kompakta MantisMantis kultivator av företaget Little Wonder har arbetat i trädgårdarna och på husen av amerikanska amatörer av jordbruk i 30 år. Sedan starten 1980 har modellen inte moderniserats, eftersom den passar helt för användarna. Lätt och kompakt mekanism har hög prestanda. Han driver primärbearbetning, kan arbeta på åkermark, där andra verktyg går in i landet.

Beskrivning av ljuskultivaren av Little Wonder

ljusutrustningFör närvarande levereras elmodeller och bensin, utrustade med en Honda eller Kioritz-motor, till marknaden. En bensinkultivator Mantis Honda och en elektrisk modell levereras till Ryssland. Höjdpunkten i enheten är en speciell design av kvarn, kallad “serpentin”. Tunna, krökta och mycket robusta knivar svullnar den täta marken, avslutar efterbehandling, dekorerar rader, förbereder djupa hål för plantering av växter från behållare. Maskinens produktivitet som väger 9,5 kg vid plöjning är 2 väv per timme på 25 cm djup. Effektiviteten ges av marmors konstruktion och skärhastigheten 240 rpm. Den remsa av mark som ska behandlas är 15-41 cm.

Mantis kultivatorerDu kan omorganisera skärarna och de blir en utmärkt polona med en kapacitet på 4 väv per timme. Millingarnas design representerar böjda skär, vars skäryta liknar en såg med ojämna tänder. En sådan knut kan inte skryta med någon annan kultivator.

Samma skärare, bara i ett annat läge, går inte djupt in i marken och producerar en ytbehandling, en pol.

Cultivator Mantis kan utföra andra operationer:

 • bilda en rad för att plantera potatis med en plog;
 • arbetar med en hiller;
 • arbeta med rakes på basis av en kultivator, rengöringsplanter förblir och lämnar, bekvämt;
 • Du kan utrusta arbetsmekanismen med en pensel, och kultivaren kommer att fungera som vaktmästare.

Related  Viking gräsklippare – ett värdigt val av tillförlitlig teknik

Honda motorLevereras på den ryska marknaden, tillverkas bensinkultivatorer i Japan, utrustade med en Honda-motor. Fyrtaktsmotorn är pålitlig och lätt att underhålla. Kapacitet i 1,2 liter. a. ger djupt plöjning och produktivitet.

Worm reducer, som noterat av användarna, låter dig skydda enheten mot skador när stenar slår. När lasten är överbelastad slås tomgången automatiskt på och skäraren kan rengöras. I detta fall måste motorn vara dämpad. Kompletterande bekvämt handtag.

Tekniska egenskaper hos kultivaren Mantis 7262:

 • motor – Honda GX25 OHC fyrtakt;
 • kraften till axeln är 1,2 liter. s .;
 • Diameter av fräsar – 25 cm;
 • förädlingsdjup – 25 cm;
 • antal hastigheter – 1 framåt;
 • enhetens vikt – 9,5 kg.

Enheten kostar upp till 50 tusen rubel.

Mantis på jobbetNätverksmodellen på kultivaren Mantis 7252 är billigare och levereras också till den ryska marknaden. Fördel över bensinmodellen i lågt ljud. Det finns en hastighetsväljare på kontrollpanelen. Men mindre kraft, faran att arbeta på våtmark och brist på rörlighet – bristerna hos alla elektriska apparater är närvarande. Motoreffekt 730 Watt. Kultivaren väger 9 kg, plogar en remsa av 23 cm, kostar 35 tusen.

Tillverkaren ger en garanti på 2 år för kraftdelen och 5 år för specialdesignare. När du köper en kultivator av ett amerikanskt företag är det nödvändigt att noggrant studera dokumentationen för utrustningen. Fall av kvitto från Kina av förfalskade produkter har blivit vanligare. Forfeit omfattas inte av garantin och kvaliteten på verktyget uppfyller inte den ifrågavarande tillverkaren.

