Jesen se približava, a petunije u seoskom domu neće nestati. Prvi mraz će ih ubiti. Čuo sam da nekako možete zadržati cvijeće do sljedećeg proljeća. Je li to tako? Ako da, recite mi kako se zimi bojati petunije kod kuće. Hvala unaprijed!

Da, tehnologija očuvanja petunije do proljeća. Malo je uznemirujuće, ali uopće nema ništa nadnaravno o tome. Najvažnije je znati kako se zimi provesti kod kuće kod kuće, a možete uživati ​​u mladom cvijeću usred zime.
Petunias na prozoru
Dovoljno je samo pridržavati se nekih pravila.

Transplanting petunia

Na kraju ljeta ili rane jeseni, kada dani više nisu vrući, no noću temperatura ne pada ispod nulte, odaberite najjače i zdrave grmlje Petunije. Vrlo ih pažljivo kopajte s tla, kako ne biste oštetili korijenski sustav.

Osušeni i oštećeni listovi i grančice trebaju se rezati oštrim škarama. Nakon toga, biljke su transplantirane u lonce. Najbolje je popuniti ih mješavinom tla i komposta kako bi se osiguralo dobro napunjavanje. Za prva tri do četiri dana (ako se ne očekuje zamrzavanje) cvijeće treba ostaviti na ulici kako bi se smanjio stres transplantacije. Tada se mogu unijeti u sobu.

Petunia se brine za zimu

U hladnoj sezoni petunija treba minimalnu brigu:

  • dobra rasvjeta;
  • zalijevanje ne više od 2-3 puta mjesečno;
  • potpuno odbacivanje gnojiva.

Petunia se brineAli najvažnija stvar je osigurati odgovarajuću temperaturu. Optimalna će biti + 10 … + 15 stupnjeva Celzija. Stoga ih obično čuva zimi na izoliranim loggiama. Cvijeće lako podnosi i privremeno spuštanje temperature – glavna stvar je da ne pada ispod + 2 … + 4 stupnja.

S pravom skrbi, početkom sredinom veljače cvjetovi cvjetaju, oduševljavaju vlasnike svjetlinu i ljepotu usred zime.

Rezanje i sadnju

Neki vrtlari, nakon čekanja na toplim danima, ponovno postavljaju petunije na otvorenom terenu. No, druge godine biljke obično cvjetaju manje intenzivno i više su osjetljive na bolesti od svježih. Stoga je bolje provoditi reznice.

Da biste to učinili, odaberite najčvršće grančice na grmlju i lagano ih izrežite. Optimalna duljina iznosi 5-10 cm. Rubovi bi trebali biti mladi, zeleni, ali istodobno imati barem nekoliko internoda. Uklonite donje lišće, ostavljajući 2-3 gornjeg lišća.Reznice su dobro uspostavljeneSada se reznice mogu posaditi u lonce, a kada dođe vrijeme, posadite ih u zemlju na otvorenom terenu.

Video će reći više o zimskoj skrbi za petunije: