kompakte MantisMantis kultivator av selskapet Little Wonder har jobbet i hagen og på husene til amerikanske amatører av jordbruk i 30 år. Siden etableringen av 1980 har modellen ikke blitt modernisert, siden den passer helt til brukerne. Lys og kompakt mekanisme har en høy ytelse. Han driver primærbearbeiding, kan jobbe på beitejord, hvor andre verktøy går inn i landet.

Beskrivelse av lyskultivatoren til Little Wonder

lysutstyrI dag leveres elektriske modeller og bensin, utstyrt med en Honda eller Kioritz motor, til markedet. En bensinkultivator Mantis Honda og en elektrisk modell leveres til Russland. Høydepunktet på enheten er en spesiell utforming av møller, kalt “serpentin”. Tynne, buede og svært robuste kniver svulmer den tette bakken, avslutter etterbehandling, dekorerer rader, forbereder dype hull for planting av planter fra containere. Produktiviteten til maskinen som veier 9,5 kg ved pløying, er 2 veve per time på 25 cm dybde. Effektiviteten er gitt ved konstruksjonen av møllene og hastigheten på kuttrene 240 rpm. Båndet av land som skal behandles er 15-41 cm.

Mantis kultivatorerDu kan omorganisere kutterne og de blir en utmerket polona med en kapasitet på 4 veve per time. Utformingen av møllene representerer buede kuttere, hvor kappoverflaten ligner en sag med ujevne tenner. En slik knute kan ikke skryte av noen annen kultivator.

De samme kuttere, bare i en annen posisjon, må ikke gå dypt inn i bakken, og produsere overflatebehandling, en pol.

Cultivator Mantis kan utføre andre operasjoner:

 • danner en rad for å plante poteter med en plog;
 • jobber med en hiller;
 • arbeide med raker på grunnlag av en kultivator, rengjøringsplanter forblir og etterlater, beleilig;
 • Du kan utstyre arbeidsmekanismen med en børste, og kultivatoren vil fungere som vaktmester.

Honda motorLeveres på det russiske markedet, produseres bensinkultivatorer i Japan, utstyrt med en Honda-motor. Firetaktsmotoren er pålitelig og enkel å vedlikeholde. Kapasitet i 1,2 liter. a. gir dyp pløying og produktivitet.

Worm reducer, som notert av brukere, lar deg beskytte enheten mot skade når stein treffer. Når lasten er overbelastet, slås tomgang automatisk på og kutteren kan rengjøres. I dette tilfellet må motoren være dempet. Kompletterende praktisk klaffhåndtak.

Tekniske egenskaper til kultivatoren Mantis 7262:

 • motor – Honda GX25 OHC firetakt;
 • kraften til akselen er 1,2 liter. s.;
 • diameter av fresemaskiner – 25 cm;
 • prosessdybde – 25 cm;
 • antall hastigheter – 1 fremover;
 • vekt på enheten – 9,5 kg.

Enheten koster opptil 50 tusen rubler.

Mantis på jobbenNettverksmodellen til kultivatoren Mantis 7252 er billigere. Den leveres også til det russiske markedet. Fordel over bensinmodellen i lav støy. Det er en hastighetsvelger på kontrollpanelet. Men mindre kraft, faren for arbeid på våt grunnlag og mangel på mobilitet – manglene på alle elektriske apparater er til stede. Motorkraft 730 Watt. Kultivatoren veier 9 kg, ploger en strimmel på 23 cm, koster 35 tusen.

Produsenten gir en garanti på 2 år for kraftdelen og 5 år for de spesielle designkutterne. Når du kjøper en kultivator av et amerikansk selskap, er det nødvendig å studere dokumentasjonen for utstyret nøye. Tilfeller av kvittering fra Kina om forfalskede produkter har blitt hyppigere. Forfeit er ikke dekket av garantien, og kvaliteten på verktøyet oppfyller ikke den hevde produsenten.

