kompaktni MantisMantis kultivator tvrtke Little Wonder radi već 30 godina u vrtovima i kući američkih amatera poljoprivrede. Od osnutka 1980. godine, model nije moderniziran, jer je potpuno prilagođen korisnicima. Lagani i kompaktni mehanizam ima visoku učinkovitost. On provodi primarnu preradu, može raditi na obradivim zemljištima, gdje drugi alati bujice u unutrašnjosti.

Opis svjetlosnog kultivatora Little Wonder

svjetla opremeTrenutačno se na tržište isporučuju električni modeli i benzin, opremljeni Honda ili Kioritzovim motorom. Uzgajivač benzina Mantis Honda i električni model isporučuju se u Rusiju. Vrhunac uređaja je poseban dizajn mlinova, nazvan “serpentin”. Tanki, zakrivljeni i vrlo čvrsti noževi guraju gustu zemlju, dovršavaju završetak, ukrašavaju redove, pripremaju duboke rupe za sadnju biljaka iz kontejnera. Proizvodnost stroja težine 9,5 kg u oranju je 2 tkanja po satu na dubini od 25 cm. Učinkovitost osigurava projektiranje mlinova i brzina rezača 240 okr / min. Traka zemljišta koja se obrađuje je 15-41 cm.

Alat za rezanje MantisMožete preurediti rezače i postati izvrsna polona s kapacitetom od 4 tkanja po satu. Dizajn mlinova predstavlja zakrivljene rezače, čija rezna površina podsjeća na pilu s neravnim zubima. Takav se čvor ne može pohvaliti niti jednim drugim kultivatorom.

Isječci, samo u drugom položaju, ne idu duboko u zemlju i proizvode površinsku obradu, stup.

Kultivator Mantis može obavljati druge poslove:

 • formiraju red za sadnju krumpira pomoću oraha;
 • radi s hillerom;
 • rad s gredicama na temelju kultivatora, čišćenja biljnih ostataka i lišća, povoljno;
 • Radni mehanizam možete opremiti četkom, a kultivator će raditi kao stražar.

Honda motorIsporučuju se na ruskom tržištu, u Japanu su proizvedeni benzinski kultivatori opremljeni Honda motorom. Četverotaktni motor je pouzdan i jednostavan za održavanje. Kapacitet od 1,2 litre. a. pruža duboko oranje i produktivnost.

Reduktor crva, kao što je navedeno od strane korisnika, omogućuje vam da zaštitite jedinicu od oštećenja kada je kamen pogodio. Kada je opterećenje preopterećeno, prazni hod se automatski uključuje i rezač se može očistiti. U tom slučaju motor mora biti prigušen. Dodatna ručica za preklapanje.

Tehničke karakteristike kultivača Mantis 7262:

 • motor – Honda GX25 OHC četverotaktno;
 • snaga na osovinu je 1,2 litre. s;
 • promjer rezača za mljevenje – 25 cm;
 • dubina obrade – 25 cm;
 • broj brzina – 1 naprijed;
 • težina uređaja – 9,5 kg.

Uređaj košta 50 tisuća rubalja.

Mantis na posluMrežni model kultivatora Mantis 7252 je jeftiniji, a isporučuje se i ruskom tržištu. Prednost nad modelom benzina u niskoj buku. Na upravljačkoj ploči nalazi se izbornik brzine. Međutim, manja snaga, opasnost od rada na vlažnom tlu i nedostatak pokretljivosti – nedostaci svih električnih aparata su prisutni. Snaga motora 730 W. Kultivator teži 9 kg, zakvače traku od 23 cm, košta 35 tisuća.

Proizvođač jamči 2 godine za napajanje i 5 godina za specijalne alate za projektiranje. Kada kupujete kultivatore američke tvrtke, potrebno je pažljivo proučiti dokumentaciju za opremu. Slučajevi prijema iz Kine od krivotvorenih proizvoda postali su češći. Jamstvo ne pokriva jamstvo, a kvaliteta alata ne odgovara proizvođaču.

