salt sild hjemmeSaltet sild er en tallerken med tradisjonell mat. I begynnelsen var folk bekymret for hvordan å sylle sild slik at den ble lagret i lang tid og ikke bortskjemt, og for en stund regnet generelt det for de fattiges mat. Faktum er at med de klassiske måtene å lage denne fisken, føles det bitterhet, hvis det ikke fjerner gjellene. Senere, da fiskerne lærte hvordan man skal skære og salt sild, ble det ikke forsømt av edle personer. I dag har alle muligheten til å lære hvordan deilig salte sildene er hjemme og sende det til bordet.

Les også: Pickling lard hjemme!

Hvordan velge sild for salting?

velg sild for syltetøyI butikkene kan du velge et ferdig produkt, som bare er for å komme ut av pakken og sette på en tallerken. Men hver husmor bekymrer seg om kvaliteten på fisken og smaken, og den beste måten å være sikker på på produktet er å lage mat selv. Fiskens friskhet og sammensetningen av saltlake forblir i spørsmålet, om ikke å delta i alle stadier av matlaging.

Før du silder sild hjemme, må du velge riktig fisk.

 1. Frisk sild på markedet eller i butikken bør ikke gi av en ubehagelig lukt. Beam å velge hele krok med et hode – ferskheten av fisk kan dømmes av tilstanden av øynene og gjellene.
 2. Frossen fisk bør tas i butikk med datoen for frysing og utløpsdato for produktet. Hennes hud skal være ren, uten skade og en gul tinge.
 3. Kvalitetssild i noen form har en silvery glans, rene ukompliserte øyne, tette finner og gjær nær kroppen.
 4. Hvis det er et valg, er det bedre å ta en sild fanget i havet. Sjøvann er mer mettet med giftstoffer, tungmetaller og skadelige produkter for behandling av forskjellige stoffer.
 5. Sild fanget om vinteren har et tettere fettlag.

krydder for salting av sildFrisk sild – dette er det beste alternativet, spesielt hvis du kan kjøpe den nær fangststedet. Hvis dette ikke er mulig, forblir salting av ferskfryst sild hjemme. I alle fall er det bedre å velge en stor fisk med runde sider og en tykk rygg – det vil ha det mest delikate kjøttet.

Forbereder for beting

Forberede fisk etter hestingDen første regelen gjelder fryst sild – det må tines slik at det ikke mister smakkvaliteten. For dette blir fisken over natten i kjøleskapet. Denne temperaturen er nok til at isen smelter, men den vil beholde sildens struktur og smak. Det anbefales ikke å tine det ved høy temperatur.

Før salting av sild, må det fjerne gjellene. De gir uønsket bitterhet til det ferdige produktet, på grunn av hvilket det ikke kunne kokes i lang tid. Denne prosedyren kan gjøres med hender, kniv eller sakse.

Hvis silden ikke blir renset før salting, vil salt og krydder bli jevnt fordelt gjennom hele slaktkroppen. Selvfølgelig kan du også fjerne inngangene, slik at du senere bare må kutte fisken. Hvis saltet fisk med entrails, kaviar og melk er igjen og også satt i saltlake.

Det er en egen forberedelsesmetode før salting av sild raskt. Det er rengjort av gjær og skjelett, hodet, tarmene og filmene fjernes, og deretter plasseres i saltlake. Kjøtt absorberer raskt salt og krydder og er klar til bruk på 3-4 timer. Dette er en ekspressversjon, når du raskt må forberede fisk til festbordet. Slike saltede sild kan ikke lagres lenge, og smaken kan være mindre klar enn ved langvarig salting.

Related  En uvanlig smak av Dijon sennep

Oppskrifter til hjemmelaget mat

Det må sies at oppskriften er forskjellig fra fiskens type og størrelse. Før du plukker Don-silden, er det forberedt en pickle som ikke passer for havfisk. Konsentrasjonen av ingrediensene kan endres litt til smak.

Klassisk oppskrift

sild med en klassisk oppskriftSilden til klassisk salting, uten ekstra krydder, kan brukes i alle retter. Det legges til salater “olivier” og “sild under pelsen”, samt separat med garnityr. Dette er måten å plukke sild i hjemmet helt, det vil si før du bruker det, må du ta det og rense det. For denne oppskriften trenger 2 store fisk, 1-2 skjeer salt og sukker og 700 ml vann.

Deretter må du forberede saltlake og sild og kombinere dem i en beholder:

 1. Fisken fjernes fra gjellene, forlater innsiden, og spres i en dyp glassbeholder. Bildet viser skjematisk hvordan man fjerner gjærene riktig med saks.vi renser sild
 2. Vannet blir kokt separat med tilsetning av salt og sukker, og deretter avkjølt til romtemperatur.Vi forbereder saltlake for fisk
 3. Fisken helles med saltlake slik at de er helt dekket med væske.
 4. I løpet av den første timen skal silden holdes varm, og deretter rengjøres den i kjøleskapet. Etter 2-7 dager er silden klar til bruk i enhver form.

