kvede japansk for hjemme forberedelserOppskrifter for forberedelse av japansk kvede til vinter brukes som et mellomstadium for å jobbe med denne frukten. I likhet med epler er eksotisk frukt veldig hard og sur, så i rå form er det praktisk talt ikke egnet for bruk. Men her kan syltetøy brukes til baking, dekorere desserter og til og med bare legge til te.

Hemmeligheter for å jobbe med japansk kvede

Vi renser japansk kvede om frøAlle oppskrifter av quince blanks for vinter har visse vanlige trekk:

 1. Før bruk må frukten rengjøres fra beinene. Men å kaste dem er ikke nødvendig. På disse frøene kan du lage en medisinsk tinktur med en lys aroma av frukt.
 2. I tillegg til groper og innsiden trenger det eksotiske eplet ikke å bli rengjort. Skallen og kjøttet er like tette, så skallet ikke forstyrrer å forberede lageret til vinteren.
 3. I oppskrifter fra japansk kvede frukt blir aldri brukt. Selv om du planlegger å lage en kompott, bør kvede kuttes i stykker.skiver kvede for compote
 4. For å forberede retter fra japansk kvede trenger du sukker, som kan skjule for mye surhet, og også hjelpe det semifinerte produktet vare lenger. Det er imidlertid ikke nødvendig å følge oppskriften av oppskriften nøyaktig. Hvis du liker søt, kan du legge til mer sukker.

Blanks fra kvitten er veldig duftende, så de må lagres i en tett korket beholder. Rettene er best bevart etter varmebehandling, men noen oppskrifter krever bruk av råvarer.

Hvordan lagrer du syltetøy?

syltetøy fra japansk kvedeTil tross for det sure smaken og fibrøse kjøttet, er kvernens syltetøyoppskrifter ikke forskjellige fra syltetøy fra andre frukter. Før du skal lage mat, må du sortere ut eksotiske epler, kutte de rote stykkene, hvis de er, vaske fruktene og fjern innsiden. Og så begynner fantasifluget.

Related  Det er viktig å vite hvordan du lagrer bønner til neste høst hjemme

Japansk kvede i sirup

Vi renser den japanske kvitten for syltetøyEn tradisjonell oppskrift for å forberede japansk kvede for vinteren, som du trenger:

 • frukt av kvede, kutt i stykker, kuber eller små stykker;
 • sukker i forholdet 3: 2, hvor den minste delen er frukt;
 • vann, for hvert kilo frukt – 3 glass vann.

Først av alt er en sirup forberedt. For å gjøre dette, tilsett sukker til vannet og sett på middels varme. Væsken må omrøres hele tiden, til sukkeret helt oppløses. Så snart sirupen kokes, kan du slippe biter av frukt inn i den.

koker syltetøyFrukt i sirupen skal koke over middels varme, hvoretter beholderen med syltetøy fjernes fra platen og avkjøles ved romtemperatur i 3-4 timer. En tilstrekkelig avkjølt tallerken returneres til ovnen for middels varme og kokes. Prosedyren med kjøling og kokking utføres kun 4 ganger. For femte gang kan du koke syltetøyet i noen minutter, slik at frukten blir myk nok, men ikke forvandle deg til grus. For å øke smaken i sirupen, kan du legge til ½-1 sitron, malt sammen med huden. Og med den siste fordøyelsen, kan du legge til en klype vanillin.

glass med jam japanskVarm syltetøy legges på tørre steriliserte krukker og rulles opp. Hold arbeidsstykket på et mørkt sted uten utkast. Før kjøling kan syltetøy dekkes med et gammelt teppe eller teppe.

Pyatiminutka uten varmebehandling

syltetøy uten varmebehandlingJam fem minutter – dette er oppskriften fra japansk kvede for vinteren, som bare brukes til aromatisering av te. Siden frukten i seg selv forblir for hard og sur til å legge den til desserter. For fem minutter vil være nødvendig:

 • tynne skiver av kvede;
 • sukker i forholdet 1: 1.

Related  Forbereder for fremtidige tørrede auberginer

Skiver av kvede er drysset med sukker: et lag med frukt, et lag sukker. Og så til banken er fylt. Det siste laget vil være sukker. Jam er lagret i kjøleskapet hele vinteren. Det er tilrådelig å fjerne den første prøven ikke tidligere enn i 2-3 dager, når kvitten forlater saften og blander den med sukker. I stedet for kirsebærflasker kan du ta potetmos fra eksotiske epler. Men kandisert puree vil fortsatt ikke fungere for desserter.

Honning-krydret syltetøy

krydret honning syltetøyEn interessant variant av hva du skal gjøre med frukten av kvitten av Japan, vil være en velsmakende og sunn honningsykkel. For en slik tallerken trenger du:

 • frukt av kvede i små stykker eller fruktpuré;
 • sukker i et forhold på 1: 1;
 • Honning i en andel av 1: 2, der det meste er sur frukt;
 • krydder: kardemomme, kanel, muskatnøtt.

hell kvitten med sukkerQuince er peppered med sukker. I denne tilstanden skal den stå i ca 2 timer. I løpet av denne tiden får frukten juice, så syltetøyet vil ha sin egen sirup og vann vil ikke være nødvendig. En blanding av frukt og sukker fordeles til bankene for å fylle dem med ¾.

I en stor pott legges et håndkle på bunnen, og syltetøy blir satt opp. Deretter er det nødvendig å helle vannet slik at det når boksene til skuldrene. I en slik tilstand, på en liten brann, blir syltetøpet pasteurisert 15 minutter etter kokende vann. Varm honning er strømmet honning og krydder er lagt til, hvoretter du kan lukke bankene og la dem “hvile”. Med en kvede i en krukke kan du legge til vanlige epler.

Related  For å få et godt resultat, må du vite hvordan du syrer sild

kompott

kompote av japansk kvedeÅ forberede kompot fra kvede til vinter vil kreve et ganske stort antall frukter. De gir knapt smak og aroma, så gryten er fylt med frukt halv. I tillegg til frukt trenger du:

 • vann;
 • sukker i forholdet 200-300 g per 1 liter vann.

Før du distribuerer kvitten til bankene, bør den være litt kokt. For å gjøre dette faller fruktene i kokende vann i 2 minutter. Dette kan gjøres i en colander, slik at det ikke er noen problemer med å tørke frukt. Vann kan senere brukes til å lage en sirup.

kopp med kompottNår kokt kvede er pakket på bokser, er det nødvendig å tilberede sirup. Ved langsom brann blir vann og sukker kokt. Væsken helles umiddelbart i fruktkasser, hvorpå de kan rulles opp og la avkjøles.

Også blant oppskrifter for utarbeidelse av japansk kvede for vinteren finner du syltetøy, gelé, juice, ekstrakt og mange andre retter. De kommer alle ut veldig velduftende og med en merkbar surhet. For å gjøre smaken mer uvanlig, anbefales det å blande frukt med andre frukter og bær, legg til sitronsaft. Men ikke helt erstatte sukker med honning, hvis du allerede har bestemt deg for å lage mat fra kvitten japansk. Med varmebehandling av frukt, vil en slik erstatning ha en dårlig effekt på tilstanden til honning og smaken av parabolen selv.