänta ytterligare 2-5 minuter. I detta fall avlägsna hela tiden det bildade skummet.vi tar bort skum
 6. Häll blandningen i de steriliserade bankerna, rulla upp dem, vrid dem över och låt dem svalna under en varm trasa till nästa dag.
 7. Vitamin Cocktail är klart!

Varför behöver jag sterilisera burkar för juice?

Sterilisering är rengöring av behållare för konservering från bakterier genom varm ånga och vatten. Denna process är nödvändig för att undvika reproduktion av anaeroba bakterier även i frånvaro av luft. För att undvika sjukdom botulism, använd ättika, som i de flesta fall används i konservering, men när man skapar bestämmelser från äppeljuice, denna komponent inte räknas. Därför, innan de vrider äpplen, tvättas de noggrant.

Tennskikt kokar alla tillsammans. De kan tåla temperaturer på högst 150 grader Celsius, så det är inte rekommenderat att placera dem länge i full värme.

Related  Recept av matlagning sallader från maskrosor

Lite om en lämplig juicer för en hemmafru

Innan du börjar producera juice bör du hämta en juicepress. För en vanlig hemmafru som är engagerad i bestämmelser i flera burkar för familjen är det inte värt att gräva i superutrustningens egenskaper. Här kommer den tid och ansträngning som ägnas åt att erhålla äppeljuice för vintern från juicepressen vara betydande. Därför är det nödvändigt att ta hänsyn till din juicers produktivitet för att ta bort ledig tid för konservering. Hushållssaftpressen måste vara utformad för fasta grönsaker och frukter, och vilken typ av manuell, mekanisk eller elektrisk som helst kommer redan att påverka tiden för tillagning.

Juicer med egna händer för att hjälpa trädgårdsmästare och trädgårdsmästare

Om det inte finns någon professionell juicer i mitt hus, men jag har många äpplen, kan du göra det själv. Den resulterande konstruktionen kommer att utföra pressens funktion. Fördelar med denna skapelse är att på 10 minuter kan du få samma saft från två kakor. Steg för att bygga en stor juicer:

 1. I en aluminiumpanna med en volym på 10 liter borras ett antal hål på ett avstånd av inte mindre än 5 mm från varandra.
 2. En panna – en kolander placeras i ett kärl, större i storlek och där en öppning är gjord för att dränera vätskan.
 3. All denna mekanism placeras på ramen, vilken är fastsatt på metallrören som är begravda i marken. Jacken vilar mot två svetsade hörn på ett avstånd av en halv meter från marken.
 4. Kolven kommer att vara en dörr av trä några centimeter mindre i diameter än pannan.
 5. Pusheren är en stock, vars längd är höjden på hela strukturen

Vanligtvis när man lagar juice från äpplen till vintern från en juicer hemma föredrar kockarna att lämna köttet. Som ett resultat är den erhållna vätskan för koncentrerad. På vintern spädas en sådan produkt, företrädesvis ut med kokt vatten.