Salting sild varer fra noen dager til en uke, det avhenger av vertinneens personlige smakpreferanser. I 2-3 dager vil fisken bli saltet, og i en uke vil det absorbere en stor mengde salt.

Krydret saltet sild

saltet sild med krydderNeste oppskrift på saltende sild er krydret sild, som er oppnådd med en lys smak og karakteristisk lukt. Med krydder kan du eksperimentere, men den tradisjonelle måten å lage krydret fisk krever:

 • 2 store fisk;
 • 1 liter vann;
 • salt (3 ss) og sukker (1 eller 2 ss);
 • 10 erter av sort pepper;
 • 4 store løvblader;
 • flere tørre urørte blomsterblad.

Related  Delikate oppskrifter til vinteren: pæresaft gjennom en juicer

salt sildVidere er prosessen ikke forskjellig fra den tidligere metoden. Fisken er strømmet med saltlake, forlatt i en time i varmen, og deretter plassert i kjøleskap. Tidspunktet for beting er fra 2 til 7 dager.

Sild med sennep

krydder for salting av fiskIfølge denne oppskriften kan du helt sivle sild i hjemmet. I tillegg til to fisk, 1 liter vann, 5 ss. l. salt, 3 ss. l. sukker, 1 skje sort pepper, koriander og grønnsaker til smak. Deretter kan du bruke en av måtene:

 1. Fisken blir tint, gjellene er fjernet, men ikke renset. De er fullstendig smurt med sennepsaus, mens de resterende ingrediensene koiler og kjøler seg. Silden helles med saltlake og sendes til kjøleskapet.
 2. Sild er rengjort, fjerner innsiden, gjellene og hodet. Bland opp alle ingrediensene i pannen, unntatt sennepspulveret (det tilsettes etter koking). Saltvannet er avkjølt og silden helles i den.

En riktig tilberedt saltløsning for salting av sild er hovedmålet. Det kan legges til en hvilken som helst kombinasjon av ingredienser. Det viktigste er at de ikke forverres og ikke forandrer konsistensen av saltlake. Derfor kan bare en sennepspulver tilsettes til væsken – den vil oppløse helt og vil bli absorbert jevnt i kjøttet. Hvis du bruker sennep i form av en saus, er det bedre å distribuere dem i slaktene for hånd.

Sild i saltlake

sild i sterk saltvannskvalitetTuzluk – en sterk saltløsning, som lenge beholder friskheten av fisk. Dette er en av de komplekse oppskrifter for salting av sild hjemme. En liter vann oppvarmes i en gryte, og etter koking blir salt tilsatt. Saltlake anses klar når saltet ikke lenger oppløses, men legger seg til bunnen. Deretter helles fisken klar til salting med saltlake og legges i kjøleskapet i 2-7 dager.

Hvis du legger egget i saltlake, bør det forbli på overflaten og ikke synke.

Tørrbearbeiding

sild av tørr saltingDet finnes også en metode for tørr salting av fisk, uten tilberedning av saltlake. En gjennomsnittlig fisk trenger en skje salt og sukker, samt krydder etter smak.

Related  Kompis av kirsebær til vinteren – en deilig vitaminelixir

Prosessen med salting sild:

 1. Hver kadaver gis forsiktig med en blanding av krydder. Salt bør absorberes jevnt, inkludert i hulkaviteter.vel gni fisken med salt
 2. Hver fisk er pakket inn i flere lag med matfilm og plassert i kjøleskap.pakk fisk i matfilm
 3. Sild er klar til bruk om noen dager.

Hvis det ikke er tid til å vente en uke, er det en måte å syre raskt og herlig på. Om morgenen å fryse og rense fisken, om kvelden blir det klart. Slaktkroppen gnides med en blanding av krydder (2 ts salt og 1 ts sukker), innpakket i film og sendt til kjøleskapet i flere timer. Deretter blir den ekstrahert, vasket under vann, krydret med løkringer og solsikkeolje og satt tilbake i kulde. Etter en halv time kan den allerede serveres til bordet.

Salting av Don Herring

esel sild i saltlakeDon Sild er et godt alternativ for pickling, da det er mer fet og har en mild kremaktig smak. Tradisjonelt er Don- eller Black Sea-silden saltet i saltlake og forlatt vinteren i tønner. Måten å plukke silden hjemme-lignende i saltlederen er litt forskjellig fra klassikeren, da fisken holdes i en liten glassbeholder. For saltlake trenger du minst 100 g salt per 1 liter vann, samt krydder etter smak.

deilig fiskSaltet sild er ikke bare en ingrediens i salater og smørbrød, men også en uavhengig matrett. For ikke å bekymre deg for kvaliteten på butikken fisk, kan du tilbringe litt tid og lage mat selv. Det viktigste er fersk sild og riktig tilberedt saltløsning. Konsentrasjonen av løsningen varierer avhengig av type og størrelse på silden. Oppskrifter for salting av Don Sheep hjemme er ikke det samme som for andre arter. Det finnes måter å rask og tørr salting med krydder og sennep, lett saltet og saltet sild.

Salting sild i Kamchatka – video