saltad makrillMakrill anses med rätta som en fisk för hälsa och skönhet. Hur man hämtar makrill, så att den blir så användbar och välsmakande som möjligt. Havsfisk är bra som förrätt och som huvudrätt, och med alla slags sidrätter och i sallad.

Läs också artikeln: hur man självkalmer fett hemma.

Makrill – en överkomlig delikatess på bordet

Makrill är en marin varelse med låg kaloriinnehåll, utmärkt smak och ett acceptabelt pris. Dess kött är näringsrikt och hälsosamt, det innehåller vitaminer och mineraler, fettsyror och antioxidanter, lätt smältbara proteiner och användbara salter. Fettmakrill hjälper till att bevara ungdomar och förlänga livet. Makrill i kosten främjar vitalitet och välbefinnande.

Användningen av makrill fisk för hälsa:

 • normaliserar kolesterol;
 • ökar hemoglobin i blodet;
 • ger kroppen nödvändiga vitaminer, mikro och makroelement;
 • främjar viktminskning
 • etablerar metabolism;
 • minskar risken för trombos
 • stärker benvävnad;
 • normaliserar en persons hormonella bakgrund
 • positivt påverkar hudens kvalitet;
 • reglerar vatten-saltbalansen i kroppen;
 • återställer nervceller
 • stärker immunförsvaret
 • förbättrar syn;
 • främjar hjärnaktivitet
 • motverkar åldrandet.

Makrill på bordet – det är bra, smak och mättnad för hela familjen. Att sätta makrill hemma är inte svårt.

Hur man väljer rätt makrill för saltning

god kvalitet fryst fiskInnan du väljer makrill hemma måste du köpa den. Köpa makrill bör vara helt, eftersom produktens färskhet lätt bestäms av utseendet av fiskögon och -gyllor. Det är svårt att välja fisk utan huvud, eftersom de viktigaste tecknen på friskhet och kvalitet är frånvarande.

Fiskmakrill – tecken på kvalitet:

 • lysande ögon;
 • hela röda gyllene;
 • slät färg utan guling och förmörkelse;
 • en trevlig lukt som är karakteristisk för havsfisk;
 • läder utan deformationer och skador.

När du köper frusen makrill bör du vara uppmärksam på glasyren. Isen ska vara transparent och homogen, utan gulning, mörka fläckar, sprickor och sagging. Efter avfrostningen är kvalitetsfisken elastisk, benen måste vara kvar på plats och får inte ligga bakom köttet när det skärs.

Förvaringsplatsen för makrill i den frusna formen är frysen.

Färskfryst makrill – de bästa salt recepten

Havsfisk i butiker och på marknaden kommer ofta i en fryst frusen form. Fisk och skaldjur är bäst bevarade efter chockfrysning. Avfrostmakrill ska vara långsam – i kallt vatten eller i kylskåpet, lämnar det användbara ämnen, smak och lukt av havsfisk. tina fiskenDet rekommenderas inte att tina makrill i förhöjd temperatur eller i varmt vatten. Tillsammans med sådan avfrostning börjar matlagningsprocessen – proteinet i fisken begränsas och produktens kvalitet minskas märkbart.

Fisk och skaldjur i processen med upptining bör förbli i en plastpåse eller under en matfilm, eftersom köttytan är en gynnsam miljö för reproduktion av bakterier och mikroorganismer.

Hur man plockar makrill fryst fryst hemma:

 1. Korrigera tina fisken.
 2. Ta bort fenor, huvud och svans.rena frusna makrill
 3. Att skära upp buken.
 4. Rengör insidan.vi rengör insidan av fisken
 5. Skölj slaktkroppen i kallt vatten.
 6. Ta bort vatten kvar på fiskens yta med en pappershandduk.
 7. Saltmakrill kan vara en bit eller helhet.solil hel eller bitar

Related  Fransk paj Kish Lauren: matlagning och recept med tillsats av kyckling och svamp

Den tillåtna bredden på bitarna är från 2 till 3 cm, med den här storleken får köttet snabbt och väl saltat ut. För saltning bör du välja en medelstor fisk, det blir snabbt saltat, det är bekvämt att arbeta i köket med det.skära fisken i inte för tjocka bitar

Makrill i hemlagad saltlösning

saltad fisk i saltlösningHur man hämtar makrill? Koksalt kan vara kryddigt, för detta vid tillagning av kryddor, socker och kryddor – pepparkorn, kryddnejlika, lövblad och andra enligt personlig smak och önskan läggs till. Spicy ambassadör är ett gott och originellt recept på laxmakrill. Denna maträtt kommer att dekorera det festliga bordet och diversifiera den dagliga menyn. Du kan hämta makrill enligt det klassiska receptet – i saltat saltlösning.

Hur man hämtar makrill i saltlake:

 1. Koksaltlösning. För att förbereda saltlösningen är det nödvändigt att lösa saltet i kallt vatten, tillsätt socker och kryddor, koka sedan vätskan i 2-3 minuter. Den färdiga saltlösningen kyles och filtreras.
 2. Saltande fisk. I glasbehållaren placeras fiskkroppar eller bitar nära varandra. Förberedd fisk hälles med kyld saltlösning.vi fyller fisken med kryddiga groddar
 3. Beredningstiden. Mackerelpartier är väl saltade för en dag, då ska de överföras till en torr behållare – en plastbehållare eller en glasburk. För hela fisken bör tillagningstiden ökas till 3-4 dagar, beroende på deras mängd och önskad styrka hos ambassadören.
 4. Lagring. Den färdiga salta produkten lagras i kylskåp, det är tillåtet att äta inom en vecka. För en längre hållbarhet kan makrill förstöra.

