te sopp hjemme

En sjampinjong er en naturlig kilde til helse og lang levetid. Eksperter anser det som en ekte mirakel, fordi så langt ikke klart å etablere tid og sted for dens opprinnelse, for å forstå trekk ved utviklingen og forklare de gode egenskapene. Ved hjelp av denne planten forbereder folk seg en spesiell drink, som ligner kvass, som kan konsumeres i kald, varm og varm form.

Kombucha – hva er det?

nyttig drikke fra en te sjampinjongTe-soppens kropp ser ut som en maneter, fargen kan være lys gul eller mørk brun. Overfra er det glatt og tett, og på innsiden er det lagdelt og heterogent. Ved den første fasen av dannelsen er det en tynn slimhinne som flyter på overflaten av et flytende næringsmedium. Kultur vokser raskt og utvikler, fyller hele ledig plass. Det er tilfeller der kombuchaen stammer fra voluminøse fat og nådde en vekt på hundre kilo.

Te sopp er et biologisk substrat som eksisterer på grunn av gjensidig symbiose av mange kolonier av gjær sopp og eddiksyre bakterier.

Væsken som omgir soppen, blir til en litt luftet surt drikk – kombucha. Drikk det i ren form ved tilsetting av lime eller sitron, honning og sukker er blandet med vann eller annen drikke – te, juice, melk, urtete og decoctions. Stoffet har funnet søknad i hjemmemedisin, kosmetologi og matlaging. Dens unike egenskaper skyldes den livsviktige aktiviteten og utsöndringsprodukter av nyttige mikroorganismer. Svampen regnes som medisinsk og brukes til å behandle mange sykdommer.

Fordeler og skade på te sopp

sunn soppTe sopp har det offisielle vitenskapelige navnet – meduzomitset, gitt til ham i 1913 av forsker-mykologen G. Lindau. I ferd med livet frigjør han mange biologisk aktive stoffer. Disse er organiske syrer, polysakkarider, vitaminer, alkoholer og etere, proteiner, mikroelementer, antibiotika og enzymer. I et kompleks påvirker disse komponentene positivt helsetilstanden og menneskers helse.

Drikken oppnådd ved hjelp av te-sopp inneholder ikke koffein, derfor er den godkjent for bruk ved høyt og lavt trykk. Det slukker tørst, toner og duller følelsen av sult.

Nyttige egenskaper til te-sopp:

 • normalisering av metabolisme;
 • foryngelse og gjenvinning av kroppen;
 • akselerasjon av regenerative prosesser;
 • forbedring av mikroflora
 • antibiotisk effekt;
 • styrke immunitet
 • antioksidant effekt;
 • fremmer vekttap
 • mildt vanndrivende middel;
 • etterfylling av vitaminer og mineraler;
 • eliminering av skadelige og giftige stoffer.

Related  Oppskrifter av medisinsk compote fra hagtorn for vinteren

Bruken av te sopp gjør det mulig å bruke det som et trygt naturlig medisin. Den renser kroppen for giftstoffer, beskytter mot virus og infeksjoner, senker blodtrykket, normaliserer kolesterol, regulerer i mage og tarm, forbedrer søvn, lindrer nervøs spenning og smerte. Høy terapeutisk effekt gjorde det mulig å bruke soppen ikke bare i hverdagen, men også i industriell skala – legemidler, catering, kosmetikk.

Ved mange nyttige egenskaper på en sopp er det kontraindikasjoner:

 • Tilstedeværelse av soppsykdommer;
 • økt surhet, ikke tillatt for bruk i erosjon og magesår
 • gikt og diabetes mellitus;
 • allergisk reaksjon og individuell intoleranse.

Vekstteknologi

dyrking av sopp fra bunnen avFor avl Kombucha trenger de enkle tingene – tre-liters krukke, fortrinnsvis med en vid hals, kutte gasbind eller en spesiell mat serviett, hvitt eller brunt sukker, te – grønn eller svart eller vill rose avkok eller urtete. Det er ikke tillatt å bruke sukker i stedet for sukker.

