Реци ми, када да засадиш редку? Прошле године су сејали у априлу, али нису успјели пробати – скоро сва грмља је отишла у стрељачку. Можда је раније вредно сетити како би избјегли тако досадан феномен?

када да биљка сираРешетка је једно од првих пролећних поврћа и, можда, и најјефтиније у финансијским условима. У време када су цене првих краставаца и парадајза скалиране, могу се дати мали, црвени сочни корени. Међутим, једна од најбољих опција да се обезбеди витамини је дом расте, јер су им поврће увек најприроднија, али квалитет је купљена, који се не зна шта Фед, још увек може да се такмичи.

Да бисте добили укусно коренасто поврће са слатком пулпом, морате знати када можете посадити репицу. Ова култура карактерише кратка сезона раста и добра отпорност на мраз, али захтева се за климатске услове. Прерано садње семе у земљу на отвореном не греје са ноћним температурама испод нуле доводи до замрзавања садница, а касније сађење целулозе губи укус, постаје крут и горак.

Услови садње

Након сетве семена, прва жетва редквице се може добити за месец дана, а неке од раних сорти још више брже зоре, за 20 дана. Ово омогућује биљну репицу не само почетком пролећа, већ и током целе године у присуству топлог стакленика. Све зависи од тога када вам треба жетва.

Уопштено говорећи, може се поставити ђурђевак:

  • у пролеће;
  • у лето;
  • под зимом;
  • зими.

Оптимална температура за раст и формирање плодова је од 15 до 20 степени Целзијуса (биљка може издржати краткорочне мразе до 3 степена испод нуле).

Пролећно време сетвестаклена пластеника

У зависности од локалних климатских услова, семе се сјече у марту на отвореном простору. У регионима са крајем пролећа датуми садње се померају до априла.

Related  Како направити пешчано земљиште погодно за гајење баштенских и баштенских усева?

Да би заштитили саднице из ноћних испод нуле температурама, рано пролећне сетве је најбоље урадити у стакленику, у стаклу, онда можете да сеје семе у првој половини марта. У филму пластеници су засађене крајем марта и почетком априла могу мирно сеје семе на отвореном терену, који покрива саднице у првом филму.редквица испод филма

Одложити пролећну сетву најкасније средином маја, нема сврхе у овом тренутку је већ сувише топло време, и летњег рачунања сати дуже, што доводи до сита.

Летње сетњелетње редарство

Убрзано сазревање приноса дозвољава добијање сочних коренских култура на почетку јесени. Због тога се семе сјече крајем лета, у августу. Најчешће користе сорте редовног зрна, које се добро чувају.

Када се посеже летње, посебна пажња треба посветити наводњавању: систем корена радича је слабо развијен и без довољно влаге, сељаће само сањати.

Карактеристике подзимнего сетвеподзимниус

Неки вртларци практикују подзимниус сетву, јер су сјеменке добро зимљене у тлу, плус још увек можете уштедјети вријеме у пролећном раду. Кревет треба припремити почетком јесени, ископати и применити ђубрива (компост, двоструки суперфосфат и калијум сулфат). На врху странице је боље покривен филмом. Да започне подзимнему усеву неопходно је, када се успостави стабилна хладњача – не прије крајем новембра, па чак иу децембру (зависно од региона). Семе за семе су прекривене тресетом или сувим земљиштем које су претходно сакупљене и прекривене снијегом.

За зимску култивацију редкве, наравно, морате имати кућу посебно опремљену, то јест, загрејан стакленик.

Видео о пролећном сетву редквице на отвореном простору