Även utan att förstå demonstrantens språk, kommer Mantis att utvärdera effektiviteten av kultivatorn:

Underhåll av kultivatorer

kultivatormotorDet finns ingen ideell teknik, och någon enhet kräver korrekt underhåll och reparation. När de första tecknen inte är uppmärksamma kan det vara nödvändigt att byta ut delar till en tredjedel av hela enheten. Därför är det först och främst före den första uppstarten nödvändigt att studera Mantis-instruktionsboken. Korrekt förberedelse av enheten för drift är det viktigaste inslaget vid underhållsutrustningen.

Ryska bränslen uppfyller inte alltid internationella standarder. Kanske måste du köpa bensin i förväg och försvara den inom 24 timmar. Oksyadut inklusioner, det blir mer rent. Förvara bensin i en metallbehållare. PET-flaskor förstörs, och mikrosatser av plast i bensin kommer inte att göra det mer användbart för motorn.

Köpa enheten, du måste köpa smörjmedel, växellådsolja, rekommenderad av tillverkaren. Anvisningarna beskriver proceduren för att förbereda utrustningen och tidpunkten för underhållet. Teknisk manual – primeren till ägaren av utrustningen. Det är nödvändigt att studera arbetsmetoderna.

Related  Oversikt over Garden Nectar-modeller

lossa jordenVisste du på videon, kör operatören bort och drar bilen bakom honom. Detta kallas omvänd kontroll. Av säkerhetsskäl måste banan vara ren från främmande föremål, djur, barn. Uppmärksamhet riktas mot användarens kläder och fysiska tillstånd, vilket är säkert för arbete.

Det är speciellt noterat att när man arbetar med en bensinmotor måste man komma ihåg att i höjden kan bensin från tanken hällas ut. Det är nödvändigt att göra omkastningarna så noggrant som möjligt. Vid läckage av bensin måste kroppen avlägsnas omedelbart med en torr trasa. Vid slutet av arbetet, utan att vänta på att härda marken, är det nödvändigt att rengöra alla delar av mekanismen.

Om utrustningen misslyckas kan orsaken hittas självständigt med hjälp av felbordet och elimineringsmetoderna.

Rotationsfabrikerna 240 rpm är farliga för andra. Under operationen måste operatören ha på sig glasögon och stängda kläder. En liten sten vid denna hastighet flyger, från en slinga, och kan orsaka skada på arbetaren.

Typiska störningar

kultiveringsreparationTrädgårdsredskap med motorer är en komplex teknik. Reparation av cultivator Mantis självständigt under garantiperioden kan inte utföras. Diagnostik kommer att visa om en uppdelning inträffade eller om byte av förbrukningsvaror krävs. Förenlig med bruksanvisningen kan du hitta och åtgärda icke-komplexa problem.

Motorn startar inte:

 • Positionsomkopplaren är möjligen defekt, och den ska bytas till läge “1”;
 • kontrollera bränslenivån, om nödvändigt, fylla på;
 • kontrollera bränslefilterets tillstånd, eventuellt byta ut det;
 • kontrollera och byt ut tändstiftet;
 • Ibland finns det mycket bränsle i tanken, då är ett ljus gjutet.

Alla dessa åtgärder skrivs i instruktionerna för varje nod. Och bara om de inte kunde lösa felet själva enligt vägledningen, vänder de sig till servicecentret. Reservdelar till Mantis-kultiverna köps på ett servicecenter eller på nätbutiker. Detaljer och komponenter för utomeuropeisk teknik är dyra. De genomsnittliga priserna för vissa komponenter är:

 • manuell starter – 1500 rubel;
 • reduktionsmask – 14 tusen rubel;
 • förgasare – 4500 rubel.

Related  Betyg av de bästa modellerna av gräsklippare av bensin

Om felet uppstår genom användarens fel är det osannolikt att du förväntar dig en garanti. Förutsättning för drift bör vara noggrannhet. Och då kommer medlen av mindre mekanisering att överraska med arbetsförmåga i 30 år.

Video om kultivator Mantis i ryska dacha