Hvis det er et ønske om å dekorere husets vegger, gjerder, trapper, stier på tomten, hagemøbler, vil evnen til å legge ut en mosaikk gjøre en drøm til virkelighet. Dette gjelder spesielt for de som prøver å bruke alt rundt med maksimal nytte, selv de materialene som er mest søppel, søppel. Tross alt kommer også glassfragmenter, speil, redskaper, flasker, keramiske fliser, småstein, små småstein. Noen bruker selv flis.

Froskemosaikk

Hva kan dekoreres med mosaikk?

Åh, denne listen er lang nok!

Mosaikk på stubbe

Mosaisk kamille

Mosaic stier

Tross alt er det dekorert

  • husets vegger;
  • hagemøbler;
  • gjerder;
  • trinn;
  • svømmebassenger;
  • blomsterbed;
  • malerier på veggene;
  • spor;
  • områder under rekreasjonsområdet.

Master klasse av mosaikk fliser

Tegne en skisse av fremtidens bilde

Mosaisk rekreasjonsområde

Først av alt er det nødvendig å avgjøre hva som vil bli tomten for fremtidens mosaikk. Hvis mesteren har en fantasi og er i stand til å tegne, kan han selv lage en oppgave. Og alle de andre vil måtte betale seg for andres tegninger, hvorav mange er. Hvordan forstørre bildet til ønsket format, vet nesten alle.

Legge mosaikk på veggen

Det er nødvendig å superimpose på et bilde et rutenett på 1 cm X 1 cm, og skjemaet skal skille med den nødvendige økningen. For eksempel, hvis du vil lage en tegning 5 ganger større, blir kvadrater trukket med en side på 5 cm, 10 ganger – siden er 10 cm. Forsøk deretter forsiktig alle strekkene fra prøven til diagrammet. Med dette arbeidet kan selv grunnskoleelever enkelt takle.

Mosaikk av fisk

Anskaffelse av mosaikkmateriale

Ofte i hvert hus etter reparasjoner forblir det noen av ubrukte keramiske fliser eller en gammel vises, fjernet fra veggene. Dette kan godt fungere som et mosaikkmateriale. Men det er mulig for den valgte figuren å kreve fliser av andre farger. Deretter kan du gå til byggelageret og der for en skånsom pris, eller til og med helt fri, for å få en kamp eller resterne av keramikk.

Fremstilling av fragmenter for mosaikk

For å legge ut mosaikken trenger mesteren fliser av liten størrelse. En del av flisen kan stå intakt. Resten av flisen er enten kuttet med en profesjonell flisskytter, eller splittet med en hammer, innpakket i en klut.

Related  Rusten, blomkål, enormt overordnet

Hammer trowel fliser

Etter hvert som arbeidet utvikler seg, kan det bli klart at mindre stykker kan være påkrevd. Deretter “stykker” fragmentene med hjelp av nippers eller tanger, og fjerner overskudd. Spesiell nøyaktighet er ikke nødvendig her, det er bare viktig at keramikkbitene ikke er større enn gjenværende ledig plass.

Kuttere vi oppnår den nødvendige størrelsen på skiver

Overflatebehandling

Det er best å spre mosaikk på gips, sement-sandskrap, gipsplater eller kitt. En svært viktig tilstand er den absolutte glattheten og renheten til overflaten. Derfor, før du starter arbeidet, må du nøye justere det og reparere sprekker, behandle det med en primer, da dette vil tillate økt vedheft (vedheftstyrke).

Mosaic tree

Tegningen av tegningen overføres best til mosaikkens base med en blyant, for ikke å gå seg vill og legge bildet ut med overholdelse av nødvendige proporsjoner.

Barnas orkestermosaikk

Klargjøring av lim for mosaikk

Dette spørsmålet er nesten det viktigste når du lager bilder av fragmenter. Du bør velge den mest passende blandingen, som har den høyeste adhesjonen til materialene du må jobbe med.

Hvitt lim spredt på veggen

For betongbaser anbefaler eksperter å ta hvit sementlim (Crepe Reinforced White, Litoplus K55, UNIS Belfix, Ceresit CM 115). Men for å jobbe på en treflate er det best egnet reaksivt flisepoksy lim, grout på epoksybasis eller flytende negler.

Mosaikk av småstein og småstein

Legge ut mosaikken

På jobb er det nødvendig å huske slike grunnleggende regler.

Det er svært viktig å bruke limmassen på begge flater: basen og materialet som mønsteret er lagt ut. Og en av overflatene skal ha en jevnere spredning.

Mosaikk av en fisk under vann

Først og fremst, bruk det materialet (fragmenter, småstein, småstein, pottskår), som er tykkeste, for å drive alle de andre under det, slik at justeringen er mest nøyaktig.

Related  Om du använder salt, blir du kung på hösten!

Mosaikk av steiner under rekreasjonsområdet

Påfør limmasse bør bare på små områder, tidligere tildelt i skissen. Et større område kan bare smøres med lyssoner, hvor leggingen vil kreve et minimum av tid.

Mosaikk på trappene

Etter å ha spredt limmassen på overflaten av basen med en vanlig spatel, må du fjerne overflødig blanding med en spatel med tenner.

Mosaikk på benken

Uniform i tykkelse, stykkene er spredt på et jevnt limlag. Hvis det i en sammensetning er nødvendig å bruke stykker av forskjellig tykkelse, så vil det i hjelpen til mesteren være en justering av grunnlag ved tilsetning av lim.

Slik sprer du fliser i mosaikk

Tynnere fliser og skjær av mindre størrelse vil gå dypere inn i limmassen raskere – dette bør huskes og forsøke å unngå å “falle gjennom” mønsteret i den samlede sammensetningen.

Mosaic stilleben

Begynn å legge ut sammensetningen fra senteret, så det vil være mer kvalitativt når det gjelder å matche skisse og proporsjoner.

Mosaic fugl av paradis

Bakgrunnen og abstraksjonen er igjen til sist, for først og fremst må du legge ut de objektene som har en kompleks geometri: mennesker, dyr, planter og lignende.

fuging

Det siste siste trinnet er denne prosessen. Det berører mosaikken på gulvene, vegger, bordplater. Ikke gjør det uten grouting og bilder av fliser av fliser på stiene og områdene i rekreasjonsområder.

Grout i mosaikken

Etter å ha lagt ut mosaikken, er det verdt å vente minst 24 timer. Så rett opp på maleriet, spred limbunnen og gnid den forsiktig med gummiklippen mellom mosaikkens komponenter, mens du planlegger hele overflaten så mye som mulig, spesielt i sømmen. Overflødig grout fjernet svamp.

Rengjøring av mosaikken fra limen

Etter tørking er det nødvendig å vaske limet fra flisene av fliser og andre mosaikkomponenter selv. Om nødvendig kan du bruke en metallbørste eller svamp, men du må handle med stor forsiktighet.

Related  Sørg for å plante i landet en nyttig bær – sanberry

Mosaikk på bordplaten

For denne fasen er Litochrom Starlike Crystal mest egnet – epoksyharpiks med kameleon-effekt. Tross alt har dette materialet muligheten til å ta farge på mosaikkstykket som er nærmest det. Men sementforing eller kitt kan brukes, selv om effekten selvsagt vil bli mindre lys.

Innredning med mosaikk hagemøbler

Mosaic Master Class

Å lage en mosaikk på en rektangulær bordplata, er best å fylle kantene med vertikale kanter. Sammensetningen selv må spres fra kantene til midten.

Video om å lage mosaikkbilder