drenering av sitteplasserLavlandet er i stand til å skape mange problemer for sine eiere. I vannet er grunnlaget for huset raskt ødelagt, røttene av plantene forfall fra mangel på luft. Frisk jord på kort tid blir til ubrukelig leire for jordbruk, fordi den lettere humus vaskes i reservoarer. Lignende problemer løses av enheten for drenering av et område.

Installasjonen av et slikt gjenvinningssystem er ikke komplisert, men alt arbeidet er ganske trangt, så først må vi sørge for at problemet ligger nettopp i det høye nivået av grunnvann, og ikke i andre feil i agroteknikk.

Hvordan bestemme nivået på grunnvannet

bestem grunnvannets nivåAvfuktningssystemet er nødvendig i følgende tilfeller:

 1. Tomten er på en skråning. Tint eller brennende vann vil vaske jorden bort og ta et lag med humus. Problemet løses ved trenching av transversale dreneringsgrøfter.
 2. Nettstedet ligger i lavlandet. I dette tilfellet akkumuleres fuktighet direkte på den. Med langvarig regn eller minnelig smelting av snø, vil jorden bli oversvømt og sur, og strukturer vil forverres fra mugg. I dette tilfellet er det nødvendig å installere dreneringskanaler langs hele omkretsen av området og rundt kjelleren.
 3. På stedet er det ingen åpenbar forskjell i høyde, men i flom og regnvær har det fortsatt vann. Det har ingen steder å drenere, så fuktighet blir sakte absorbert og av og til kommer til overflaten i form av langtørrende pytter.

Sistnevnte variant er typisk for lavlandet med et forgrenet nettverk av store og små elver. Han er godt kjent med eiere av land i floder på elver.

Hvis de åpenbare tegnene som er nevnt ovenfor ikke er tilgjengelige, men plantasjer og bygninger fortsatt lider av økt fuktighet, er det verdt å være oppmerksom på tilstanden til plenen og trærne. Hvis plenen plager periodisk, og de voksne trærne dør uten tilsynelatende grunn, er problemet sannsynlig å ligge i høyvann.

Grav et hull med en dybde på 0,5-0,7 m og etter en stund sjekk for å se om vannet blir samlet inn i det. Hvis du så vannet, er dets forekomst mindre enn 1 meter, og drenering av forgrunnsområdet vil bli pålagt utvetydig.

Typer av drenering

overflate dreneringDrenering kalles et system med grunne grøfter for å tappe grunnvannet. Installert av alle regler, er dreneringssystemet i stand til å redusere nivået betydelig. Etter arrangementet er det ingen problemer med å ødelegge trærens røtter, utseendet på mugg i undergrunnen og vannet i kjelleren.

Det finnes to typer av dreneringssystemer – overflate og dyp.

Det første alternativet er den enkleste måten å tømme sedimenter. Det er et kompleks av sammenhengende grøfter utgravet langs omkretsen av et tomt under en skråning. Med hjelpen er det mulig å overføre smeltet og regnet avløp til en spesiell vannkollektor, som er ordnet på den laveste delen av området, relativt raskt og med minimal kostnad. Avløp fra topptekst er tatt til stormen kloakk, eller brukes til vanning. Små mengder væske fordamper seg raskt.

Related  Fra hva og hvordan kan du selvstendig lage et røykøykoker for å gi

dyp dreneringInstallasjonen av et dypt system er mer komplisert, men overgår overflatesystemet i følgende tilfeller:

 • Grunnvannet stiger over en halv meter fra overflaten;
 • stedet er på en skråning;
 • jord er clayey.

Dyp drenering skiller seg fra overflateavløp ved tilstedeværelse av avløp – rør med hyppige hull gjennom hvilket vann samles inn, samt brønner, sandfangere og andre teknologiske elementer.

Dyp drenering av området er helt skjult under bakken og ødelegger ikke landskapet.

Installasjon av dyp type dreneringssystem

kanaler for legging av dreneringsrørSystemet med vanndrenning fra stedet er ikke vanskelig å gjøre selvstendig, men det er nødvendig å planlegge sin installasjon før stadiet av byggingen av stiftelsen og bokmerkingen av hagen. Først utfør det forberedende arbeidet. Forbered prosjektet og noter i det:

 • høydeforskjeller på stedet;
 • plasseringen av det laveste punktet;
 • dreneringsspor;
 • steder for brønner;
 • dybde av stabling.