Čak i bez razumijevanja jezika demonstratora, za procjenu učinkovitosti kultivatora, Mantis će pomoći video:

Održavanje kultivatora

motor za kultiviranjeNe postoji idealna tehnika, a svaka jedinica zahtijeva pravilno održavanje i popravak. Kada prvi znakovi ne obratite pažnju, možda ćete morati zamijeniti dijelove, po cijeni od trećine cijelog uređaja. Stoga, prije svega, prije prvog pokretanja potrebno je proučiti upute za uporabu kultivača Mantis. Pravilna priprema uređaja za rad najvažniji je element održavanja opreme u radnom stanju.

Rusko gorivo ne ispunjava uvijek međunarodne standarde. Možda je potrebno unaprijed kupiti benzin i obraniti ga u roku od 24 sata. Oksyadut uključke, postat će čistije. Spremite benzin u metalni spremnik. PET boce su uništene, a mikroadoze plastike u benzinu neće biti korisnije za motor.

Kupnja uređaja, morate kupiti mazivo, ulje za prijenosnike, preporučeno od strane proizvođača. Upute detaljno opisuju postupak pripreme opreme i vremena održavanja. Tehnički priručnik – osnovica za vlasnika opreme. Potrebno je proučiti metode rada.

labavljenje tlaJeste li primijetili na videu, operater se odmakne i vuče automobil iza njega. To se naziva preokrenuti nadzor. Iz sigurnosnih razloga, put mora biti čist od stranih predmeta, životinja, djece. Pozornost je usmjerena na odjeću korisnika i fizičko stanje koje je sigurno za rad.

Posebno je napomenuto da kod rada s benzinskim motorom treba zapamtiti da se na nagibu može izliti benzin iz spremnika. Potrebno je što preciznije učiniti što je moguće pažljivije. U slučaju propuštanja benzina, tijelo se mora odmah obrisati suhom krpom. Na kraju rada, bez čekanja stvrdnjavanja tla, potrebno je očistiti sve dijelove mehanizma.

Ako se oprema ne uspije, uzrok se može pronaći samostalno pomoću tablice kvara i metoda uklanjanja.

Rotirajući mlinovi 240 o / min opasni su za druge. Tijekom operacije, operater mora nositi naočale i zatvorenu odjeću. Mali kamen u toj brzini leti, kao i iz remena, a može uzrokovati ozljede radniku.

Tipični kvarovi

popravak kultivaraVrtna oruđa s motorima složena je tehnika. Ne može se provesti popravak kultivara Mantis samostalno tijekom jamstvenog roka. Dijagnostika će pokazati je li došlo do kvara ili ako je potrebna zamjena potrošnog materijala. Uskladiti s uputama za uporabu, možete pronaći i popraviti nekomplicirane probleme.

Motor se ne pokreće:

 • eventualno prekidač položaja je neispravan i treba ga prebaciti na položaj “1”;
 • provjeriti razinu goriva, ako je potrebno, nadopuniti;
 • provjeriti stanje filtera goriva, možda ga zamijeniti;
 • provjeriti i zamijeniti svjećicu;
 • Ponekad ima puno goriva u spremniku, a onda se svijeća.

Sve ove radnje napisane su u uputama za svaki čvor. A samo ako nisu sami mogli riješiti kvar prema uputama, okreću se servisnom centru. Rezervni dijelovi za kultivator Mantis kupuju se u servisnom centru ili online trgovinama. Pojedinosti i komponente za inozemnu tehnologiju su skupe. Prosječne cijene za neke komponente su:

 • ručno pokretanje – 1500 rubalja;
 • reducer crv – 14 tisuća rubalja;
 • rasplinjač – 4500 rubalja.

Ako se kvara dogodi kroz kvar korisnika, malo je vjerojatno da će očekivati ​​jamstvo. Preduvjet za rad treba biti točnost. A onda će sredstva za manju mehanizaciju iznenaditi radnim kapacitetom 30 godina.

Video o kultivatoru Mantis u ruskoj dachi