Selv uten å forstå demonstrantens språk, for å evaluere effektiviteten av kultivatoren, vil Mantis hjelpe video:

Vedlikehold av kultivatorer

kultivatormotorDet er ingen ideell teknikk, og en hvilken som helst enhet krever riktig vedlikehold og reparasjon. Når de første tegnene ikke er oppmerksomme, kan det være nødvendig å bytte ut deler, til en tredjedel av hele enheten. Derfor, først og fremst, før den første oppstarten, er det nødvendig å studere bruksanvisningen til kultivatoren Mantis. Riktig forberedelse av enheten for drift er det viktigste elementet i å vedlikeholde utstyret i funn.

Russisk drivstoff oppfyller ikke alltid internasjonale standarder. Kanskje du må kjøpe bensin på forhånd og forsvare det innen 24 timer. Oksyadut inneslutninger, det blir renere. Oppbevar bensin i en metallbeholder. PET-flasker er ødelagt, og mikrosessene av plast i bensin vil ikke gjøre det mer nyttig for motoren.

Kjøper enheten, du må kjøpe smøremiddel, girolje, anbefalt av produsenten. Instruksjonene beskriver prosedyren for utarbeidelse av utstyret og tidspunktet for vedlikehold. Teknisk håndbok – Primeren til eieren av utstyret. Det er nødvendig å studere arbeidsmetoder.

lossing av jordaHar du lagt merke til på videoen, rygger operatøren og drar bilen bak seg. Dette kalles omvendt kontroll. Av sikkerhetsgrunner må stien være ren fra fremmedlegemer, dyr, barn. Oppmerksomhet er trukket på brukerklær og fysisk tilstand, som er trygt for arbeid.

Det er spesielt bemerket at når du arbeider med en bensinmotor, må det huskes at i skråningen kan bensin fra tanken helles ut. Det er nødvendig å gjøre omslagene så nøye som mulig. Ved lekkasje av bensin må kroppen tørkes straks av med en tørr klut. På slutten av arbeidet, uten å vente på herding av bakken, er det nødvendig å rengjøre alle deler av mekanismen.

Hvis utstyret mislykkes, kan årsaken bli funnet uavhengig av feilmeldingen og elimineringsmetodene.

Roterende møller 240 rpm er farlig for andre. Under operasjonen må operatøren ha på seg briller og lukkede klær. En liten stein i denne hastigheten flyr, fra en slynge, og kan forårsake skade på arbeideren.

Typiske funksjonsfeil

kultivator reparasjonHageverktøy med motorer er en kompleks teknikk. Reparasjon av kultivator Mantis uavhengig i garantiperioden kan ikke utføres. Diagnostikk vil vise om det oppstod en sammenbrudd eller om utskifting av forbruksvarer er nødvendig. Avstemme med bruksanvisningen, kan du finne og fikse ikke-komplekse problemer.

Motoren starter ikke:

 • Posisjonsbryteren er muligens defekt, og den skal byttes til stilling “1”;
 • kontroller drivstoffnivået, om nødvendig, fyll opp
 • kontroller tilstanden til drivstoffilteret, eventuelt erstatt det
 • sjekk og sett på tennpluggen;
 • Noen ganger er det mye drivstoff i tanken, da er et stearinlys kastet.

Alle disse handlingene er skrevet i instruksjonene for hver knute. Og bare hvis de ikke kunne løse feilen selv i henhold til veiledningen, blir de til servicesenteret. Reservedeler til kultivatoren Mantis kjøpes hos et servicecenter eller nettbutikker. Detaljer og komponenter for oversjøisk teknologi er dyre. Gjennomsnittlige priser for enkelte komponenter er:

 • manuell startbilde – 1500 rubler;
 • reduksjonsmaske – 14 tusen rubler;
 • forgasseren – 4500 rubler.

Hvis feilen oppstår gjennom brukerens feil, er det lite sannsynlig å forvente en garanti. Forutsetning for drift bør være nøyaktighet. Og så vil mekanismen for mindre mekanisering overraske med arbeidskapasitet i 30 år.

Video om kultivatoren Mantis i den russiske dacha