Päron, äpplen, plommon, hallon – det är allt väldigt bra. Men du kan växa något exotiskt! Låt inte på det öppna marken, men på balkongen eller i vinterträdgården. Ja, även i en kruka på vindruken, apelsiner eller mandariner, ananas eller kiwi – det är så coolt!

kiwi

Kiwi är en krypande liana. Hon kan spåra längs balkongen runt speciella ställen. Det är vackert och praktiskt – frukterna från en växts växta hus kan avnjutas och behandlas för gästerna.

Var kan jag få kiwi frön?

Hitta frön av kiwi och kan hittas i onlinebutiker och samla mest av den köpta frukten. Detta görs helt enkelt:

Frön av kiwi

 

  1. Ripe fruktfrukt är skuren i hälften. Du kan ta som shaggy kiwi, och slätskinnad.
  2. Från mitten får cirka 20 stycken små frön.
  3. Fällning av fröna i gasbindning, bunden med en påse, tvättad under en ström av vatten. Gör denna procedur flera gånger, så att planteringsmaterialet inte förblir kött. Annars kommer fröna att rotna i jorden.
  4. Det tvättade utsädet exponeras för torkning i flera timmar. Du kan lägga den på en ren tidning och lämna den på ett torrt, vindlöst ställe (inte nära ett öppet fönster, inte i frisk luft, inte i kylskåp).

Kiwi Seed

Så fröna från en exotisk växt är redo, som du senare kan överraska dina vänner, bekanta och grannar.

Men varför rekommenderas det att ta 20 stycken frö, inte två eller tre? Ja, för den här kulturen är dioecious.

Det finns kvinnliga och manliga kiwi växter. Så, för att senare få frukterna måste du ha båda tillgängliga. För att bestämma om denna växt är man eller kvinna, kan du först efter det blommar. Därför är det nödvändigt att plantera några sprit så att de inte lider av deras brist.

Fröplantering av kiwifrön

Denna process tar en hel vecka. Med tanke på att kiwi växer i naturen i en zon där sommaren är lång och varm, börja experimentera på våren, i mitten av mars.

Wadded disk fuktad med varmt vatten och lagt i en tallrik. Frön läggs ut på ytan. Det borde inte finnas vatten i fatet.

Related  För tomten och huset använder vi onödiga träpallar

Frön för spiring

En tallrik med frön placeras i en plastpåse och knuten. Det visar sig ett växthus i miniatyr. Utställ designen i solen.

Processen med att groddar kiwifrön

På natten tas fatet ur förpackningen, och på morgonen fuktas bomullsulden igen med varmt vatten och frömaterialet är dolt under filmen.

Sprouted Kiwi Seeds

Efter de vita skottens utseende görs en landning.

Jordbearbetning, fröplantning

Sammansättningen av jord för kiwi är enkel: humus, sand, torv och torv i lika stora proportioner blandas och sätts i krukor. Du kan använda färdig jord för vegetabiliska grödor och lägga till sand i dem. Det är också bra att lägga krukor på botten av leran, fint grus.

Kiwifrukter

Kiwi skott

Det är inte rekommenderat att använda byggsand – det komprimerar jorden, vilket gör den olämplig för växthöjning.

Ett frö placeras på den beredda jorden. Från ovan är det täckt med ett tunt lager torrt jord. Vattna jorden mycket noggrant, med en spruta, för att inte tvätta bort det övre jordskiktet från fröerna. Denna procedur utförs dagligen.

Det är viktigt att säkerställa att jorden inte torkar upp! För kiwi är fukt knappast den viktigaste faktorn som gör det möjligt att odla och bära frukt.

Skydda marken från torkning hjälper domen över krukorna, gjorda av skurna plastflaskor.

Kiwi på det öppna marken

Väx kiwi på sommaren och utomhus. Men med början av kallt väder behöver växten värme och ytterligare belysning. Därför, under hösten-vinterperioden runt planteringarna, väggarna, taket är uppbyggt, värmare och lysrör är installerade i “vinterträdgården”.

De grundläggande kraven på god kiwi tillväxt

Samma dagliga bevattning av växter med sprinkler är ett viktigt villkor för denna kultur. Efter att ha bestämt en gång, hur många trycksprutor som ger en jämn fuktning av jorden, borde man ständigt hålla fast vid denna siffra.

Related  Och växer växten av skrämda insekter växer i ditt hus?

Rostock kiwi

Att plantera krukor med växter borde vara i södra delen av huset, eftersom de behöver mycket ljus. Det rekommenderas att använda fluorescerande lampor, eftersom kiwi är en kultur med ett långt dagsljus. Att applicera ytterligare belysning är nödvändig horisontellt och inte ovanifrån.

Fröplantor av kiwi

En gång om året är det nödvändigt att foder vinet med biohumus eller kompost. Sätt näringsämnesblandningen i grävningarna som bildar sig runt spiran. Under vattnet kommer de nödvändiga kiwierna för tillväxt och fruiting att flöda till plantornas rötter.

Kiwi i krukor

Potted sätt att odla kiwi.

En gång i veckan på sommaren matas kulturen med ett komplex av mineralgödselmedel.

Kiwi på balkongen

Kiwi – liana, vandrade runt balkongen.

Liana-toppen är periodiskt prickad, vilket stimulerar tillväxten av sidoprocesserna.

Äggfruktkiwi frukt

För att göra en frukt ur blommor behöver de pollinering. Inomhus finns inga insekter som gör detta arbete. Därför bör ägaren av vinterträdgården ta hand om detta själv.

Kiwi blomma

Vi odlar kiwi hemma. video