deilig biffKjøtt er et populært produkt som hver person bruker nesten daglig. Spesielt populære steker er forskjellige grader av kjøttpålegg. De er deilige, aromatiske, inneholder et stort antall nyttige stoffer og sporstoffer. Kjøtt til steker er alltid valgt nøye, bare unge og fullblodige dyr er egnede.

Typer av kjøtt steking

Smaken av biff er bestemt ikke bare av kvalitet og kvalitet av kjøtt, men også av den slags steking. Noen liker en fuktig og saftig biff med blodstrim, andre foretrekker et stekt stykke kjøtt med en appetittskorpen. Hver gourmet kan være fornøyd med å lage en biff med forskjellige steke.

Blå sjeldne

første grad av stekingBiffen er nesten rå i et kutt, med en tynn delikat skorpe, som dannes i brann 1,5-2 minutter. Temperaturen inne i biffen bør ikke overstige 50 ° C.

Steking er nesten ikke etterspurt i offentlige spisesteder. Foretre kjennerne til rå kjøtt, er biffen bare oppvarmet i brann.

Rare

andre grad av stekingKjøtt med blod er dekket med brunbrun skorpe, dannet i brann 3-5 minutter. Temperaturen inne i biffen er 52-57 ° C. I midten av biffen er rød, men ikke så rå som Blå Sjeldne.

En slik grad av steking vil være til smaken av ekte gourmeter. Serveres i restauranter av tradisjonell mat.

Medium sjeldne

tredje grad av stekingHalvbakt kjøtt med en minimal mengde blod. Tilberedt ved en temperatur på 57-59 ° C i 5-6 minutter, blir biffen saftig og aromatisk. Ideell for elskere av rik og lyst kjøtt smak.

En biff en slik stek anbefales for barn og personer som holder seg til en diett. Et minimum av steking og saftig kjøtt forårsaker ikke forverring av mage-tarmkanalen.

medium

fjerde grad av stekingBiff medium stekt kjøtt er mest vanlig i matlaging. Temperaturen inne i biffen er 60-62 ° C. Når du lager mat i 6-8 minutter, forsvinner blodet fra kjøttet, på kuttet oser du en duftende rosa juice.

Related  Erobreren av de russiske hjerter – rustikke poteter

Biffen har ikke tid til å være helt stekt, men det blir varmt nok. En vanlig rett for russerne og CIS.

Middels godt

femte grad av stekingNesten stekt kjøtt, gråbrunt på kuttet, med klar juice. Temperatur inne i biffen: 65-69 ° C. Biffen er stekt 9-10 minutter, fra dette er biffen overdried og grov. Det er nødvendig å smake på mennesker som ikke bruker rå kjøtt kategorisk.

Steamkeepers anbefaler ikke denne typen steking på grunn av utilstrekkelig juiciness og overdreven stivhet av kjøtt.

Godt gjort

sjette grad av stekingKjøttet av full stek er brunt på kuttet og veldig hardt. Temperatur inne i biffen: 70-74 ° C. Den er stekt i 11-12 minutter, dekket med en grov tykk skorpe.

På de fleste restauranter er biffen i denne graden av stekekjøtt ikke inkludert i hovedmenyen, utarbeidet på forespørsel fra klienten.

stekt

syvende grad av stekingSterkt stekt kjøtt uten blod og juice. Biffen er oppvarmet til en temperatur på 97-100 ° C og stekt i 12-13 minutter. Tørt, hardt kjøtt kjøper en brunaktig grå nyanse. Tykk, sterkt stekt skorpe kan være bitter.

Biffen serveres med sauser og saus. Ikke inkludert i hovedrestaurantmenyen.

Biff matlaging

For biffkoking, kjøp ferskt kjøtt med et fettlag. Den ideelle versjonen av kjøtt til en hjemmelaget biff er nakkeørrør. Parabolen vil vise seg å være øm, duftende og veldig saftig.

Å forberede biffen du trenger:

  • svin mørbrad – 550 g;
  • vegetabilsk olje – 1 ts;
  • salt og krydder etter smak.

Kokeprosess:

  1. Skyll kjøttet under en strøm av varmt vann, tørk med papirhåndklær. Kutt i stykker 2-3 cm tykk.vi kutter steker
  2. Hvert stykke gnides med salt og krydder. La det ligge i 12-14 minutter.grill biff kjøtt med krydder
  3. Varm stekepannen med olje og sett kjøtt. Stek 3-4 minutter på hver side, og snu hele tiden.stek biff

Under kokingen må du ikke pierce biffen, det vil miste blod og juice.

Ifølge denne oppskriften oppnås en middels stekt biff. For å lage en biff med en minimal grad av steking, forkorte tiden kjøttet er i stekepannen.

Related  Tilbering deilige desserter fra krusebær og oransje uten matlaging

Hvis du vil lage en overcooked biff, bake kjøttet i ovnen i ytterligere 8-10 minutter.

Funksjoner av biff matlaging

KjøttstegningstemperaturJuiciness og smak av biffen avhenger ikke bare av graden av steking, men også på kjøtttype. Fårekjøtten er kokt lengst, biffen viser seg veldig feit og saftig. Svin og biff blir tilberedt mye raskere, men kjøttet kan tørkes, noe som gjør det stivt. Noen få minutter vil lage kylling og kalkun.

For å få en biff var saftig, må du kutte kjøttet langs fibrene. For å gi en pikant smak, biff biffens basilikum eller timian.

Steker av varierende grad kjøttbiffing er en populær restaurantrett. Den kan tilberedes hjemme, og følger nøye anbefalingene for steketid.