Hvordan vokse en sopp fra bunnen av:

 1. For å vokse fra grunnen trenger du nybrygget te med middels styrke i et halvt volum.
 2. I te skal oppløses ca 100-120 gram sukker, kjøle drikken og hell i en tre-liters krukke.
 3. For å hindre at smuss og insekter kommer inn i boksen, bør nakken være dekket med gasbind eller en spesiell luftgennemtrængelig serviett. Stoffet skal festes med et tau eller et elastisk bånd.
 4. Banken er best plassert i penumbraen, hvor lufttemperaturen er mellom 22 og 26 °.

Te sjampinjongen liker ikke mørket og direkte sollys, i svale forhold veksler vekstprosessen litt.

Over tid danner en tynn mørkfilm på overflaten av teen – dette er begynnelsen på utviklingen av soppen. Om to eller tre måneder vil den vokse nok, og du kan bruke infusjonen. Beredskapen til væsken som skal brukes, kan bestemmes av tykkelsen av soppen (minst 2-3 mm) og en behagelig søt lukt.

Related  Eggplant kaviaroppskrift for enhver smak

Divisjon og dyrking av te-sopp

te sopp transplantasjonNår svampen når en tykkelse på 4-5 centimeter, kan vi på en sikker måte starte sin deling og overføre til en annen beholder med næringsmedium. For transplantasjonen, ta topplaget, som er forsiktig separert, vasket og overført til en ny tre-liters krukke. flerlags sopp er klar for divisjonPå svampen, som er klar for oppdeling, er lagene tydelige synlige, som selv med en liten effekt, avhenger selvstendig fra forgrunnen. De nedre lagene anses å være mest produktive og nyttige, de er mørkere i farge, og i tetthet er de mer sprø.

Maksimal konsentrasjon av næringsstoffer og næringsstoffer finnes i infusjonen, hvis alder ikke overstiger en måned. Infusjonen av moden sopp er uegnet til bruk.

vi deler te soppVok en ny sopp og kan være basert på bruksklar infusjon. Drikken som ble fremstilt i 5-6 dager, helt over i ren, tørr beholder, løpe opp med gasbind og forblir i denne form i en uke. Noen dager senere dannes en ny organisme på overflaten av næringsmediet. For å øke hastigheten på prosessen, anbefales det å legge til 1-2 spiseskjeer eple cider eddik til basisløsningen.

Pleie og sykdom av te sopp

Korrekt dyrking av te-soppHver 3-5 dag blir det ferdige te-kvasset hellet, og i stedet for det tilsettes søtkjølt vann med romtemperatur. Mengden sukker er 100 gram per liter vann. Vannkoker, oppløs sukker i det, avkjøl det og legg det deretter til beholderen, der teens sopp lever. Bruken av råvann er uønsket, siden det inneholder mange salter og urenheter som svekker smaken av drikken og utfellingen.

Synd for svampen er for sterk te. Hvis sukker legges direkte til krukken, kan det bli brent og dø.

Slik bryr du seg om en te-sopp:

 1. Hver 3-5 dag er det nødvendig å tømme infusjonen og fylle beholderen med et nytt næringsmedium.
 2. For å holde sopp sunn og sunn, bør du vaske den i vann en gang om 2-3 måneder.
 3. Mud infusjon er et dårlig tegn, skadelige urenheter reduserer kvaliteten og medisinske egenskapene til drikke.
 4. Svampen må alltid forbli på overflaten. Hvis soppen har sterkt mørkt og senket til bunnen, betyr det at han er syk og kan dø.
 5. Behandlingsreglene er enkle – det er rent og godt omhyggelig. Næringsvæsken i boksen kan nå 2/3 av det totale volumet, slik at soppen har mulighet for videre utvikling og vekst.

Related  Steg-for-trinns beskrivelse av forberedelsen av marinert squash for vinteren

naturlig drikke fra en te sjampinjongÅ vite om hvordan man kan dyrke en sopp, kan du nyte en naturlig drink hver dag, og kombinerer høy verdi, kvalitet og smak!

Video om å dyrke en te sjampinjong hjemme