kandisert melonPå de positive egenskapene til kandiserte frukter trenger ikke å si: de blir ofte lagt til dietten, selv de som holder seg til riktig ernæring og kontrollerer vekten deres. Kandiserte fruktmeloner, sammen med andre søtsaker av denne typen, er attraktive, ikke bare for deres fantastiske smak, men også for deres bruk.

I denne artikkelen vil vi snakke om hvilke nyttige egenskaper som er lagret i kandiserte frukter, hvordan å lage en melon til behandling, og også vurdere flere måter å forberede denne delikatessen på.

Kort om hovedmenyen

kandiserte frukter i hjemmetFørst av alt, la oss definere terminologien: Kandisert frukt kalles frukt (eller deres peeling), som ble laget ved matlaging i sukker sirup, og deretter tørket. Hvis tørket frukt vanligvis er tilberedt kompot eller tilsatt til desserter, kan kandisert frukt fra godteri erstattes med kandisert frukt.

Til tross for at det er et stort antall spesialiserte og vanlige butikker som tilbyr ferdigretterte kandiserte frukter, øker kjøpet fortsatt tvil. De fleste ferdiglagte kandiserte fruktene gjennomgår en sterk behandling, den lyse aromaen er ikke naturlig, men den vanlige kulinariske parfymen; smak kvaliteter også, la mye å være ønsket – søte skiver er bare “gummi”.

Hvis du lager kandiserte frukter fra meloner hjemme, kan du være sikker på både originalproduktet og deres uskadelighet.

Kandiserte frukter fra en tett del av en melon

kandisert melonmasseTil tross for at kandiserte frukter beholder mindre nyttige egenskaper, er fordelene deres åpenbare. Foruten det faktum at de er i stand til å erstatte vanlig godteri, er kandisert melon fortsatt anbefalt å bruke til å styrke immunforsvar under epidemier av smittsomme sykdommer, samt de som lider av hjerte- og karsykdommer. Selvfølgelig trenger alt et mål: to eller tre kandiserte frukter per dag vil være nok.

Related  Bakt i ovnen appetising kjøtt i sennep

Forbereder melon

Mange kulinariske eksperter som tilbyr melon godteri oppskrifter sier at fruktene vil passe noen, selv overripe. Dette er ikke så! Melon må være frisk, med mindre du selvfølgelig vil ha en merkelig vassel i stedet for melon candies.

Rengjør og kut melonBehandlingsprosessen er enkel: melon er ryddet av frø, skilt fra skallet og – viktigst! – Fra den myke delen av massen (den nærmeste kjerne). For kandiserte frukter ta de tetteste fragmentene av frukten. Skivene er kuttet på en slik måte at det viser seg “en bit”.

Fremstilling av sirup

prosess for fremstilling av sukker sirupSukker sirup for kandiserte frukter fra meloner er vanligvis tilberedt i en stor tung kasserolle. Mengden sukker og vann er tatt i forholdet 3: 1 – dette gjelder bare de oppskrifter hvor kandisert frukt er fremstilt fra massen.

Blandingen av vann og sukker blir kokt og forsiktig tilsatt skiver melon i sirupen slik at den helt dekker dem.

Deretter er det to alternativer for matlaging:

  1. I det første tilfellet kokes melonen på lav varme i omtrent en time og omrøres konstant. Med dette alternativet må du nøye overvåke lobules – de skal bli gjennomsiktige, men ikke falle fra hverandre.Kok melon i sirup
  2. Den andre metoden vil kreve litt mer tid, men det er mer “trygt”. Skiver koker i fem minutter på middels eller høy varme, fjern deretter fra tallerkenen og avkjøl. Prosessen gjentas flere ganger til melon absorberer sirupen helt. I dette tilfellet kan du fullstendig kontrollere prosessen.

Hvis sukkersirupet er for væsket, vil den kandiserte frukten forverres raskt, og hvis overdrevet med sukker – vil frukten miste sin elastisitet og tetthet.

Det siste stadiet

filter tørket kandisert fruktDen enkleste måten å tørke kandiserte melon for vinteren – en ovn. Bakepapir nødvendigvis tilslørt (ellers rive kandisert brikkene vil være umulig), melon skiver med en hullsleiv fjernet fra pannen og spredt på papir, slik at de ikke holde seg til hverandre. Den ideelle temperaturen for tørking er 100 grader, men tiden varierer avhengig av ovnen.Legg ut melonbitene på et bakeplate

Kandisert frukt er fjernet fra papiret umiddelbart etter at du har tatt det ut av ovnen.

kan fjerne kandiserte frukterFriske kandiserte frukter fra melon har en eiendom – holder seg sterkt til overflaten. Derfor må du kontroversere og raskt skifte dem til en tallerken. Ikke bruk en spatel – det smelter lett til det – det er best å ta en bred kniv. dryss med pulverisert sukkerHvis de siste melonskivene fremdeles ikke kan fjernes, send dem deretter i noen minutter tilbake til ovnen, og fjern deretter.

Related  Agurker i eplejuice til vinteren: oppskrifter hjemme

Candied frukt candies

kandiserte frukter fra melon skorpeHvordan lage kandiserte frukter fra melon, fant vi ut. Men det er en annen oppskrift som ikke bruker fruktets kjøtt, men dets skorper.

vi dekker melonskorpen med sukkerOppskriften er ikke veldig forskjellig fra originalen, teknologien forblir den samme: Koking i sirup tørker, men noen nyanser eksisterer fortsatt. For å forberede kandiserte frukter fra melonkorr, trenger du:

  • Før du lager mat, skal du alltid blanke skorpene i vann med sitronsaft eller med 0,5 teskjeer natron i noen minutter;
  • sukker sirup er tilberedt i en andel av 1: 1, ikke 1: 3, men brygget skorpe to eller tre ganger med en pause på 8-10 timer (!);
  • Ovnen er oppvarmet på minimum – 40-50 grader vil være nok.

vi får skiver fra sirupÅ spise kandiserte frukter, uansett om du brukte kjøtt eller skorpe, er noen dager etter matlaging.

Videooppskrift for å lage kandisert melon i en elektrisk tørketrommel