Posađeno u zemlji prije pet godina actinidia, ali nikada nije plodovao. Duboko cvjeta, razvija se normalno, ne razboli. Čitao sam da razlog može biti da je liana “istog spola”. Recite mi kako razlikovati aktinidijsku mušku biljku od žene, i što trebate učiniti da biste dobili usjev?

ActinidiaActinidia se često ne vidi na mjestu, ali oni koji su bar jednom okusili njegov mali, ali ukusni plod, sa zadovoljstvom rastu puzavac. U skrbi je apsolutno nepretenciozan, čvrsto podnosi nepovoljne vremenske uvjete, praktički nije bolestan i nije oštećen od štetočina. Osim toga, ima lijep ukrasni izgled i izgleda sjajno na luku ili pergoli.

Međutim, početak vrtlara često se suočavaju s takvim problemom koji, nakon cvatnje, cvatovi se jednostavno raspadaju, ne ostavljajući jajnike na grmu. Razlog za takvo ponašanje aktinidije i nedostatka voća jest pripadnost biljke samo ženskom ili muškom seksu.

Plodnih Actinidia dolazi nakon treće godine sadnje i samo kad je biljka oba spola, muški biljka jedan mora biti najmanje četiri žene.

Koja je razlika između dječaka i djevojke aktinidije?

Razlikovati malu aktinidijsku mušku biljku od žene je prilično teško. Jedan od najpouzdanijih načina je čekati ljeto, kada liana cvjeta, i pažljivo ispitati cvijeće:

  1. Muški biljke što rastu svjetala 3 cvjetova, dok je u središtu cvijeta je vrlo dugo prašnici s crnim vrhovima, ali ne i jajnici. Nakon cvatnje, većina cvatovima prolio.muške aktinidije
  2. ženski Actinidia tvori jednu cvat, u središtu koje pokazuje lagani zeleni jajnika. Kratki prašnici nisu raspoređeni snopa i promjer cvijeta u dva reda – u podnožju jajnika Stamen s crnim vrhovima, a na samom vrhu jajnika – bijela.ženske aktinidije

Neke vrste aktinidije mogu se razlikovati po boji lišća. Djevojke uvijek imaju zelenu boju, dok u dječaka lišće na vrhovima u lipnju postaju bijele, au rujnu postaju crvene.razlike

Related  Stabla na sadnicama: kada možete početi saditi

Što ako je biljka jednospolni?

Muška biljka nema jajnika, a ženka ima sterilne stabla – otkriva začarani krug koji ne daje aktinidijsku plodu. Da biste dobili vinovu lozu iz vinove loze, potrebno je utvrditi kojem spolu pripada i da u proljeće biljka biljke suprotnog spola bude na grmu. Također možete posaditi pokraj novog grma suprotnog spola.

Razlika između Actinidia muške i ženske – video