Paradis eplene har modnetVilda epler skilter seg ikke mye i smak fra vanlige. Derfor er kompositten av paradiseeplene på smakligheten på ingen måte dårligere enn det vanlige. Disse fantastiske eplene har en størrelse på ikke mer enn fem centimeter i diameter. For et svært appetitt og estetisk utseende, som de beholder i “vendinger”, blir de ofte brukt som dekorasjon av desserter. Men du kan spise epler og bare spise som en egen delikatesse, i kompott blir de myke, impregnerte sirup, ikke miste aromaen.

Slike slike epler er ikke så mye. Dette skjedde historisk, da store mengder var klekket ut, glemte små epler uforglemmelig. Vi dyrkes bare tre varianter av ville epler – sibirisk, kinesisk og skalldyr. Forresten, sitt navn – “Paradise” -yabloki mottatt fra botanikere at å velge en type dvergepletrær kalles det “paradizkoy”, som er et paradis, navnet stakk og gradvis spre seg til alle de små epler. Ulempen med slike epletrær er at de ikke er frostbestandige. Derfor er det flere i de sørlige regionene i Russland. I nordområdene og i midtbeltet plantes hybrider. Gartnere sette pris på trær og utseende – duftende blomster om våren, lyse frukt av høsten, en vakker form av kronen og deilige frukter, som er mye brukt i hjemmelaget.

Nyttige egenskaper av ville epler

Paradise epler er rike på vitaminer og mineraler. De inneholder mye pektin som er nyttig for tarmene. 28 mikroelementer, blant annet mineraler som magnesium, fosfor, jod, kalsium, jern. Og selvfølgelig, som i alle epler, en hel liste med vitaminer – C, E, A, B1, B2, PP. De er bemerkelsesverdige antioksidanter, renser tarmene, lindrer dysenteri og kolitt, på grunn av den store mengden fiber. Det er stoffer i dem som normaliserer trykket, fjern overskytende kolesterol, toksiner, slagg. Frukt er nyttig for revmatisme, nyresykdom, lever, problemer med hudsykdommer. Polyfenol, inneholdt i epler, forhindrer utseende av kreftceller. I dem, ti ganger mer biologisk aktive stoffer enn i vanlige store epler. Og dette lageret av nytte kan bli lagret i hermetikk, og lukker kompotet av paradis epler for vinteren.

En enkel oppskrift på compote av ville epler

kompott av små eplerBehandlingsprosessen av ville epler kan ikke kalles vanskelig eller arbeidsom, alt er gjort veldig enkelt. Vurder en enkel oppskrift på compote fra epler trinnvis.

For en 3 liters boks av kompott trenger du:

 • paradis epler – 700 gram;
 • sukker – et halvt kilo;
 • vann – 2,5 liter.

Kompis av epler, bevaring i faser:

 1. Forbered boksene og dekslene – min, sterilisere måten som er vanlig for deg.
 2. Vi behandler epler – mine, vi tørker, vi kutter av “pinner” og “haler”. Hvis ønskelig, kan stilkene stå igjen, hvis du planlegger å bruke epler til å dekorere desserter, men da må de klippes vakkert.mine små epler
 3. Vi pålegger 700 gram epler i hver krukke.
 4. Kok sirupen fra vann og sukker – varmt vannet til koking, oppløs sukkeret i det og kok i 2-3 minutter.lage sirup
 5. Fyll eplene med sirup.
 6. Plasser boksen i en panne for sterilisering. På bunnen for å sette en myk klut til banken ikke berører bunnen av kjelen direkte, hell det varme vannet opp til toppen av pannen og la det småkoke i tjue minutter. Tilstrekkelig en ganske dyp kasserolle, slik at vannet i den når rundt skuldrene på boksen.sterilisere
 7. Fjern krukken fra vannet, rull den med et forberedt sterilt lokk.ferdig stewed frukt
 8. Sett glasset på lokket og pakk det rundt med noe varmt. La i dette skjemaet til helt avkjølt. Så kompot fra paradis epler kan flyttes til et sted for langsiktig lagring.

For å sikre at fruktene i komposten ikke brister, men behold et vakkert utseende, må du nøyaktig klemme hvert eple på flere steder på forberedelsesstadiet.

Oppskrifter av compote fra vill epler med tilsetningsstoffer

velg eplerNoen tror at compote bare fra epler er fersk, har ikke en rik smak, og foretrekker å lage eplekompot med tilsetningsstoffer. For compote av små epler til vinteren er det også mulig.

Man kan kombinere de ville epler med kanel og nellik, noe som gjør kompott i henhold til det ovenstående oppskrift, og legger krydder etter smak (i ​​den klassiske versjon, i 3-liters krukke – 3 knopper nellik, kanelstang) og fortsatt behov for å legge til en teskje av sitronsyre til banken. For smak, mynte, vaniljesukker er også tilsatt.

Delikate kompotter er oppnådd ved å kombinere epler med hagtorn, druer, pærer. Disse bær og frukt modner i samme periode, som paradis epler. Tenk kompotens oppskrift fra himmelske epler med hagtorn, dette er en ganske vellykket kombinasjon både i smakegenskaper og i utseende. Frukt er nært i størrelse, de blander seg godt i farge. A, brygget til vinterkompot, viser seg veldig velduftende og velsmakende.

Høydepunktet av oppskriften er at komposten når sin maksimale smak i bevaringen, i minst et par måneder.

For en oppskrift trenger du en liter vann:

 • 150 gram hagtorn;
 • 50 gram epler;
 • 150 gram sukker;
 • 0,5 teskje sitronsyre.

Kompis av himmelske epler til vinteren, oppskrift trinn for trinn:

 1. Forbered bokser og lokk – vask, steriliser.
 2. Forbered epler og hagtorn. Bærene plukkes og vaskes, kutt epler i halvparten og fjern kjernen med frø.fruktene mine
 3. Brett fruktene i glassene.
 4. Tilbered sirup fra vann, sukker og sitronsyre.Hell sirupen
 5. Steriliser i en panne, på en måte som angitt i det foregående oppskrift, 3-liters krukke – 20 minutter ble 2-liters – 15 mb liter – 12-13 minutter.
 6. Stram med et sterilt lokk.
 7. La varmen ligge på lokket til den avkjøles helt.Vi sender for lagring

Komponenter fra små epler vil smake til deg og din husstand. Du kan lage flere forskjellige bevarings alternativer å prøve, velge den beste kombinasjonen av smaker, eple kanel, mynte, hagtorn, eple kompott eller i ren form. Nyt smaken, og få en kost på vitaminer og andre fordelaktige stoffer som disse fruktene er rike på.

Forbereder kompote av himmelske epler til vinteren – video