Oppbevaring av bønner i lukkede beholdereI naturen er alle levende ting i matkjeden. Bønner med ernæringsmessige egenskaper er ikke noe unntak. Der det er en rekke dyrking, lever det spesifikke insekter, bønnkorn. Når smittene på habitatet, med kornene, sprer seg disse insektene, kommer de til hvor bønnen ikke vokser, men det er mye som et resultat av lagring.

Beetle BruchusDerfor behandles alle varehusene med insektmidler på skjema for å ødelegge ikke bare kornet, men også andre insekter i lageret. Spørsmålet om hvordan man lagrer bønner til vinterforbruk, er nærmere knyttet til å bevare den fra Bruchus, bønnekorn.

Hvordan holder bønnene for vinteren?

Bønner kornOppbevaring av bønner og grønne pods varierer i utgangspunktet. Strengbønnen kan bevares ved alle kjente metoder, frosset og så lagres den med maksimal nytte om vinteren. Men for å bevare kornbønner må du opprette andre forhold. Hvis du mener at bønnen er et veldig nyttig produkt, erstatter sammensetningen av kjøttet, ødelegger du lageret, og observerer ikke lagringsregler, det er enkelt.

Beskytt planteproduktet skal:

  • fra feil tørking og legging av fuktig korn;
  • fra lagring under forhold med høy luftfuktighet;
  • ikke-overholdelse av temperaturregimet.

Ved lagring av bønner, til og med rett, over tid reduseres næringsverdien, og varmebehandlingstiden øker.

Av alle bobler av skadedyr av korn og bønnefrø for bønner, er det vanligste bønnebønne eller broomhus. Disse insekter er karantene skadedyr. De bor i et smalt område, hvor bønnene lenge har blitt dyrket. De faller med frømaterialet og gradvis multipliseres. Derfor er oppgaven med karantene tjenesten å forhindre spredningen av biller til nye territorier.

Kinesisk fireflesket grus, karantene skadedyrNylig ble insekter på det kinesiske skipet i bønnene fra India stoppet av insektene på Fjernøsten. Insektet og dets levende murverk ble oppdaget på skipet i en matbønne. Sikkerhetsforanstaltninger er tatt. Ofte faller Bruchus fra de Transkaukasiske feltene, det er slag. Derfor bør det være på hjemmesidene å vurdere før planting av hver strengbønne og med hull i bønnen, bør frøet bli ødelagt ved brenning. I Russland var dette skadedyret i begynnelsen av forrige århundre, i høyden av borgerkrigen, da det ikke var karantene. Så langt har ingen svarte bønner blitt oppdaget.

Related  Bakt i ovnen appetising kjøtt i sennep

Svarte bønner angripes ikke av kornHvordan beholde bønner slik at bugs ikke starter, du kan forstå, kjenne biologien til boblen. Zernovka reagerer aktivt om sommeren og vinteren i oppvarmede lokaler, noe som gir 5-6 generasjoner. I naturen går egglegging til modne bønner opp til 30 egg per hver. Men murverket strekkes i tid. Oviposisjon er funnet på bladpudder eller på en umodne bønne i en sprekker eller et gnagget hull. Larvene utvikler seg i 10-11 dager og vil bli introdusert i strengbønnen. Etter 21 dager blir larven en pupa, og i løpet av 10 dager oppnås et voksent insekt.

Reproduksjon av kornNår temperaturen er 0-1 Larver og puppers død oppstår i en måned, på -12 på en dag. Så kaldt lagringsmetode kan beskytte matlagingen fra ødeleggelse. Bjelken i de sørlige områdene i de myke vintrene blir ikke ødelagt og kan fylle hvelvene i en varm tid. De koloniserer avlinger og har tid til å gi 4-5 generasjoner. Skadede bønner mister sin spiring. I befolket frø gjennom skallet, blir svarte punkter av bevegelsene og utskillelsene sett.

Plager av belgfrukter og frokostblandingerAv stor betydning er den første tørking av kornet før legging. Når været er fint, drar bønnene ut av hagen før åpningen av brosjyrene skal ligge stille i noen dager i solen, eller samles i svømmer, for å vri under et trekk på innsatsene. For næringsmessige formål blir bønnene tørket og forberedt til oppbevaring om vinteren.

Bevaring av bønnefrø hjemme

Vil holde bønnene intakt hvitløkHvordan lagre bønner om vinteren for frø, en egen historie. Plukk pods med ubeskadigede blader og uten de minste feilene. Etter tørking i solen, blir bønnene i brystene pakket i en lommepose og holdt i kjøleskapet før kulde starter. Senere tas posen ut til frosten, suspendert, slik at gnagere ikke vil spise den. Demonter podene like før planting. En annen måte å lagre frø på er å helle aske og lagre i en glassforseglet beholder. Når du legger et hode eller noen hvitløksklær til emballasjen, blir garantien for sikkerhet forbedret.

Related  Å hjelpe hver vertinne – oppskrifter av syltetøy fra epler

Det er flere måter å lagre bønner hjemme for vinteren. Luftfuktigheten skal ikke være mer enn 50%, og temperaturen som stopper den biologiske utviklingen 10 , det vil si for frost, er lagringsplassen et kjøleskap. Hold i lommebokser, du kan sette hvitløkshodet inni.

Hvis det er mange bønner, kan det lagres i pappkasser eller trebokser, men inne skal det være et lag med vanlig svart og hvitt avispapir. Typografisk maling forhindrer også bosetting av insekter. Selvfølgelig vil garantien for produktets sikkerhet være vinterlagring på et kaldt sted.

I et fuktig miljø sprer bønnen rasktEn annen måte å holde bønner på vinteren er å bruke oppvarming av salgbart korn. Ved oppvarming i ovnen til 90 0 Om noen få minutter vil bønnernes fordelaktige egenskaper bli bevart, og innholdet vil dø. Etter slik behandling i en tørr beholder med hermetiske deksler, vil bønner ikke vare en vinter. En annen måte er å varme opp på 10 for en time.

Dekselene, under hvilke bønnene er lagret, kan være glass og metall. Polyetylen – slipp inn luft. Linenposer til oppbevaring må først oppbevares i saltoppløsning og tørkes.

Ved oppbevaring av bønner i varme i åpen tilstand med fuktighetskrenking, kan bønnen spire eller mugg. Du kan ikke spise bønnespirer. Som plantemateriale kan det brukes hvis tiden for såing er kommet.

Riktig oppbevaring av bønner – video