I år lägger vi ett växthus, vi planerar att plantera där krysantemum för deras ytterligare försäljning. Berätta för mig, vilka egenskaper är det att odla krysantemum på en skiva i ett växthus?

Som det är känt refererar krysantemum till senblommande höstväxter. Men tack vare växande krysantemum på ett snitt i ett växthus kan du få en blomma av blommor inte bara på hösten. Hantering av blomningsprocessen, klara krysantemum skärs tre gånger om året under vinterns vårmånader. Men det räcker inte för att bara plantera blommor i växthuset. För att ha stora stora blomställningar inom 4-5 månader är det nödvändigt att skapa lämpliga förutsättningar för växten och strikt klara kraven på:

  • jord;
  • temperaturreglering;
  • belysning;
  • vattning;
  • gödningsmedel.

växthus med krysantemum

Jord för växthus plantering krysantemum

För odling av krysantemum i ett växthus kan du som bas använda en vanlig jord, där lite för att lägga till sand och humus. För att berika marken, gör även kalk, kaliumsulfat, kalciumnitrat och superfosfat i proportionerna 5: 5: 2: 3 per 1 m3.

Termiska förhållanden

Acceleration av krysantemumtillväxt kräver att temperaturregimen överensstämmer vid olika stadier av tillväxt. Vid landning är den lämpligaste temperaturen inte mer än 18 grader av värme. När de första knopparna dyker upp, bör temperaturen minskas till 10 grader, så att plantan kan överleva längre fram till avstängningstiden.

Växthusodling av krysantemum gör det möjligt att reglera det ögonblick då blomställen mottas genom dess tillvägagångssätt eller otdviganija. Så, temperaturförhöjningen i växthuset till 20 grader approximerar blomningen under en och en halv vecka, vilket sänker temperaturen trycker den bort.

Eftersom läggandet av nya löv och knoppar inträffar på natten, är det särskilt viktigt vid denna tid att stå emot temperaturen runt 16-20 grader. På sommaren kyls växthuset till 22 grader, och på vintern uppvärms det till 18 grader Celsius.

Dagslyskontroll

Liksom vid temperaturregimen påverkar reglering av varaktigheten av ett dagsljus blomningen av krysantemum. För dessa blommor, en karakteristisk kort ljusdag. När belysningen är mindre än 14 timmar läggs blommans flik, medan ju fler sådana dagar det är desto större blir diametern blomman. Blommorna själva läggs med en ljus dag som varar 13 timmar eller mindre.

stort gult krysantemum

För att bilda en vacker stor blomma måste du lämna den starkaste skjutningen och ta bort de återstående, inklusive sidoplattor.

För att bilda en hög skott och en stor blomma, behöver de flesta skurna krysantemum efter plantering i jorden 4 veckor för att växa på ett 14-timmarsljus. Minskning av varaktigheten av dagsljus och perioden för växande krysantemum under sådana förhållanden beror på deras variation, vanligtvis från 6 till 12 veckors tillväxt.

På sommaren bör växthus skyddas mot solen med hjälp av en film, och på vintern bör ytterligare belysning installeras.

Funktioner av bevattning växthus krysantemum

trådlikt krysantemum

För en snabbare tillväxt behöver krysantemum en bra vattning. Det kan göras med hjälp av droppbevattning, speciellt om plantorna planteras med sängar. I början av höst bör krysantemum vattnas före middagen och närmare vinter – tidigt på morgonen, så att bladet hade tid att torka om natten.

Eftersom fuktighetsgraden i växthus alltid ökas är det viktigt att ventilera rummet väl efter krysantemum vattning för att förhindra sjukdomar.

Chrysanthemum gödselmedel

Den första utfodringen av krysantemum utförs 10 dagar efter avstigning. I perioden med aktiv tillväxt behöver krysantemum kvävegödselmedel, och efter bildandet av blomställningar är det i kalium och fosfor. Befruktning följer metoden att göra en rot. I detta fall måste du strikt följa dosen, för att inte skada växterna. För att förebygga olika sjukdomar och skadedjurskontroll bör dessutom krysantemum behandlas med komplexa preparat.

Video om förökning av hothouse krysantemum genom stickning metod