Prošle godine kupio je drvo od drva. Izrežite ga ne previše ohrabrujući i dobivate šikove guste grmove. Vidjevši rezultat, žena ga je željela natjerati da prođe uz ulicu. Reci mi kako umnožiti kutiju i mogu li koristiti reznice ostavljene nakon rezanja?

Boxwood je zimzeleni grm koji se koristi za ukrašavanje ne samo gradskih parkova, već i privatnih posjeda. Zbog dobrog podnošenja redovitih “frizura” iz drvene drvene kutije izrađuju se razni vrtni likovi ili bizarne grede.

šimšir

Za reprodukciju drvenog drveta ne postoje posebne poteškoće. Nakon što ste jednom kupili mladu grmu, možete sebi osigurati sadni materijal za cijelu stranicu. Stoga biljka umnožava na tri načina:

  • sjemena;
  • zelene slojeve;
  • reznice.

Reprodukcija drvne sjemenke sjemena

sjemenke od drva

Za reprodukciju se bere samo zrele sjemenke koje se bere krajem jeseni. Prije sjetve moraju se natopiti u korijenu tijekom jednog dana. Zatim stavite na vlažnu krpu za klijanje. Povremeno prskajte tkaninu, održavajući vlagu. Ovaj postupak je dosta trajan i trajat će oko mjesec dana.

Nakon što su sjeme proklijale, ispustite ih u posudu s mješavinom pijeska i treseta, usmjeravajući klice dolje (to su korijeni). Gornji poklopac s filmom koji se uklanja nakon nastanka. Mjesec dana kasnije odrasli sadnice se prenose na otvoreni zrak u sjeni. U travnju su posadeni na krevet, a prve dvije zime su zaštićene.

Ova metoda nije baš popularna, jer sjemenke krumpira slabo i brzo gube klijavost. Osim toga, stalna potreba za šišanjem otežava ih sakupljanje.

Reprodukcija zelenim slojevima

zelene slojeve drva

Za reprodukciju slojeva u odraslih grmlja, odaberite mlade grančice, koje se nalaze što bliže tlu, kako bi se savile i lagano prikopate. Do jeseni, slojevi će oblikovati vlastiti korjenov sustav. Pažljivo kotrite da se odvojene grmove odvojite od glavnog grma i transplantacije do stalnog mjesta.

Related  Kako napraviti vlak sa svojim vlastitim rukama

Reprodukcija reznicama

kutija reznica

Ova metoda je najpopularnija s obzirom na činjenicu da se materijal uvijek može preuzimati iz preostalih grmova (vlastitih ili susjednih) nakon rezanja. Reznice su izrezane na 15 cm komada, što je donji dio rezanja pod kutom. Stisnite sve lišće, ostavljajući 3 na vrhu, a od dna rezati reznice nožem.

Za korijenje, bolje je koristiti neodjelo (godišnje ili dvogodišnje) reznice dobivene tijekom ljetnog obrezivanja – tada će imati vremena da se skloni zimi i dobro će preživjeti.

Pripremljene reznice posađene u loncima s labavim nutrijentnim tlom. Da biste to učinili, smjesa lišća zemlje i pijeska u jednakim omjerima uz dodavanje treseta. Posuda mora nužno imati otvore za drenažu, zbog stagnacije voda reznica će umrijeti prije korijena. Na vrh poklopca lonca s paketom tako da lišće ne dodiruju.

Slame boxwood ne podnosi visoku vlažnost, pa se ne mogu ukorijeniti u vodu, ali moraju odmah biti postavljeni u zemlju.

Povremeno staklenika se emitira i posuti s posadama. Nakon pojave mladih listova, film se uklanja, a dva mjeseca kasnije mlada mladenačka grmlja posadena su na stalno mjesto.

reznice spremne za transplantaciju

Odmah možete posaditi reznice na otvorenom polju u penumbri, držeći razmak između njih na 10 cm. Tlo oko grma pokriti. Za zimu, mlada nasada je zaštićena od mraza.

Dostupno i jednostavno: množimo kutiju s reznicama – video