warna-warna cerah dari taman musim gugurDalam artikel ini, kami akan berkongsi pengalaman penanam asing dan memberitahu anda tentang bagaimana untuk membuat Belang-Belang taman anda warna-warna musim luruh terang. Kebanyakan tukang kebun lebih suka musim luruh untuk musim-musim lain. Pada masa haba musim panas dan kelembapan keluar, serangga menjengkelkan hilang, dan daun tumbuh-tumbuhan banyak yang dicat landskap strok berani merah, kuning, oren dan magenta warna.

Di mana untuk bermula?

tumbuhan untuk taman musim luruhDengan menggunakan pendekatan yang kompeten, anda boleh membuat taman gugur yang menakjubkan yang mudah bersaing dengan daun hijau dan warna-warni warna musim bunga.

Untuk memilih tanaman untuk penanaman berikutnya, lawati tapak semaian tempatan, dengan membawa pen, kertas dan kamera. Ambil nota, gambar dan tanya soalan utama:

  • sama ada tumbuhan itu mempunyai buah beri berwarna-warni pada musim sejuk;
  • sama ada ia akan menarik burung;
  • kerana ia kelihatan pada musim-musim lain.

Oleh itu, anda boleh memilih pilihan terbaik untuk tapak anda.

Pokok untuk taman musim luruh

gula maple pada musim luruhPemikiran warna-warna terang daun, terlintas di fikiran oak utara merah (Quercus rubra) dan maple gula (Acer saccharum) dengan palet warna campuran bercahaya berair mereka.

berlian musim luruh irgaSekiranya anda tidak mempunyai tempat untuk pokok-pokok besar yang boleh tumbuh hingga ketinggian lebih daripada 18 meter, terdapat banyak yang lebih kecil yang tidak kurang cantik. Irga Autumn Brilliant (Amelanchier x grandiflora) adalah hanya 6 m tinggi dan mempunyai dedaunan musim gugur merah terang. Pada awal musim bunga, bunga putih mekar di atasnya, dan kemudian, beri manis, boleh dimakan.

Derhen sofa pada musim luruhDeren Kouza (Cornus kousa) tumbuh sehingga 8 m dan berpakaian dalam pakaian musim gugur ungu kemerahan.Maple Jepun di taman musim luruh The maple Jepun empat meter “Sherwood Flame” (Acer palmatum) adalah gambaran sebenar bunga merah.

Related  Empat kesilapan tipikal tukang kebun permulaan

Kereng untuk taman musim luruh

sumac di taman musim luruhShrubs – ini adalah asas pendedahan, kerana mereka mengisi tiang yang lebih rendah dan dicat dengan pelbagai warna. Red sumac (Rhus coriaria) adalah pilihan yang sangat baik.

dedaunan blueberry musim luruhHighbush Blueberry (Vaccinium corymbosum) juga kelihatan sangat menarik, Krona yang naik ke ketinggian 4 m. Selain kepada ketabahan daun musim luruh merah terang, anda akan menikmati bunga musim bunga putih, dicat dengan warna merah jambu dan menakjubkan beri lazat berair.

dedaunan pintar pada musim luruhAronia dibezakan oleh dedaunan berwarna oren-merah yang terang. Pada musim bunga ini, ia juga kelihatan menarik dengan bunga putihnya, dan pada musim panas membawa buah-buahan merah.

keindahan ginkgo yang menakjubkanGinkgo adalah pelbagai tertua yang elegan, yang pada musim gugur dilukis dalam warna kuning keemasan.

hazel penyihir pada musim luruhHazel penyihir boleh dipanggil renek musim luruh yang sesuai. Sepanjang tempoh ini, ia berkilau dengan bunga yellowness berkat dedaunan yang subur dan bunga seperti labah-labah.

Palet musim luruh yang berwarna-warni tidak terhad kepada pokok-pokok dan pokok renek. Pelbagai spesies anggur dan pilihan penutup bumi, perennials dan rumput hiasan – semua ini akan menyumbang kepada pelbagai tekstur yang unik dan warna plot taman anda. Buat taman musim luruh yang unik tidak sukar. Hanya menghabiskan masa yang cukup bersedia dan perancangan, serta membiarkan liar imaginasi jangka pada kekuatan sepenuhnya.