Ове године стављамо пластеницу, планирамо да тамо посадимо хризантеме за даљу продају. Реците ми, које су карактеристике растуће хризантеме на парчету у стакленику?

Као што је познато, хризантема се односи на касне цветне јесенске биљке. Али захваљујући растуће хризантеме на резу у стакленику можете добити усев цвијећа не само у јесен. Управљање процесом цветања, припремљене хризантеме се смањују три пута годишње у зимско-пролећним мјесецима. Међутим, није довољно само сипати цвијеће у стакленику. Да би имали високе социјално цвеће у року од 4-5 месеци, неопходно је створити погодне услове за постројење и стриктно издржати захтјеве за:

  • земљиште;
  • режим температуре;
  • осветљење;
  • заливање;
  • ђубрива.

стакленик са хризантемом

Земља за хризантем

За култивацију хризантема у стакленику, можете користити као основу за обично земљиште, у којем мало додати песак и хумус. За обогаћивање земљишта, направити креч, калијум сулфат, калцијум нитрат и суперфосфат у пропорцијама од 5: 5: 2: 3 по 1 м3.

Термални услови

Убрзање раста хризантема захтијева поштивање температуре режима у различитим фазама раста. Приликом слетања најпожељнија температура није више од 18 степени топлоте. Када се појаве први пупољци, температура треба смањити на 10 степени, што ће омогућити биљци да преживи дуже до времена одсјечка.

Узгајање хризантема у стакленицима омогућава регулисање тренутка пријема социјализма по свом приступу или отдвиганија. Дакле, пораст температуре у стакленику до 20 степени приближава цветање за недељу и по, односно спуштање температуре га гура.

Пошто се полагање нових листова и пупољака одвија ноћу, посебно је важно у овом тренутку издржати температуру око 16-20 степени. У летњем периоду, стакленик се охлади на 22 степена, а зими се загреје до 18 степени Целзијуса.

Контрола дневног светла

Као иу случају режима температуре, регулација трајања дневног светла утиче на цветање хризантема. За ове цвеће, карактеристичан дан кратког светла. Када је освјетљење мање од 14 сати, положиће се табло за постављање цвијета, док више таквих дана има, већи ће пречник бити цвијет. Сам цвијеће се положи са лаганим даном који траје 13 сати или мање.

велика жута хризантема

Да бисте формирали прекрасан велики цвет, морате напустити најјачу фотографију и уклонити преостале, укључујући бочне пупољке.

Да би се формирало велико пуцање и велики цвет, већина сечених кризантема након садјења у тлу треба 4 недеље да расте на 14-сатно светло. Смањење трајања дневних сати и периода раста хризантема у таквим условима зависе од њихове разноликости, обично од 6 до 12 недеља раста.

У току лета, плакари би требало заштитити од сунца помоћу филма, а зими – потребно је инсталирати додатно осветљење.

Карактеристике заливања хризантеме у стакленику

тхреадлике хризантеме

За бржи раст хризантема потребна је добра заливање. Може се обезбиједити помоћу наводњавања кап по кап, нарочито ако су биљке засадјене крововима. У раној јесени, хризантема треба залијевати пре вечере, а ближе зими – у раним јутарњим часовима, тако да је ноћу лишће имало времена да се осуши.

Пошто је ниво влажности у пластеницима увек повећан, важно је добро проветрити простор након заливања хризантема како би се спречиле болести.

Хризантемско ђубриво

Прво храњење хризантема се врши 10 дана након истребљења. У периоду активног раста хризантема потребује азотна ђубрива, а након формирања социјалног поријекла у калијуму и фосфору. Фертилизе прати метод прављења корена. У овом случају, морате строго поштовати дозу, како не би штетили биљке. Осим тога, за превенцију различитих болести и контроле штеточина, хризантеме треба третирати сложеним препаратима.

Видео о размножавању хризантема хризантема методом сечења