Реци ми, када цвета цвети? Купили смо кућу, а тамо, на мјесту, расте велико дрво, комшија је рекла да је то пшенична трешња. Никада нисам видео њен цвет, кажу, мирис је једноставно божански.

када цвета птица цветиДомаћа птичја трешња, чудно, размишља о северним проширењима Африке, али у нашој земљи, нашла је дом. Огромна грмља или луксузна дрвећа се често могу наћи не само у природи, већ и на приватним парцелама. Није изненађујуће, јер биљке, лишће и чак коре имају лековита својства. Од њих припремите медицинске чорбе, тинктуре, масти, лосионе, облоге и широко се користе у народној медицини. А само по себи шипка за ширење не само да има користи, већ и доста естетског задовољства, украшавајући башту, посебно током цветања. Можда, у лепоти са њим, мало људи упоређује: у време када лишће тек почињу да цветају, обиље малих бијелих мирисних цвјетова у потпуности покрива пуцке и чини се да је дрво постало велики снијег. Они који су одлучили да заузму ову појаву на фотографији, неће бољети да знају шта је то и када трешња цвета да не пропусти прилику да направи шик оквир.

Како изгледа биљка?Бреза

Бирд цхерри је биљка из родова шљиве, породице розе. То је распрострањена грмља или пристојно дрво до висине до 10 м. Преграда и стари погони имају дивну црно-сиву боју, младе гране су црвенкасто-маслинасте. Леафлети су светло зелене, дугољетне у облику, дужине до 10 цм, прилично густо лоциране на гранама у сљедећем редоследу, што омогућава стварање густе круне и добре сјене. Са појављивањем јесени, постају жути и падају.

Када почиње цветање?птичја трешња у шуми

Цветна птица цвета у времену када је време стабилно на улици. Обично је цветање скоро одмах након слатке вишње. У топлем региону ово се дешава у априлу, али у северним географским ширинама, где је зима продужена, птичка трешња отвара своје пупоље крајем маја.

Што више светлости на простору где расте трешња птица, то уобичајеније цвијеће.

трешњаОгромне четкице малих белог цвијећа покривају грму, док производимо густи мирис који се може осјетити чак и на приступ стаблу. Он је тако јак да са продуженим “удисом” може чак изазвати и главобољу, тако да гране у вазној кући не вриједи, боље их је дивити на улици.

Али неки слатки инсекти не воле мирис птичје трешње. Кажу да су комарци и муве одмах евакуисане из собе, где постоји цвјетни пршут. Најважније је да отварате врата на време и истичете их, а такође не заборавите да вентилирате собу.

На крају цвјетања, руке су причвршћене плодовима – округлим, црним и слатким бобицама, слично рибизлу. Постоје сорте у којима боје имају другачију боју, на пример, црвене или браон.

Узгајање птичје трешње – видео

Related  Узгајање хризантема на резу у стакленику