Hemsaltsfisk bör göras i portioner, eftersom hållbarheten hos saltad fisk i kylskåpet är ganska begränsad – inte mer än 5-7 dagar.

Saltad makrill – läcker, enkel och snabb

makrill för betningHavsfisk är en oumbärlig produkt i kosten hos en person i vilken ålder som helst, som fyller vitala och unika ämnen i kroppen. Makrill är en källa till protein, aminosyror och vitaminer. Havsfisk och skaldjur är särskilt användbara för barn, ungdomar och äldre.

Makrill hör till kategorin dietprodukter med lågt kaloriinnehåll, så det rekommenderas att använda det för personer som följer vikten.

Hämta makrill snabbt och gott på ett torrt sätt. Under matlagningen utsöndrar fisken sin egen juice, som är saltad ut.torr fisksaltning För 1 kg makrill, skuren i bitar, behöver du 2 stora laurbærblad, 10 ärter av svartpeppar, en tesked socker och 4 matskedar salt. Dessutom kan du lägga till en bit av en universell krydda med morötter och örter, liksom ett par skedar senapspulver.torr kryddig ambassadör av makrill

Related  En oersättlig efterrätt för vintern – sylt från havtorn

Fiskstycken ska gnidas torrt, lägg i en glas- eller plastbehållare och sätt i kylskåpet. Efter en dag får du en genomsnittlig saltad makrill, och efter två dagar blir fisken mer salt och kryddig.

Makrill – de bästa salt recepten

steg av laxmakrillSaltiga livsmedel rekommenderas i början av måltiden, eftersom de stimulerar aptit och förbättrar magsekretionen. Makrill är en populär produkt för en mängd intressanta tilltugg. På fester är det bra i sig, dess ursprungliga smak kompletterar salladerna.

lätt saltad fisk med lukt av rökRecept för hakning av makrill hemma:

 1. Med flytande rök. Detta recept ger makrill med en trevlig rökt arom. För tre medelstora fisk behövs en saltlösning, förberedd från en liter vatten med 4 matskedar salt, stark brygga, flytande rök och 2 matskedar socker. Flytande rök sätts till den kylda saltlösningen. Fisken placeras i en behållare av glas, hälls i en klar saltlösning och täckt med lock. Makrill för detta recept är beredd i 2-3 dagar.
 1. I lökskal. Detta recept kommer att ge makrill med en lätt lök smak. Lök saltlösning framställd från en liter vatten, en matsked salt, halv matsked socker, 2 teskedar svart bladte och ett stort antal av skal lök – 3 eller 4 nävar. Vatten med kryddor, socker, salt, lök och köks agnar kokades under återflöde under ett genomsnitt av 5-7 minuter. Den svala vätskan filtreras genom en fin sil och fylls med fisk. Inom 12 timmar makrill bör vara vid rumstemperatur, varefter den togs bort i kylskåp under 2-3 dagar.lätt saltad fisk i lökskal
 2. Under förtryck. För detta recept behöver du följande produkter – 2 makrill, 2 matskedar salt, 1 matsked socker, en tesked doftande och slipad svartpeppar. För saltning under oket behöver du en ren fiskfilé, som ska skäras från benen och befrias från huden. Den färdiga filén hälles med en torr blandning för betning. Fisken placeras i kylskåp under förtryck i 7-8 timmar, varefter den är helt klar för användning.

Related  Finheten att laga fläskknippen bakad i ugnen

Du kan saltmakrill helt och hållet – utan urtagning, med huvud och svans. Ingredienser för saltning av två stora fiskar inkluderar: 4 matskedar salt, 2 matskedar socker, en tesked torkad dill och paprika, lite vegetabilisk olja. Alla ingredienser tillsammans med fisken ska placeras i en plastpåse, som ska skakas väl och läggas i kylskåpet i flera dagar. Klar fisk bör tvättas i vatten, torka på papper och lätta gnidning med olja.

Saltad makrill i en timme

makrill av snabb saltningHur snabbt tar man makrill? Användbar och välsmakande saltad makrill kan kokas om 1 timme!

Snabb betning – steg:

 1. Mackerel tvättar, tarmar och skärs i stora bitar.
 2. För två slaktkroppar behöver ungefär ett halvt kilo salt, som är upplagda förberedda bitar.
 3. En timme senare är fisken klar, den måste frigöras från överskott av salt och sätta i en ren lagertank.

En vacker och utsökt tillförsel av saltad makrill på bordet – i lökringar, med tillsats av vegetabilisk olja och citronsaft.

Köttet av makrill är mycket fet, så det absorberar inte överskott av salt. Lagring av färdig fisk är tillåten, ka i marinaden och utan den.

Makrill – doftande och utsökt fisk, som är bra på bordet på vardagar och helgdagar. Om hyresvärd vet hur man hämtar makrill hemma, är det gott, då kan det överraska gästerna och vänligen älska de med denna ovanliga maträtt.