Preuzeto orhideja phalaenopsis. Cijelo se zime cvjetalo, a ljeti su se lišće počele isušivati. Recite mi, s kojim gnojivom možete vratiti orhideja u život?

Orchard Phalaenopsis privlači pažnju uzgajivača cvjetnica prvenstveno zbog toga što razdoblje cvatnje traje do šest mjeseci. Naravno, biljka će uživati ​​u cvatu pogled s pravilnom brigom, što uključuje i kompetentno uvođenje gnojiva. Uostalom, gnojivo će imati koristi samo ako se uvodi tijekom razdoblja rasta cvijeta. Kada je orhideja u razdoblju odmora, može biti i opasno i dovesti do njegove smrti.

Opći zahtjevi za gnojiva za orhideje

Phalaenopsis orhidejeZa gnojidbu orhideja, gnojiva u tekućem obliku su najprikladnija, omogućujući ih da se rasprše po tlu u loncu. Na kontejneru s gnojivom piše: “Za orhideje”.

Također se često koriste univerzalna univerzalna gnojiva. Međutim, treba uzeti u obzir da se, kada se primijene, preporučenu dozu treba smanjiti za faktor 3 kako bi se spriječila opekotina korijena biljke. Iz istog razloga, gornji preljev treba odabrati s niskom razinom kiselosti.

Najvažniji elementi za aktivni razvoj orhideja su fosfor, kalij i dušik. Ovisno o stupnju razvoja i rastu phalaenopsisa, koriste se različite koncentracije:

  • u razdoblju rasta, prednost se daje gnojivima s visokim udjelom dušika;
  • za stvaranje pupova, fosfor i kalij su potrebni;
  • mlade orhideje za normalan razvoj trebaju gornji obrok s većim udjelom fosfora;
  • Kako bi se osiguralo svijetle i bujne boje, također se koristi fosfor.

Orhideje se mogu oploditi na dva načina: uvođenje hranjivih tvari ispod korijena i listova gornjeg odijela.

Korijena hranjenja Phalaenopsis

korijen preljevom

Toplinski preljev se primjenjuje samo na apsolutno zdrave orhideje. Ali ovdje je potrebno pridržavati se nekih pravila:

  1. Završno odijelo se ne izvodi tijekom odmora i nakon transplantacije cvijeta.
  2. Bolje je da ne bacate bolesne biljke u korijen gornjeg tijesta.
  3. Da biste spriječili procvat, ne oploditi orhideja tijekom cvatnje.

Prije dodavanja gnojidbe, dobro je vlaženje korijena zalijevanjem biljke.

Gnojivo razrijeđeno u toploj vodi u omjeru naznačenom na pakiranju. Pripremljena tekućina ulijte u malu zdjelu – da stane lonac tamo. Pot orkide staviti 20 minuta u zdjelu, a vrh s malo iste rješenje. Nakon preporučenog vremena, uklonite vazu i ostavite ga višak vode.

glavna boja gnojiva

Među korijen gnojivo smatra kola majstor boje (za razvoj listova i korijena) je najučinkovitiji, Master boja Orhideja (potiče proizlazi karticu), Pocon (povećava otpornost na bolesti), Greenworld (povećava razdoblju cvatnje).

Related  Pokušaj kao purica u prvim danima života?

Folijarna primjena gnojiva

Vlaknastu obradu listova primjenjuje se tijekom rasta korijenskog sustava, s oštećenjem korijenskog sustava, kao i kloroze. Preporučljivo je provesti lijepljenje listova u oblacima, tako da lišće ne dobiva opekline od sunca.

Korijen i foliarno odijevanje treba biti učinjeno zauzvrat, ali ni u kojem slučaju ne istodobno.

liječnički prekršaj

Sprej “Doktor Folly – orhideja” dobro je dokazao – raspršuje lišće s gornje i donje strane, a zračni korijen na površini posude. Cvijeće i pupoljci se ne mogu obraditi. Ovo univerzalno gnojivo sprečava bolest od kloroze (kada cvijet nema hranjive tvari), sušenje listova, a potiče i cvjetanje.

Video o pravilnoj oplodnji orhideja