Det er nødvendig å beregne høyden på de horisontale rørene nøye på forhånd.

For effektiv dreneringsoperasjon bør minimumshellingen være minst en centimeter per løpende rørmåler.

Etter ferdigstillelse av det forberedende arbeidet, bør du forberede alle nødvendige verktøy, materialer og beregne nummeret. Standard sett inkluderer:

 • rør med perforeringer av passende størrelse;
 • dreneringsbrønner;
 • tilbehør for avløpsforbindelse – ulike koblinger og beslag;
 • geotekstil;
 • sand og knust stein.

På salg er det rør for legging av drenering på stedet med egne hender. Passende asbestcement, polyvinylklorid, keramikk. Populær laget av moderne porøse materialer – plastobeton, utvidet claydite. Gjennom porene siver vann, og fine faste partikler passerer ikke, det vil si, ikke tette systemet.

Forbered deg også på forhånd på verktøyene: bajonett og skovlspader, trillebøyler til bakken, en hacksav for kutting av rør, et byggnivå.

Related  Gjør juletreverk ut av kjegler med egne hender

Merk deretter plasseringen av alle elementene på bakken. Deretter graver de på de markerte stedene i grøfter med en dybde på minst 0,7 m og en halv meter bred. Når alle kanalene er utgravet, bør du sørge for at de har den nødvendige forstyrrelsen hele tiden. Steder der brønnene vil bli plassert, utdype mer.

legger geotekstiler og dreneringsrørNår alle grøfter er klare, er bunnen av sporene og brønnene rammet, dekket med et lag av sand og komprimert igjen. Så legger de geotextiler på en slik måte at de vikles rundt røret med en margin.

dreneringsrørPå geotekstilen heller du murstein og legger rørene slik at hullene er på bunnen. Hele systemet er tilkoblet, hellingen er kontrollert igjen og til slutt dekket med ruiner. Han må dekke rørene helt. Deretter pakkes frie kanter av stoffet innvendig. Som et resultat, bør du få en slags rulle med et rør i midten.

Lag av stoff, sand og murstein hindrer siltasjon av systemet, noe som forkorter levetiden betydelig.

Drenering (inspeksjon) brønner er installert i rørets tilkoplingspunkter. De er designet for å overvåke tilstanden og rengjøringen. Monteres like under rørets nivå. På toppen for lett vedlikehold har et avtagbart deksel.

Etter montering av rør og brønner i et enkelt kompleks, er en samlerbrønn installert i den laveste delen av tomten. Det er det viktigste reservoaret av avløp. Samlerne er oftest laget av armerte betongringer, men om ønskelig kjøper og installerer de ferdig plast. Fra reservoaret er det nødvendig å gi drenering til stormavløpssystemet eller et reservoar.

Hvordan skjule dreneringen under bakken og samtidig dekorere tomten

maskering av dreneringssystemetVed denne installasjonen kan arbeidet med dreneringsapparatet i huset med egne hender anses som komplett. Nå skal hele systemet sovne for å gjemme det helt under jorden. De overbygde grøfter er dekket av gresstorv. I fremtiden plantes blomster her eller noen høstavlinger med et grunnt sengetøy av rotsystemet. Interessante blikkspor, dekket med store marmorflis. Slike elementer i landskapsdesign vil dekorere området og vil ikke tillate deg å glemme plasseringen av rørene i tilfelle reparasjonsarbeid.

Related  Teknologi og regler for behandling av skinn og pelsskinn

Vannavløpet er vanligvis kombinert med avløp. For å gjøre dette må du montere en takrør som kobler avløp med nærmeste brønn, eller sett en regnvannsmottaker.

område med et fungerende dreneringssystemEnheten for drenering av lukket type i forstadsområdet er ikke den enkleste, men den mest effektive måten å senke grunnvannet. Noen handlinger kan virke for arbeidskrevende eller omhyggelige, men resultatet i form av et tørt fundament og en sunn hage vil tilfredsstille i mange år.

Drenering av området med egne hender – video