Berätta för mig hur korrekt att transplantera en orkidé? Min skönhet har bott med mig i två år och under denna tid har växt väldigt mycket – busken faller rakt ut ur potten och långa luftrutter sprids ut i alla riktningar. Jag vill byta potten, men jag är rädd för att skada henne. Hjälp eller hjälp råd eller råd, tack.

orkidétransplantationAlla inomhusblommor behöver en periodisk transplantation, och orkidéen är inget undantag. Tiden går och en liten busk växer, den blir trång i en gammal kruka, och på ett år eller två kan substratet inte längre leverera epifyten med näring, trots utfodring. Om du inte byter jordens blomma och inte ökar utrymmet för utveckling, börjar det ont och vissnar. Hur korrekt transplanteras en orkidé och när det är bättre att göra?

Transplantationstidöverföringstid

Det är bäst att transplantera orkidéer på våren när tillväxtprocesserna aktiveras. Vårt orkidétransplantation överför lättast och anpassar sig snabbt till nya förhållanden.

Men det händer ofta att det inte finns något sätt att vänta till våren, och för att rädda blomman är det nödvändigt att störa det på hösten eller vintern. Följande tecken tyder på att en orkidé behöver en brådskande transplantation:

 • utseendet av mögel på ytan av substratet;
 • förvirring av busken;
 • förfall av löv eller rötter.

I sådana fall är väntan full av konsekvenser och det finns ingen anledning att vänta på vårperioden.

Om det är ett brådskande behov av att transplantera en blommande orkidé, då några dagar före proceduren, ska du skära blomman – växten behöver all styrka att återhämta sig, och han kommer bara ta dem och det finns risk för att man förlorar växten.

Orchid plantering steg för steg

I processen med tillväxt interfolierar orkidéns rotsystem tätt intervallet i cortexen, så det är nödvändigt att utföra proceduren mycket noggrant och konsekvent, nämligen:

 1. Krossa rosetten med fingrarna, ta ut busken från potten tillsammans med jorden. Om du inte gör det på en gång kan du gå runt plastbehållaren och klämma den med händerna. Annars måste vasen skäras eller offras av flera rötter om potten är tätt.vi får en orkidé
 2. Skölj alla rötter under kranen och frigör dem från barkens rester – och från den gamla jorden kan du bli av med, och roten är klart synlig.tvättning
 3. Skär med hjälp av saxar, skära alla trådlösa och hala rötter – den första har torkat upp och den andra – ruttna, och det kommer ingen nytta av dem. Om ryggraden halva ruttna, skär bara den skadade delen. Det borde finnas bara friska rötter – elastisk och grön.omskärelse
 4. Torra och gulade nedre löv ska också tas bort. För att göra detta måste du skära arket i två delar och skruva försiktigt av vardera.
 5. För att förhindra att rotoljorna sköljs i en lösning av kaliumpermanganat.
 6. Stänk alla sektioner med krossat aktivt kol.slam sprinkling
 7. Lämna orkidén på ca 6-8 timmar för att torka väl.
 8. När busken torkas lägger du lite dränering på potten och installerar orkidén i mitten. Det är bara att fylla rötterna med nytt substrat, fördela det försiktigt mellan dem med en pinne. Åtdragning av barken är inte nödvändig, för att inte skada blomman – med tiden kommer han att ta en “bekväm pose”, och vid behov kan jorden läggas till.orkidé plantering

När man transplanterar en orkidé med ett stort antal luftrötter kan vissa av dem placeras i en kruka, speciellt om huvudrotsystemet har skadats allvarligt och avskärits, men det behöver inte skjutas in i vasen.

Transplanterad busk under de första två veckorna ska placeras i en skuggig och kall plats (högst 20 grader av värme). Den första vattningen kan utföras inte tidigare än 5 dagar efter proceduren, genom nedsänkning.

Videoinstruktion vid transplantation av orkidéer